⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenKippenlapjes met paprika, dragon en gebakken rijst met paprika's 
Delhaize logo
  • Kippenlapjes met paprika, dragon en gebakken rijst met paprika's 

Kippenlapjes met paprika, dragon en gebakken rijst met paprika's 

Kippenlapjes met paprika, dragon en gebakken rijst met paprika's 
Makkelijk
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g kippenlapjes met paprika
  • 3 zoete puntpaprika’s
  • 2 uien
  • 1 bussel dragon
  • 250 g basmatirijst
  • 25 cl room 20% vg
  • 19 cl gevogeltefond
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 600 g kippenlapjes met paprika
  • 3 zoete puntpaprika’s
  • 2 uien
  • 1 bussel dragon
  • 250 g basmatirijst
  • 25 cl room 20% vg
  • 19 cl gevogeltefond
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel hem vervolgens lang onder koud water. 
2
Verwijder de pitten uit de paprika's en snijd de paprika's en de uien fijn. Bak ze 2 min. in een sauteerpan met 4 el olijfolie. Dek af en laat sudderen op een zacht vuurtje. 
3
Snijd ondertussen de kippenlapjes in 4 of 5 stukken. Bak ze met de resterende olijfolie goudbruin in een pan op een hoog vuur. Voeg de gevogeltefond toe, schraap het aanbaksel los en laat tot de helft inkoken op een hoog vuur. Voeg nu ook de room toe en laat zachtjes sudderen. 
4
Doe de rijst in de sauteerpan met de groenten en bak op een hoog vuur. Roer regelmatig om. Kruid naar wens. 
5
Voeg de dragonblaadjes toe aan de saus met kip. Breng op smaak met kruiden en laat nog 1 min. sudderen. Serveer de kip warm, samen met de rijst en de paprika's. 
1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel hem vervolgens lang onder koud water. 
2
Verwijder de pitten uit de paprika's en snijd de paprika's en de uien fijn. Bak ze 2 min. in een sauteerpan met 4 el olijfolie. Dek af en laat sudderen op een zacht vuurtje. 
3
Snijd ondertussen de kippenlapjes in 4 of 5 stukken. Bak ze met de resterende olijfolie goudbruin in een pan op een hoog vuur. Voeg de gevogeltefond toe, schraap het aanbaksel los en laat tot de helft inkoken op een hoog vuur. Voeg nu ook de room toe en laat zachtjes sudderen. 
4
Doe de rijst in de sauteerpan met de groenten en bak op een hoog vuur. Roer regelmatig om. Kruid naar wens. 
5
Voeg de dragonblaadjes toe aan de saus met kip. Breng op smaak met kruiden en laat nog 1 min. sudderen. Serveer de kip warm, samen met de rijst en de paprika's. 

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Filet | Kip
Delhaize Filet | Kip
600 gr
7
80
Paprika | Snack
Delhaize Paprika | Snack
3 × 175 gr
3 voor €5
2
49
Dragon | Verpakt
Delhaize Dragon | Verpakt
20 gr
1
79
Rijst | Basmati | Kookbuiltje
Bosto Rijst | Basmati | Kookbuiltje
4 x 75 gr
2
35
Room 20%
Delhaize Room 20%
25 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
0
94
Bouillon| Kip
Fundo Bouillon| Kip
46,5 cl
2de tegen -50%
4
69

Reeds in je keuken

Gesneden ajuinen
Delhaize Gesneden ajuinen
600 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
45
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
€25,04