Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGevulde aubergine met kip
Delhaize logo
  • Gevulde aubergine met kip
    A

Gevulde aubergine met kip

Gevulde aubergine met kipA
Makkelijk
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g kippengehakt
  • 2 grote aubergines
  • 1 kg trostomaten
  • 2 uien
  • 3 teentjes look
  • 1/4 bussel bladpeterselie
  • 250 g bulgur
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 600 g kippengehakt
  • 2 grote aubergines
  • 1 kg trostomaten
  • 2 uien
  • 3 teentjes look
  • 1/4 bussel bladpeterselie
  • 250 g bulgur
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op 180° C. Snijd de tomaten in vier en leg ze in een grote ovenschaal,samen met 1 ui in vier stukken en de hele, ongepelde knofl ookteentjes. Kruid met peper en zouten besprenkel met 4 el olijfolie. Zet in de oven.
2
Snijd de aubergines in de lengte doormidden. Hol ze uit met een Parisiennelepel en hak hetvruchtvlees fi jn met een mes. Voeg het kippengehakt, 1 fi jngehakte ui en 3/4 van de gehaktepeterselie toe. Meng alles goed, kruid naar wens en vul de auberginehelften met het mengsel.Leg ze op de tomaten en bak 45 min. in de oven.
3
Doe de bulgur, wat zout en 3 dl water in een kookpot. Breng aan de kook en laat 5 min. sudderenop een heel laag vuurtje. Voeg de rest van de olijfolie toe en meng.
4
Haal de aubergines uit de ovenschaal en houd ze warm. Haal ook de tomaten, de knofl ook ende ui met een schuimspaan uit de ovenschaal en giet het mengsel door een fi jne zeef in een kom.Gebruik een pollepel om er zoveel mogelijk sap uit te duwen. Kruid naar wens.
5
Dien de aubergines op met de saus, bestrooi met de resterende peterselie en serveer de bulgur erbij.
1
Verwarm de oven voor op 180° C. Snijd de tomaten in vier en leg ze in een grote ovenschaal,samen met 1 ui in vier stukken en de hele, ongepelde knofl ookteentjes. Kruid met peper en zouten besprenkel met 4 el olijfolie. Zet in de oven.
2
Snijd de aubergines in de lengte doormidden. Hol ze uit met een Parisiennelepel en hak hetvruchtvlees fi jn met een mes. Voeg het kippengehakt, 1 fi jngehakte ui en 3/4 van de gehaktepeterselie toe. Meng alles goed, kruid naar wens en vul de auberginehelften met het mengsel.Leg ze op de tomaten en bak 45 min. in de oven.
3
Doe de bulgur, wat zout en 3 dl water in een kookpot. Breng aan de kook en laat 5 min. sudderenop een heel laag vuurtje. Voeg de rest van de olijfolie toe en meng.
4
Haal de aubergines uit de ovenschaal en houd ze warm. Haal ook de tomaten, de knofl ook ende ui met een schuimspaan uit de ovenschaal en giet het mengsel door een fi jne zeef in een kom.Gebruik een pollepel om er zoveel mogelijk sap uit te duwen. Kruid naar wens.
5
Dien de aubergines op met de saus, bestrooi met de resterende peterselie en serveer de bulgur erbij.
Nutritionele informatie
A
Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 372/89 ; Vetten (g): 4,3 ; Verzadigde vetzuren (g): 0,9 ; Koolhydraten (g): 6,8 ; Suikers (g): 1,6 ; Vezels (g): 2,2 ; Eiwitten (g): 4,6 ; Zout (g): 0,3 ; Energie (kcal per portie): 730 ; Nutri-score: A
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 372/89 ; Vetten (g): 4,3 ; Verzadigde vetzuren (g): 0,9 ; Koolhydraten (g): 6,8 ; Suikers (g): 1,6 ; Vezels (g): 2,2 ; Eiwitten (g): 4,6 ; Zout (g): 0,3 ; Energie (kcal per portie): 730 ; Nutri-score: A
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

kippengehakt
600 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Aubergine
Delhaize Aubergine
1 st
1
25
Trostomaten | Bio
Delhaize Trostomaten | Bio
2 × 500 gr
Bio
    3
    49
    Kruiden | Peterselie
    Santa Maria Kruiden | Peterselie
    8 gr
    -10% voor 3
    2
    95
    Bulgur | Harde tarwe | Kookbuiltjes
    Bosto Bulgur | Harde tarwe | Kookbuiltjes
    4 x 75 gr
    2
    99

    Reeds in je keuken

    Witte uien | Netje
    Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
    1
    69
    Verse look
    Delhaize Verse look
    2 × 140 gr
    2
    29
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35
    Totaal:
    €14,17