1
Verwarm de oven voor op 180° C. Leg de eieren voorzichtig in een pot met kokend water en laat ze 6 min. koken. Giet het water af en dompel de eieren onder in koud water.
2
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe ze in een grote kookpot, zet ze onder koud water, voeg een snuifje zout toe en breng aan de kook. Laat 15 min. koken.
3
Pel de eieren voorzichtig. Meng het gehakt met het paneermeel en de fijngehakte peterselie en verdeel het in 4 gelijke delen. Druk een deel plat op een vel bakpapier, leg een ei in het midden en bedek het volledig met vlees, tot je een mooie gehaktbal bekomt. Maak op die manier 4 vogelnestjes en bak ze 20 min. in de oven.
4
Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd hem in blokjes. Als de aardappelen 15 min. gekookt hebben, voeg je de broccoli toe aan de kookpot. Breng opnieuw aan de kook en laat nog 6 min. meekoken. Giet grondig af en doe alles terug in de kookpot (niet op het vuur). Voeg de hete melk en de boter toe. Stamp alles fijn met een pureestamper en breng op smaak met peper, zout en geraspte muskaatnoot.
5
Houd de vogelnestjes warm. Blus de ovenschaal met de gevogeltefond en giet de inhoud vervolgens in een steelpan. Laat tot ⅓ inkoken op een hoog vuur en bind hem met de roux. Breng op smaak met kruiden. Serveer de vogelnestjes met de saus en de stoemp.
1
Verwarm de oven voor op 180° C. Leg de eieren voorzichtig in een pot met kokend water en laat ze 6 min. koken. Giet het water af en dompel de eieren onder in koud water.
2
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe ze in een grote kookpot, zet ze onder koud water, voeg een snuifje zout toe en breng aan de kook. Laat 15 min. koken.
3
Pel de eieren voorzichtig. Meng het gehakt met het paneermeel en de fijngehakte peterselie en verdeel het in 4 gelijke delen. Druk een deel plat op een vel bakpapier, leg een ei in het midden en bedek het volledig met vlees, tot je een mooie gehaktbal bekomt. Maak op die manier 4 vogelnestjes en bak ze 20 min. in de oven.
4
Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd hem in blokjes. Als de aardappelen 15 min. gekookt hebben, voeg je de broccoli toe aan de kookpot. Breng opnieuw aan de kook en laat nog 6 min. meekoken. Giet grondig af en doe alles terug in de kookpot (niet op het vuur). Voeg de hete melk en de boter toe. Stamp alles fijn met een pureestamper en breng op smaak met peper, zout en geraspte muskaatnoot.
5
Houd de vogelnestjes warm. Blus de ovenschaal met de gevogeltefond en giet de inhoud vervolgens in een steelpan. Laat tot ⅓ inkoken op een hoog vuur en bind hem met de roux. Breng op smaak met kruiden. Serveer de vogelnestjes met de saus en de stoemp.