⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenRaapjes gevuld met gehakt en parmezaan
Delhaize logo
  • Raapjes gevuld met gehakt en parmezaan
    B

Raapjes gevuld met gehakt en parmezaan

Raapjes gevuld met gehakt en parmezaanB
Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 1 l water
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 20 g paneermeel
  • 12 raapjes
  • 425 g Bio varkensgehakt
  • zout
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 1 l water
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 20 g paneermeel
  • 12 raapjes
  • 425 g Bio varkensgehakt
  • zout

Begin met koken

: 40 min
1
Schil de rapen en snijd de grootste horizontaal doormidden. Breng een bouillon (water + bouillonblokjes) aan de kook en laat er de rapen gedurende 10 min zachtjes in koken. Zorg dat ze nog vast zijn. Giet ze af, maar vang de bouillon op.
2
Maak ondertussen de vulling: meng het vlees met de gesnipperde ui, de peterselie, de nootmuskaat, het ei, de parmezaan en het paneermeel. Kruid met peper en zout.
3
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
4
Laat de rapen een beetje afkoelen, snijd ook de kleinste horizontaal doormidden en hol alle helften met een parisiennelepel uit. Vul ze met de vleesbereiding en zet ze in een ovenschaal. Giet er bouillon bij tot ongeveer halverwege de hoogte van de rapen. Zet 20 min in de oven.
5
Serveer warm met bulgur of aardappelpuree met olijfolie.
1
Schil de rapen en snijd de grootste horizontaal doormidden. Breng een bouillon (water + bouillonblokjes) aan de kook en laat er de rapen gedurende 10 min zachtjes in koken. Zorg dat ze nog vast zijn. Giet ze af, maar vang de bouillon op.
2
Maak ondertussen de vulling: meng het vlees met de gesnipperde ui, de peterselie, de nootmuskaat, het ei, de parmezaan en het paneermeel. Kruid met peper en zout.
3
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
4
Laat de rapen een beetje afkoelen, snijd ook de kleinste horizontaal doormidden en hol alle helften met een parisiennelepel uit. Vul ze met de vleesbereiding en zet ze in een ovenschaal. Giet er bouillon bij tot ongeveer halverwege de hoogte van de rapen. Zet 20 min in de oven.
5
Serveer warm met bulgur of aardappelpuree met olijfolie.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 283; energie (kCal): 68; vetten (g): 4,1; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 2,6; suikers (g): 1,3; vezels (g): 1; eiwitten (g): 4,6; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 406,98
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 283; energie (kCal): 68; vetten (g): 4,1; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 2,6; suikers (g): 1,3; vezels (g): 1; eiwitten (g): 4,6; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 406,98
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Gehakt | Hoevevarken | Ardeens
+/- 350 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Gesneden ajuinen
Delhaize Gesneden ajuinen
600 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
45
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Bouillon| Kip
Fundo Bouillon| Kip
46,5 cl
2de tegen -50%
4
69
Pamesello | Geraspt
Pamesello Pamesello | Geraspt
2 × 40 gr
1
59
Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
35 gr
4
99
Rapen | Bot | Verpakt
Delhaize Rapen | Bot | Verpakt
1 st
2
29

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | PET
Contrex Mineraalwater | Niet bruisend | PET
6 x 1 l
2+1 gratis
4
69
Paneermeel
Anco Paneermeel
200 gr
0
67
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
€19,78