Tot en met 09 oktober, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLWF!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenKonijn met Luikse siroop en broccolistoemp
Delhaize logo
  • Konijn met Luikse siroop en broccolistoemp

Konijn met Luikse siroop en broccolistoemp

Konijn met Luikse siroop en broccolistoemp
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 konijnenbouten
  • 1 broccoli
  • 3 uien
  • 800 g bloemige aardappelen
  • 10 cl room 20% vg
  • 2 el Luikse siroop
  • 2 el bloem
  • 1 blokje gevogeltebouillon
  • 20 g boter
  • 3 el olijfolie
  • 1 kruidentuiltje
  • Muskaatnoot
  • peper
  • zout
  • 4 konijnenbouten
  • 1 broccoli
  • 3 uien
  • 800 g bloemige aardappelen
  • 10 cl room 20% vg
  • 2 el Luikse siroop
  • 2 el bloem
  • 1 blokje gevogeltebouillon
  • 20 g boter
  • 3 el olijfolie
  • 1 kruidentuiltje
  • Muskaatnoot
  • peper
  • zout

Begin met koken

1
Bak de konijnenbouten kort bruin aan beide kanten in een grote sauteerpan met de gesmolten boter en 1 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en haal ze uit de pan. Doe 2 el olijfolie in de pan en bak de fijngehakte ui 5 min. op een zacht vuurtje. Strooi er wat bloem over, roer 1 min. en voeg dan beetje bij beetje, al roerend, 5 dl warm water toe. Voeg het verkruimelde bouillonblokje, de Luikse siroop en het bouquet garni toe en roer goed. Leg de konijnenbouten in de saus en laat ze, met het deksel erop, 40 min. op een zeer laag vuurtje sudderen. Draai ze halverwege de kooktijd om. 
2
Doe intussen de geschilde en in stukken gesneden aardappelen in een grote kookpot. Zet ze ruim onder water, voeg een snufje zout toe en breng aan de kook. Laat 15 min. koken.  
3
Scheid de broccoli in kleine roosjes. Snijd de steeltjes en de (geschilde) voet in blokjes. Voeg alles toe aan de kookpot met de aardappelen (nadat ze 15 min. gekookt hebben). Breng opnieuw aan de kook en laat nog 6 min. verderkoken. Laat grondig uitlekken en doe alles terug in de kookpot, weg van het vuur. Voeg de room toe, pureer met een pureestamper en kruid naar wens met peper, zout en nootmuskaat. 
4
Breng het konijn op smaak met kruiden en serveer heet, samen met de stoemp. 
1
Bak de konijnenbouten kort bruin aan beide kanten in een grote sauteerpan met de gesmolten boter en 1 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en haal ze uit de pan. Doe 2 el olijfolie in de pan en bak de fijngehakte ui 5 min. op een zacht vuurtje. Strooi er wat bloem over, roer 1 min. en voeg dan beetje bij beetje, al roerend, 5 dl warm water toe. Voeg het verkruimelde bouillonblokje, de Luikse siroop en het bouquet garni toe en roer goed. Leg de konijnenbouten in de saus en laat ze, met het deksel erop, 40 min. op een zeer laag vuurtje sudderen. Draai ze halverwege de kooktijd om. 
2
Doe intussen de geschilde en in stukken gesneden aardappelen in een grote kookpot. Zet ze ruim onder water, voeg een snufje zout toe en breng aan de kook. Laat 15 min. koken.  
3
Scheid de broccoli in kleine roosjes. Snijd de steeltjes en de (geschilde) voet in blokjes. Voeg alles toe aan de kookpot met de aardappelen (nadat ze 15 min. gekookt hebben). Breng opnieuw aan de kook en laat nog 6 min. verderkoken. Laat grondig uitlekken en doe alles terug in de kookpot, weg van het vuur. Voeg de room toe, pureer met een pureestamper en kruid naar wens met peper, zout en nootmuskaat. 
4
Breng het konijn op smaak met kruiden en serveer heet, samen met de stoemp. 
Nutritionele informatie
Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 624/149 ; Vetten (g): 7,3 ; Verzadigde vetzuren (g): 2,8 ; Koolhydraten (g): 9,9 ; Suikers (g): 2,3 ; Vezels (g): 1,4 ; Eiwitten (g): 10,4 ; Zout (g): 0,2 ; Energie (kcal per portie): 842 ; Nutri-score: A

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 624/149 ; Vetten (g): 7,3 ; Verzadigde vetzuren (g): 2,8 ; Koolhydraten (g): 9,9 ; Suikers (g): 2,3 ; Vezels (g): 1,4 ; Eiwitten (g): 10,4 ; Zout (g): 0,2 ; Energie (kcal per portie): 842 ; Nutri-score: A
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Geheel | Konijn | Park
Delhaize Geheel | Konijn | Park
3 × +/- 1,5 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
+/-€
18
74
Broccoli
Delhaize Broccoli
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
1
35
Aardappel | Bloemig 1kg
Delhaize Aardappel | Bloemig 1kg
1 kg
2
99
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Luikse siroop
Meurens Luikse siroop
450 gr
2
65
Gevogelte | Fond | Licht
Delhaize Gevogelte | Fond | Licht
22 cl
3
99
Kruiden | Kruidenbuiltje
Santa Maria Kruiden | Kruidenbuiltje
14 gr
2+1 gratis
5
59
Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
35 gr
2+1 gratis
4
99

Reeds in je keuken

Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Boter | Kant en klaar
Fairebel Boter | Kant en klaar
250 gr
1+1 gratis
4
25
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
5
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
2+1 gratis
4
29
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
2+1 gratis
6
35
Totaal:
+/-€78,93