Tot en met 09 oktober, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLWF!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenVogelnestjes van kippengehakt met broccolistoemp
Delhaize logo
  • Vogelnestjes van kippengehakt met broccolistoemp
    A

Vogelnestjes van kippengehakt met broccolistoemp

Vogelnestjes van kippengehakt met broccolistoempA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g kippengehakt
  • 4 eieren
  • 1 broccoli
  • 1/4 bussel platte peterselie
  • 800 g bloemige aardappelen
  • 60 g paneermeel
  • 1 dl melk
  • 19 cl gevogeltefond
  • 1/2 el roux voor bruine saus
  • 50 g boter
  • muskaatnoot
  • peper
  • zout
  • 600 g kippengehakt
  • 4 eieren
  • 1 broccoli
  • 1/4 bussel platte peterselie
  • 800 g bloemige aardappelen
  • 60 g paneermeel
  • 1 dl melk
  • 19 cl gevogeltefond
  • 1/2 el roux voor bruine saus
  • 50 g boter
  • muskaatnoot
  • peper
  • zout

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op 180° C. Leg de eieren voorzichtig in een pot met kokend water en laat ze 6 min. koken. Giet het water af en dompel de eieren onder in koud water. 
2
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe ze in een grote kookpot, zet ze onder koud water, voeg een snuifje zout toe en breng aan de kook. Laat 15 min. koken.  
3
Pel de eieren voorzichtig. Meng het gehakt met het paneermeel en de fijngehakte peterselie en verdeel het in 4 gelijke delen. Druk een deel plat op een vel bakpapier, leg een ei in het midden en bedek het volledig met vlees, tot je een mooie gehaktbal bekomt. Maak op die manier 4 vogelnestjes en bak ze 20 min. in de oven. 
4
Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd hem in blokjes. Als de aardappelen 15 min. gekookt hebben, voeg je de broccoli toe aan de kookpot. Breng opnieuw aan de kook en laat nog 6 min. meekoken. Giet grondig af en doe alles terug in de kookpot (niet op het vuur). Voeg de hete melk en de boter toe. Stamp alles fijn met een pureestamper en breng op smaak met peper, zout en geraspte muskaatnoot. 
5
Houd de vogelnestjes warm. Blus de ovenschaal met de gevogeltefond en giet de inhoud vervolgens in een steelpan. Laat  tot ⅓ inkoken op een hoog vuur en bind hem met de roux. Breng op smaak met kruiden. Serveer de vogelnestjes met de saus en de stoemp. 
1
Verwarm de oven voor op 180° C. Leg de eieren voorzichtig in een pot met kokend water en laat ze 6 min. koken. Giet het water af en dompel de eieren onder in koud water. 
2
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe ze in een grote kookpot, zet ze onder koud water, voeg een snuifje zout toe en breng aan de kook. Laat 15 min. koken.  
3
Pel de eieren voorzichtig. Meng het gehakt met het paneermeel en de fijngehakte peterselie en verdeel het in 4 gelijke delen. Druk een deel plat op een vel bakpapier, leg een ei in het midden en bedek het volledig met vlees, tot je een mooie gehaktbal bekomt. Maak op die manier 4 vogelnestjes en bak ze 20 min. in de oven. 
4
Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd hem in blokjes. Als de aardappelen 15 min. gekookt hebben, voeg je de broccoli toe aan de kookpot. Breng opnieuw aan de kook en laat nog 6 min. meekoken. Giet grondig af en doe alles terug in de kookpot (niet op het vuur). Voeg de hete melk en de boter toe. Stamp alles fijn met een pureestamper en breng op smaak met peper, zout en geraspte muskaatnoot. 
5
Houd de vogelnestjes warm. Blus de ovenschaal met de gevogeltefond en giet de inhoud vervolgens in een steelpan. Laat  tot ⅓ inkoken op een hoog vuur en bind hem met de roux. Breng op smaak met kruiden. Serveer de vogelnestjes met de saus en de stoemp. 
Nutritionele informatie
A
Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 499/119 ; Vetten (g): 5,7 ; Verzadigde vetzuren (g): 2 ; Koolhydraten (g): 8,8 ; Suikers (g): 1,2 ; Vezels (g): 1,3 ; Eiwitten (g): 7,1 ; Zout (g): 0,6 ; Energie (kcal per portie): 693 ; Nutri-score: A
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 499/119 ; Vetten (g): 5,7 ; Verzadigde vetzuren (g): 2 ; Koolhydraten (g): 8,8 ; Suikers (g): 1,2 ; Vezels (g): 1,3 ; Eiwitten (g): 7,1 ; Zout (g): 0,6 ; Energie (kcal per portie): 693 ; Nutri-score: A
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

kippengehakt
600 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Broccoli
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Schär Paneermeel | Glutenvrij
300 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Kruiden | Peper | 5 Bessen
40 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Aardappel | Bloemig 1kg
Delhaize Aardappel | Bloemig 1kg
1 kg
2
99
Bouillon | Rund | Vetarm
365 Bouillon | Rund | Vetarm
120 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
46
Fond | Rund
Delhaize Fond | Rund
19 cl
1
39

Reeds in je keuken

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Karnemelk | Bio
Delhaize Karnemelk | Bio
1 l
Bio
    1
    95
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39
    Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    35 gr
    4
    99
    Zout | Tafel | Naturel
    Jozo Zout | Tafel | Naturel
    1 kg
    1
    09
    Totaal:
    €6,33