⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGebraden kip met gegrilde groenten, puree en saus met brie
Delhaize logo
  • Gebraden kip met gegrilde groenten, puree en saus met brie
    A

Gebraden kip met gegrilde groenten, puree en saus met brie

Gebraden kip met gegrilde groenten, puree en saus met brieA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 750 g wortelen
  • 1 kip
  • 4 pastinaken
  • 20 uitjes van Mulhouse
  • 800 g aardappelpuree
  • 3 dl kippenbouillon
  • 1 l water
  • 2 el boter
  • 1/2 l melk
  • 1 e.l. olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 dl vermout
  • 50 g brie
  • peper
  • zout
  • 750 g wortelen
  • 1 kip
  • 4 pastinaken
  • 20 uitjes van Mulhouse
  • 800 g aardappelpuree
  • 3 dl kippenbouillon
  • 1 l water
  • 2 el boter
  • 1/2 l melk
  • 1 e.l. olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 dl vermout
  • 50 g brie
  • peper

Begin met koken

: 40 min.
1
Strooi zout en peper op de kip, smeer ze in met 1 eetlepel boter en laat ze braden in een oven die op 180°C werd voorverwarmd.
2
Maak de wortelen en de pastinaken schoon en snij ze in gelijke stukjes. Schik ze in een schotel, kruid met peper en zout, giet er wat olijfolie over en braad ze in de oven op 180°C.
3
Breng water aan de kook en voeg er de koude melk bij. Voeg er de aardappelpureevlokken aan toe en meng alles, zonder te kloppen, om een mooie, homogene puree te verkrijgen. Laat 1 à 2 minuten binden, roer nog een laatste keer om en dien op.
4
Fruit de look en de versnipperde uien in 1 eetlepel boter. Blus met de vermout en laat inbinden. Voeg er de kippenbouillon en de brie aan toe. Strooi peper en zout. Breng het mengsel aan de kook tot je een gladde saus krijgt.
1
Strooi zout en peper op de kip, smeer ze in met 1 eetlepel boter en laat ze braden in een oven die op 180°C werd voorverwarmd.
2
Maak de wortelen en de pastinaken schoon en snij ze in gelijke stukjes. Schik ze in een schotel, kruid met peper en zout, giet er wat olijfolie over en braad ze in de oven op 180°C.
3
Breng water aan de kook en voeg er de koude melk bij. Voeg er de aardappelpureevlokken aan toe en meng alles, zonder te kloppen, om een mooie, homogene puree te verkrijgen. Laat 1 à 2 minuten binden, roer nog een laatste keer om en dien op.
4
Fruit de look en de versnipperde uien in 1 eetlepel boter. Blus met de vermout en laat inbinden. Voeg er de kippenbouillon en de brie aan toe. Strooi peper en zout. Breng het mengsel aan de kook tot je een gladde saus krijgt.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 379; energie (kCal): 90; vetten (g): 2,9; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 8,8; suikers (g): 3,2; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 6,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 756,54
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 379; energie (kCal): 90; vetten (g): 2,9; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 8,8; suikers (g): 3,2; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 6,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 756,54
Gluten vrij
Eindejaar,Kids
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Wortelen
Delhaize Wortelen
1 kg
1
59
Braadkip | Halal
Delhaize Braadkip | Halal
+/- 1,15 kg
+/-€
5
85
Pastinaak | Geschoond
Delhaize Pastinaak | Geschoond
2 × 300 gr
2
19
Aardappelpuree | Maxi Pack
Delhaize Aardappelpuree | Maxi Pack
1 kg
5
09
Bouillon| Kip
Fundo Bouillon| Kip
46,5 cl
2de tegen -50%
4
69
Melk | Halfvol | Zonder lactose
Dilea Melk | Halfvol | Zonder lactose
1 l
2de tegen -50%
2
79
Gesneden ajuinen
Delhaize Gesneden ajuinen
600 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
45
Vermouth | Rosso | 15% alc
Martini Vermouth | Rosso | 15% alc
75 cl
2de tegen -40%
7
79
Brie
Dilea Brie
125 gr
2de tegen -50%
4
99

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | PET
Contrex Mineraalwater | Niet bruisend | PET
6 x 1 l
2+1 gratis
4
69
Melkerijboter
Delhaize Melkerijboter
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
25
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Fijngesneden look
Delhaize Fijngesneden look
200 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
2
75
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
+/-€38,62