1
Snijd de ui en stoof met de helft van de olijfolie aan in een kookpot.
2
Doe de blonde linzen in de pot, voeg koud water toe totdat ze onder staan en breng aan de kook. Voeg geen zout, maar wel het laurierblaadje en de tijm toe.
3
Schil en rasp de wortelen en de zoete aardappelen.
4
Voeg bij de linzen en laat ± 25 min. koken tot alles gaar is. Verwijder de tijm en het laurierblaadje.
5
Giet het water af. Druk de linzen- en groentemengeling goed aan in een handdoek zodat er zoveel mogelijk water wegsijpelt.
6
Voeg de parmigiano en de helft van de eieren toe en meng alles goed onder elkaar. Breng op smaak met Espelettepeper, peper en zout.
7
Maak mooie bolletjes van ± 7 cm.
8
Bereid de chapeluremengeling: meng het paneermeel, de amandelschilfers, de citroenzeste en een takje tijm onder elkaar.
9
Klop de andere helft van de eieren op. Rol de bolletjes eerst in de bloem, dan in het ei en vervolgens in de chapeluremengeling.
10
Bak in de pan in de rest van de olijfolie. Snijd de citroen in schijfjes en serveer met de kroketten.
1
Snijd de ui en stoof met de helft van de olijfolie aan in een kookpot.
2
Doe de blonde linzen in de pot, voeg koud water toe totdat ze onder staan en breng aan de kook. Voeg geen zout, maar wel het laurierblaadje en de tijm toe.
3
Schil en rasp de wortelen en de zoete aardappelen.
4
Voeg bij de linzen en laat ± 25 min. koken tot alles gaar is. Verwijder de tijm en het laurierblaadje.
5
Giet het water af. Druk de linzen- en groentemengeling goed aan in een handdoek zodat er zoveel mogelijk water wegsijpelt.
6
Voeg de parmigiano en de helft van de eieren toe en meng alles goed onder elkaar. Breng op smaak met Espelettepeper, peper en zout.
7
Maak mooie bolletjes van ± 7 cm.
8
Bereid de chapeluremengeling: meng het paneermeel, de amandelschilfers, de citroenzeste en een takje tijm onder elkaar.
9
Klop de andere helft van de eieren op. Rol de bolletjes eerst in de bloem, dan in het ei en vervolgens in de chapeluremengeling.
10
Bak in de pan in de rest van de olijfolie. Snijd de citroen in schijfjes en serveer met de kroketten.