Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenVleesbrood met verse kruiden
Delhaize logo
  • Vleesbrood met verse kruiden
    A

Vleesbrood met verse kruiden

Vleesbrood met verse kruidenA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 400 g Bio varkensgehakt
  • 1 ei
  • 250 g wortelen
  • 40 g pijnboompitten
  • 40 g Parmigiano
  • 3 takjes tijm
  • 1/4 bussel platte peterselie
  • peper en zout
  • 2 rode uien
  • 4 appelen bio
  • 1 el olijfolie
  • 2 takjes tijm (voor de appelmoes)
  • 2 dikke courgettes
  • 2 el dragonazijn (voor de courgettemayo)
  • 5 el olijfolie (voor de courgettemayo)
  • 400 g Bio varkensgehakt
  • 1 ei
  • 250 g wortelen
  • 40 g pijnboompitten
  • 40 g Parmigiano
  • 3 takjes tijm
  • 1/4 bussel platte peterselie
  • peper en zout
  • 2 rode uien
  • 4 appelen bio
  • 1 el olijfolie
  • 2 takjes tijm (voor de appelmoes)
  • 2 dikke courgettes
  • 2 el dragonazijn (voor de courgettemayo)
  • 5 el olijfolie (voor de courgettemayo)

Begin met koken

: 30 min + 30 min kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
2
Schil en rasp de wortelen. Klop het ei op. Kneed het gehakt samen met de geraspte wortelen, de gegrilde pijnboompitten, de parmigiano, de gehakte peterselie, tijm, peper, zout en iets meer dan de helft van het opgeklopte ei tot een homogeen mengsel. Vorm een vleesbrood, leg het in een ovenschaal en bak 30 min goudbruin in de oven.
3
Bereid intussen de appelmoes: snijd de rode uien in dunne plakjes en fruit ze 5 min op een zacht vuurtje, in een kleine pan met de olie. Snijd de appelen in dikke stukken (je hoeft ze niet te schillen) en voeg ze samen met de geriste tijm bij de uien. Meng 2 min, zet het deksel op de pan en laat 5 min slinken op een zacht vuurtje. Haal het deksel van de pan en laat langzaam koken tot een moes.
4
Maak de mayonaise: snijd de courgettes in fijne slierten, met een dunschiller of een mes, tot aan de zaadlijsten. Snijd deze stukken daarna in lange staafjes en houd ze apart voor een slaatje. Snijd het middenste deel (de zaadlijsten) van de courgettes in stukken en mix ze met de olie, de azijn, peper en zout, tot een homogene saus.
5
Dien het vleesbrood op met de appelmoes, de mayo, gebakken krieltjes en een krokant slaatje van courgetteslierten, slaharten, spinazie, radijzen, kruiden ...<br>
6
Snijd het vlees in sneetjes en dien het op met de gegrilde groenten. Bestrooi met pijnboompitten en overgiet met een beetje saus. smakelijk!
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
2
Schil en rasp de wortelen. Klop het ei op. Kneed het gehakt samen met de geraspte wortelen, de gegrilde pijnboompitten, de parmigiano, de gehakte peterselie, tijm, peper, zout en iets meer dan de helft van het opgeklopte ei tot een homogeen mengsel. Vorm een vleesbrood, leg het in een ovenschaal en bak 30 min goudbruin in de oven.
3
Bereid intussen de appelmoes: snijd de rode uien in dunne plakjes en fruit ze 5 min op een zacht vuurtje, in een kleine pan met de olie. Snijd de appelen in dikke stukken (je hoeft ze niet te schillen) en voeg ze samen met de geriste tijm bij de uien. Meng 2 min, zet het deksel op de pan en laat 5 min slinken op een zacht vuurtje. Haal het deksel van de pan en laat langzaam koken tot een moes.
4
Maak de mayonaise: snijd de courgettes in fijne slierten, met een dunschiller of een mes, tot aan de zaadlijsten. Snijd deze stukken daarna in lange staafjes en houd ze apart voor een slaatje. Snijd het middenste deel (de zaadlijsten) van de courgettes in stukken en mix ze met de olie, de azijn, peper en zout, tot een homogene saus.
5
Dien het vleesbrood op met de appelmoes, de mayo, gebakken krieltjes en een krokant slaatje van courgetteslierten, slaharten, spinazie, radijzen, kruiden ...<br>
6
Snijd het vlees in sneetjes en dien het op met de gegrilde groenten. Bestrooi met pijnboompitten en overgiet met een beetje saus. smakelijk!
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 485; energie (kCal): 117; vetten (g): 8,3; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 5; suikers (g): 3,8; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 4,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 666,2
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 485; energie (kCal): 117; vetten (g): 8,3; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 5; suikers (g): 3,8; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 4,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 666,2
Belgisch
Gluten vrij
Kids
Diner
Herfst,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Gehakt | Hoevevarken | Ardeens
+/- 350 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Courgette
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Wortelen | Extra fijn
Hak Wortelen | Extra fijn
2 × 215 gr
2de tegen -50%
1
85
Pijnboompitten
Delhaize Pijnboompitten
90 gr
6
39
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75
Kruiden | Peterselie
Santa Maria Kruiden | Peterselie
8 gr
-10% voor 3
2
95
Rode uien | Netje
Delhaize Rode uien | Netje
400 gr
1
99
Jonagold | 6ST
Delhaize Jonagold | 6ST
900 gr
2
19
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75
Azijn | Appel-Honing
Taste of Inspirations Azijn | Appel-Honing
25 cl
2
19

Reeds in je keuken

Scharreleieren | 5+1
Columbus Scharreleieren | 5+1
6 st
Promo
3
20
Kruiden | Peper | Smaakvol
Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
35 gr
-10% voor 3
4
29
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Totaal:
€27,40