1
Verwarm de oven voor op 220°C. Doe de hele zoete aardappelen in een kookpot, bedek ze met water, breng aan de kook en laat 40 min. koken.
2
Doe de kerstomaten intussen in een ovenschaal, prik er gaatjes in en meng ze met 2 el olijfolie, zout en de rietsuiker. Schuif 20 min. in de oven.
3
Snijd de aubergines in dikke plakjes. Bedek een ovenplaat met bakpapier en schik er de aubergineplakjes op. Besprenkel ze met 2 el olie, kruid ze met peper, met zout en bak ze 20 min. in de oven. Doe hetzelfde met de courgettes en bak ze 15 min.
4
Hak de oregano en het basilicum fijn. Schil de zoete aardappelen en plet hun vruchtvlees met een vork. Voeg de oregano, het basilicum, de geraspte parmigiano, de eieren, de azijn, peper en zout toe. Kneed tot 2 deegballen en druk ze met de hand plat, tussen 2 vellen bakpapier. Verwijder het bovenste vel bakpapier en schuif de deegballen 10 min. in de oven, op 200°C. Verdeel er de courgette- en aubergineplakjes, de mozzarella in schijfjes en de kerstomaten over. Schuif 1 pizza op het rooster van de oven en bak ze 15 min. in de oven op 220°C.
5
Deel en eet de eerste pizza terwijl je de 2e bakt.
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Doe de hele zoete aardappelen in een kookpot, bedek ze met water, breng aan de kook en laat 40 min. koken.
2
Doe de kerstomaten intussen in een ovenschaal, prik er gaatjes in en meng ze met 2 el olijfolie, zout en de rietsuiker. Schuif 20 min. in de oven.
3
Snijd de aubergines in dikke plakjes. Bedek een ovenplaat met bakpapier en schik er de aubergineplakjes op. Besprenkel ze met 2 el olie, kruid ze met peper, met zout en bak ze 20 min. in de oven. Doe hetzelfde met de courgettes en bak ze 15 min.
4
Hak de oregano en het basilicum fijn. Schil de zoete aardappelen en plet hun vruchtvlees met een vork. Voeg de oregano, het basilicum, de geraspte parmigiano, de eieren, de azijn, peper en zout toe. Kneed tot 2 deegballen en druk ze met de hand plat, tussen 2 vellen bakpapier. Verwijder het bovenste vel bakpapier en schuif de deegballen 10 min. in de oven, op 200°C. Verdeel er de courgette- en aubergineplakjes, de mozzarella in schijfjes en de kerstomaten over. Schuif 1 pizza op het rooster van de oven en bak ze 15 min. in de oven op 220°C.
5
Deel en eet de eerste pizza terwijl je de 2e bakt.