1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de ui en de look in grote stukken. Doe ze in de kom van de mixer samen met het ei en de peterselie. Mix alles fijn. Voeg bij het gehakt, meng alles goed en voeg het paneermeel toe. Kneed met je handen en voeg eventueel wat peper toe. Vorm een vleesbrood en leg het in een schaal met bakpapier. Bak 1 uur goudbruin in de oven. (Moet het snel gaan? Maak dan twee kleine vleesbroodjes en bak ze ongeveer 35 min.)
2
Schil de aardappelen, snij ze in stukken en laat ze 20 min koken in gezouten water. Snijd het witloof in dunne plakjes, besprenkel ze met wat citroensap en bak ze 15 min op een matig vuur in een grote pan met gesmolten boter. Het witloof moet een beetje karamelliseren. Kruid af met peper en zout.
3
Saus: doe alle ingrediënten samen in een steelpan, breng aan de kook en laat 5 min sudderen op een zeer zacht vuur. Kruid eventueel af.
4
Giet de gare aardappelen af, laat ze uitlekken en doe ze terug in de kookpot (van het vuur). Voeg de warme melk toe en plet met een pureestamper. Voeg vervolgens het witloof toe, meng alles en breng eventueel nog verder op smaak (peper, zout en muskaatnoot, naar eigen smaak).
5
Serveer het vleesbrood in dikke sneden samen met de saus en de stoemp.
1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de ui en de look in grote stukken. Doe ze in de kom van de mixer samen met het ei en de peterselie. Mix alles fijn. Voeg bij het gehakt, meng alles goed en voeg het paneermeel toe. Kneed met je handen en voeg eventueel wat peper toe. Vorm een vleesbrood en leg het in een schaal met bakpapier. Bak 1 uur goudbruin in de oven. (Moet het snel gaan? Maak dan twee kleine vleesbroodjes en bak ze ongeveer 35 min.)
2
Schil de aardappelen, snij ze in stukken en laat ze 20 min koken in gezouten water. Snijd het witloof in dunne plakjes, besprenkel ze met wat citroensap en bak ze 15 min op een matig vuur in een grote pan met gesmolten boter. Het witloof moet een beetje karamelliseren. Kruid af met peper en zout.
3
Saus: doe alle ingrediënten samen in een steelpan, breng aan de kook en laat 5 min sudderen op een zeer zacht vuur. Kruid eventueel af.
4
Giet de gare aardappelen af, laat ze uitlekken en doe ze terug in de kookpot (van het vuur). Voeg de warme melk toe en plet met een pureestamper. Voeg vervolgens het witloof toe, meng alles en breng eventueel nog verder op smaak (peper, zout en muskaatnoot, naar eigen smaak).
5
Serveer het vleesbrood in dikke sneden samen met de saus en de stoemp.