1
Snijd de ongeschilde krieltjes in 2 en kook ze 10 min.
2
Kook de eieren 9 min. in kokend water. Dompel ze meteen in koud water.
3
Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en kook ze 5 min. in gezouten water. Giet ze af en laat ze schrikken in koud water.
4
Pel de komkommer, snijd hem in 2 en verwijder de pitjes met een lepeltje . Mix met de mosterd, 4 el olijfolie en de azijn toe. Kruid met peper en zout en mix.
5
Verwarm een grillpan zonder vetstof op een hoog vuur. Kruid de tonijnfilets met peper en zout, bestrooi ze me wat geraspte limoenzeste en bestrijk met olie. Gril ze 30 sec per kant en schik ze onmiddellijk op een bord.
6
Snipper de rode ui, de komkommer en de lente-uitjes. Pel de hardgekookte eieren en snijd ze in 2. Schil de avocado en snijd hem in parten. Snijd de citroen in schijfjes.
7
Dresseer de gemengde sla in een schaal. Voeg de krieltjes toe, samen met de uitgelekte sperziebonen, de olijven, de rode ui, de komkommer, de hardgekookte eieren, de avocado, de uitgelekte ansjovissen en de citroen. Verdeel er porties tonijn bovenop en bestrooi met lente-uitjes. Dien op met de dressing.
1
Snijd de ongeschilde krieltjes in 2 en kook ze 10 min.
2
Kook de eieren 9 min. in kokend water. Dompel ze meteen in koud water.
3
Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en kook ze 5 min. in gezouten water. Giet ze af en laat ze schrikken in koud water.
4
Pel de komkommer, snijd hem in 2 en verwijder de pitjes met een lepeltje . Mix met de mosterd, 4 el olijfolie en de azijn toe. Kruid met peper en zout en mix.
5
Verwarm een grillpan zonder vetstof op een hoog vuur. Kruid de tonijnfilets met peper en zout, bestrooi ze me wat geraspte limoenzeste en bestrijk met olie. Gril ze 30 sec per kant en schik ze onmiddellijk op een bord.
6
Snipper de rode ui, de komkommer en de lente-uitjes. Pel de hardgekookte eieren en snijd ze in 2. Schil de avocado en snijd hem in parten. Snijd de citroen in schijfjes.
7
Dresseer de gemengde sla in een schaal. Voeg de krieltjes toe, samen met de uitgelekte sperziebonen, de olijven, de rode ui, de komkommer, de hardgekookte eieren, de avocado, de uitgelekte ansjovissen en de citroen. Verdeel er porties tonijn bovenop en bestrooi met lente-uitjes. Dien op met de dressing.