1
Verwarm de oven voor op 180°C. Fruit de fijngehakte ui op een zacht vuurtje met 1 el olijfolie.
2
Spoel de linzen onder koud water en laat ze goed uitlekken. Doe het gehakt in een slakom, samen met de linzen, 3 gehakte takjes peterselie, het paneermeel, de sojasaus, de Provençaalse kruiden en de gebakken ui. Meng goed, kneed met de handen en breng verder op smaak. Vorm een langwerpig vleesbrood, leg het in een ovenschaal en schuif het 25 min. in de oven. Bedek het vleesbrood met kleine sneetjes brie en bak het nog 15 min.
3
Schil intussen de aardappelen en snijd ze in grote stukken. Kook ze 20 min. in kokend gezouten water. Giet ze af en plet ze met de room, peper, zout en nootmuskaat, naar eigen smaak.
4
Snipper de champignons en fruit ze op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met 2 el olijfolie. Verdeel ze rond en op het vleesbrood. Schuif de ovenschaal nog 5 min. in de oven.
5
Dien heel warm op, werk af met gehakte peterselie en geef er de puree bij.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Fruit de fijngehakte ui op een zacht vuurtje met 1 el olijfolie.
2
Spoel de linzen onder koud water en laat ze goed uitlekken. Doe het gehakt in een slakom, samen met de linzen, 3 gehakte takjes peterselie, het paneermeel, de sojasaus, de Provençaalse kruiden en de gebakken ui. Meng goed, kneed met de handen en breng verder op smaak. Vorm een langwerpig vleesbrood, leg het in een ovenschaal en schuif het 25 min. in de oven. Bedek het vleesbrood met kleine sneetjes brie en bak het nog 15 min.
3
Schil intussen de aardappelen en snijd ze in grote stukken. Kook ze 20 min. in kokend gezouten water. Giet ze af en plet ze met de room, peper, zout en nootmuskaat, naar eigen smaak.
4
Snipper de champignons en fruit ze op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met 2 el olijfolie. Verdeel ze rond en op het vleesbrood. Schuif de ovenschaal nog 5 min. in de oven.
5
Dien heel warm op, werk af met gehakte peterselie en geef er de puree bij.