⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGegrilde lamskoteletjes met chimichurri
Delhaize logo
  • Gegrilde lamskoteletjes met chimichurri

Gegrilde lamskoteletjes met chimichurri

Gegrilde lamskoteletjes met chimichurri
Makkelijk
< 30 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 kg lage lamsribben
  • 1 citroen
  • 2 el olijfolie
  • 4 takjes tijm
  • fleur de sel
  • 2 jonge uitjes
  • 2 el xeresazijn
  • 2 dl olijfolie (voor de chimichurrisalsa)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 bussel platte peterselie
  • 1 bosje koriander
  • 1 bosje basilicum
  • 1/2 bosje origano
  • 1/2 kl Espelettepeper
  • 1 kg lage lamsribben
  • 1 citroen
  • 2 el olijfolie
  • 4 takjes tijm
  • fleur de sel
  • 2 jonge uitjes
  • 2 el xeresazijn
  • 2 dl olijfolie (voor de chimichurrisalsa)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 bussel platte peterselie
  • 1 bosje koriander
  • 1 bosje basilicum
  • 1/2 bosje origano
  • 1/2 kl Espelettepeper

Begin met koken

: 10 min + 5 min kooktijd
1
Kruid met peper en bestrooi met geriste tijm, fleur de sel en ± 1 kl geraspte citroenzeste.
2
Maak de chimichurri: mix alle kruiden samen met het pepertje en de gehakte lente-uitjes. Voeg ook de geperste teentjes knoflook, de Espelettepeper, de azijn, de olie en zout toe. Mix schoksgewijs, zo vermijd je dat de salsa te fijn gemalen is.
3
Warm een grillpan op.
4
Leg de lamsribben in de hete grillpan en gril ze 1.30 min aan elke kant, op een hoog vuur. Verlaag de temperatuur en laat nog enkele minuten garen (het vlees moet binnenin nog rosé zijn).
5
Dien de lamsribben op met de salsa, gebakken krielaardappelen en een mooie sla.
1
Kruid met peper en bestrooi met geriste tijm, fleur de sel en ± 1 kl geraspte citroenzeste.
2
Maak de chimichurri: mix alle kruiden samen met het pepertje en de gehakte lente-uitjes. Voeg ook de geperste teentjes knoflook, de Espelettepeper, de azijn, de olie en zout toe. Mix schoksgewijs, zo vermijd je dat de salsa te fijn gemalen is.
3
Warm een grillpan op.
4
Leg de lamsribben in de hete grillpan en gril ze 1.30 min aan elke kant, op een hoog vuur. Verlaag de temperatuur en laat nog enkele minuten garen (het vlees moet binnenin nog rosé zijn).
5
Dien de lamsribben op met de salsa, gebakken krielaardappelen en een mooie sla.
Nutritionele informatie
Energie: 319 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Zuid-Amerikaans
Gluten vrij
Pasen,Vaderdag
Hoofdgerecht,Lunch,Diner
Hoofdgerecht

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.