1
Verwarm de oven voor op 160°C.
2
Schil en rasp de wortelen. Klop het ei op. Kneed het gehakt samen met de geraspte wortelen, de gegrilde pijnboompitten, de parmigiano, de gehakte peterselie, tijm, peper, zout en iets meer dan de helft van het opgeklopte ei tot een homogeen mengsel. Vorm een vleesbrood, leg het in een ovenschaal en bak 30 min goudbruin in de oven.
3
Bereid intussen de appelmoes: snijd de rode uien in dunne plakjes en fruit ze 5 min op een zacht vuurtje, in een kleine pan met de olie. Snijd de appelen in dikke stukken (je hoeft ze niet te schillen) en voeg ze samen met de geriste tijm bij de uien. Meng 2 min, zet het deksel op de pan en laat 5 min slinken op een zacht vuurtje. Haal het deksel van de pan en laat langzaam koken tot een moes.
4
Maak de mayonaise: snijd de courgettes in fijne slierten, met een dunschiller of een mes, tot aan de zaadlijsten. Snijd deze stukken daarna in lange staafjes en houd ze apart voor een slaatje. Snijd het middenste deel (de zaadlijsten) van de courgettes in stukken en mix ze met de olie, de azijn, peper en zout, tot een homogene saus.
5
Dien het vleesbrood op met de appelmoes, de mayo, gebakken krieltjes en een krokant slaatje van courgetteslierten, slaharten, spinazie, radijzen, kruiden ...<br>
6
Snijd het vlees in sneetjes en dien het op met de gegrilde groenten. Bestrooi met pijnboompitten en overgiet met een beetje saus. smakelijk!
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
2
Schil en rasp de wortelen. Klop het ei op. Kneed het gehakt samen met de geraspte wortelen, de gegrilde pijnboompitten, de parmigiano, de gehakte peterselie, tijm, peper, zout en iets meer dan de helft van het opgeklopte ei tot een homogeen mengsel. Vorm een vleesbrood, leg het in een ovenschaal en bak 30 min goudbruin in de oven.
3
Bereid intussen de appelmoes: snijd de rode uien in dunne plakjes en fruit ze 5 min op een zacht vuurtje, in een kleine pan met de olie. Snijd de appelen in dikke stukken (je hoeft ze niet te schillen) en voeg ze samen met de geriste tijm bij de uien. Meng 2 min, zet het deksel op de pan en laat 5 min slinken op een zacht vuurtje. Haal het deksel van de pan en laat langzaam koken tot een moes.
4
Maak de mayonaise: snijd de courgettes in fijne slierten, met een dunschiller of een mes, tot aan de zaadlijsten. Snijd deze stukken daarna in lange staafjes en houd ze apart voor een slaatje. Snijd het middenste deel (de zaadlijsten) van de courgettes in stukken en mix ze met de olie, de azijn, peper en zout, tot een homogene saus.
5
Dien het vleesbrood op met de appelmoes, de mayo, gebakken krieltjes en een krokant slaatje van courgetteslierten, slaharten, spinazie, radijzen, kruiden ...<br>
6
Snijd het vlees in sneetjes en dien het op met de gegrilde groenten. Bestrooi met pijnboompitten en overgiet met een beetje saus. smakelijk!