1
Gril de pijnboompitten zonder toevoeging van vetstof op een matig vuurtje, in een antiaanbakpan.
2
Snipper de uien. Pluk de blaadjes van de tijm en de oregano. Fruit alles op een zacht vuurtje in een braadpan met 2 el olijfolie. Zet het deksel op de pan en laat zachtjes slinken.
3
Fruit het vlees op een vrij hoog vuur in een grote braadpan, met 2 el olijfolie. Roer het gehakt los met een spatel zodat er zich geen grote brokken vormen. Haal het vlees uit de pan en fruit de jonge spinazieblaadjes en grofgehakte paksoi in dezelfde pan, tot ze wat zachter zijn. Laat ze in een zeef uitlekken en druk ze goed aan om er zoveel mogelijk vocht uit te persen.
4
Meng 4 losgeklopte eieren, de verkruimelde feta en de geraspte parmigiano in een grote kom. Voeg de pijnboompitten, het vlees, de uien en de groenten toe. Meng en breng verder op smaak met peper en zout.
5
Verwarm de oven voor op 200°C. Smeer een springvorm van 26 cm diameter in met olie. Bestuif hem met bloem en schud er de overtollige bloem af. Snijd een cirkel van dezelfde grootte uit een vel bladerdeeg en bedek er de bodem van de vorm mee. Snijd het 2de deeg in stroken van 7 cm breed. Kleef de langste stroken tegen de kanten van de bakvorm. Strijk ze met je natte vingers glad om ze aan elkaar en aan de bodem te hechten. Vul de bakvorm met de vulling en bevochtig de vrije randen van het deeg. Bedek met het 3de op maat gesneden vel bladerdeeg en hecht de boorden vast. Maak een kleine cilinder met 3 lagen aluminiumfolie en steek dit schoorsteentje in een gat, in het midden van de pastei. Werk af met de deegresten.
6
Schuif de pastei 20 min in de oven. Smeer ze in met losgeklopt ei en laat ze nog 20 min bakken. Laat ze 10 min rusten, haal ze uit de vorm en dien ze op.
1
Gril de pijnboompitten zonder toevoeging van vetstof op een matig vuurtje, in een antiaanbakpan.
2
Snipper de uien. Pluk de blaadjes van de tijm en de oregano. Fruit alles op een zacht vuurtje in een braadpan met 2 el olijfolie. Zet het deksel op de pan en laat zachtjes slinken.
3
Fruit het vlees op een vrij hoog vuur in een grote braadpan, met 2 el olijfolie. Roer het gehakt los met een spatel zodat er zich geen grote brokken vormen. Haal het vlees uit de pan en fruit de jonge spinazieblaadjes en grofgehakte paksoi in dezelfde pan, tot ze wat zachter zijn. Laat ze in een zeef uitlekken en druk ze goed aan om er zoveel mogelijk vocht uit te persen.
4
Meng 4 losgeklopte eieren, de verkruimelde feta en de geraspte parmigiano in een grote kom. Voeg de pijnboompitten, het vlees, de uien en de groenten toe. Meng en breng verder op smaak met peper en zout.
5
Verwarm de oven voor op 200°C. Smeer een springvorm van 26 cm diameter in met olie. Bestuif hem met bloem en schud er de overtollige bloem af. Snijd een cirkel van dezelfde grootte uit een vel bladerdeeg en bedek er de bodem van de vorm mee. Snijd het 2de deeg in stroken van 7 cm breed. Kleef de langste stroken tegen de kanten van de bakvorm. Strijk ze met je natte vingers glad om ze aan elkaar en aan de bodem te hechten. Vul de bakvorm met de vulling en bevochtig de vrije randen van het deeg. Bedek met het 3de op maat gesneden vel bladerdeeg en hecht de boorden vast. Maak een kleine cilinder met 3 lagen aluminiumfolie en steek dit schoorsteentje in een gat, in het midden van de pastei. Werk af met de deegresten.
6
Schuif de pastei 20 min in de oven. Smeer ze in met losgeklopt ei en laat ze nog 20 min bakken. Laat ze 10 min rusten, haal ze uit de vorm en dien ze op.