1
Bak de konijnenbouten kort bruin aan beide kanten in een grote sauteerpan met de gesmolten boter en 1 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en haal ze uit de pan. Doe 2 el olijfolie in de pan en bak de fijngehakte ui 5 min. op een zacht vuurtje. Strooi er wat bloem over, roer 1 min. en voeg dan beetje bij beetje, al roerend, 5 dl warm water toe. Voeg het verkruimelde bouillonblokje, de Luikse siroop en het bouquet garni toe en roer goed. Leg de konijnenbouten in de saus en laat ze, met het deksel erop, 40 min. op een zeer laag vuurtje sudderen. Draai ze halverwege de kooktijd om.
2
Doe intussen de geschilde en in stukken gesneden aardappelen in een grote kookpot. Zet ze ruim onder water, voeg een snufje zout toe en breng aan de kook. Laat 15 min. koken.
3
Scheid de broccoli in kleine roosjes. Snijd de steeltjes en de (geschilde) voet in blokjes. Voeg alles toe aan de kookpot met de aardappelen (nadat ze 15 min. gekookt hebben). Breng opnieuw aan de kook en laat nog 6 min. verderkoken. Laat grondig uitlekken en doe alles terug in de kookpot, weg van het vuur. Voeg de room toe, pureer met een pureestamper en kruid naar wens met peper, zout en nootmuskaat.
4
Breng het konijn op smaak met kruiden en serveer heet, samen met de stoemp.
1
Bak de konijnenbouten kort bruin aan beide kanten in een grote sauteerpan met de gesmolten boter en 1 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en haal ze uit de pan. Doe 2 el olijfolie in de pan en bak de fijngehakte ui 5 min. op een zacht vuurtje. Strooi er wat bloem over, roer 1 min. en voeg dan beetje bij beetje, al roerend, 5 dl warm water toe. Voeg het verkruimelde bouillonblokje, de Luikse siroop en het bouquet garni toe en roer goed. Leg de konijnenbouten in de saus en laat ze, met het deksel erop, 40 min. op een zeer laag vuurtje sudderen. Draai ze halverwege de kooktijd om.
2
Doe intussen de geschilde en in stukken gesneden aardappelen in een grote kookpot. Zet ze ruim onder water, voeg een snufje zout toe en breng aan de kook. Laat 15 min. koken.
3
Scheid de broccoli in kleine roosjes. Snijd de steeltjes en de (geschilde) voet in blokjes. Voeg alles toe aan de kookpot met de aardappelen (nadat ze 15 min. gekookt hebben). Breng opnieuw aan de kook en laat nog 6 min. verderkoken. Laat grondig uitlekken en doe alles terug in de kookpot, weg van het vuur. Voeg de room toe, pureer met een pureestamper en kruid naar wens met peper, zout en nootmuskaat.
4
Breng het konijn op smaak met kruiden en serveer heet, samen met de stoemp.