⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenVleesbrood met linzen, brie en champignons
Delhaize logo
  • Vleesbrood met linzen, brie en champignons
    C

Vleesbrood met linzen, brie en champignons

Vleesbrood met linzen, brie en champignonsC
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 800 g gekruid varken-rundsgehakt
  • 500 g witte champignons
  • 1 ui
  • 1 blik linzen (400 g)
  • 5 takjes bladpeterselie
  • 800 g aardappelen alle gebruik
  • 120 g brie
  • 1 dl room met 20% vetgehalte
  • 20 g paneermeel
  • 1 el gesuikerde sojasaus
  • 3 el olijfolie
  • 1/2 e.l. Provençaalse kruiden 
  • gemalen nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • 800 g gekruid varken-rundsgehakt
  • 500 g witte champignons
  • 1 ui
  • 1 blik linzen (400 g)
  • 5 takjes bladpeterselie
  • 800 g aardappelen alle gebruik
  • 120 g brie
  • 1 dl room met 20% vetgehalte
  • 20 g paneermeel
  • 1 el gesuikerde sojasaus
  • 3 el olijfolie
  • 1/2 e.l. Provençaalse kruiden 
  • gemalen nootmuskaat
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 1 u
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Fruit de fijngehakte ui op een zacht vuurtje met 1 el olijfolie.
2
Spoel de linzen onder koud water en laat ze goed uitlekken. Doe het gehakt in een slakom, samen met de linzen, 3 gehakte takjes peterselie, het paneermeel, de sojasaus, de Provençaalse kruiden en de gebakken ui. Meng goed, kneed met de handen en breng verder op smaak. Vorm een langwerpig vleesbrood, leg het in een ovenschaal en schuif het 25 min. in de oven. Bedek het vleesbrood met kleine sneetjes brie en bak het nog 15 min.
3
Schil intussen de aardappelen en snijd ze in grote stukken. Kook ze 20 min. in kokend gezouten water. Giet ze af en plet ze met de room, peper, zout en nootmuskaat, naar eigen smaak.
4
Snipper de champignons en fruit ze op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met 2 el olijfolie. Verdeel ze rond en op het vleesbrood. Schuif de ovenschaal nog 5 min. in de oven.
5
Dien heel warm op, werk af met gehakte peterselie en geef er de puree bij.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Fruit de fijngehakte ui op een zacht vuurtje met 1 el olijfolie.
2
Spoel de linzen onder koud water en laat ze goed uitlekken. Doe het gehakt in een slakom, samen met de linzen, 3 gehakte takjes peterselie, het paneermeel, de sojasaus, de Provençaalse kruiden en de gebakken ui. Meng goed, kneed met de handen en breng verder op smaak. Vorm een langwerpig vleesbrood, leg het in een ovenschaal en schuif het 25 min. in de oven. Bedek het vleesbrood met kleine sneetjes brie en bak het nog 15 min.
3
Schil intussen de aardappelen en snijd ze in grote stukken. Kook ze 20 min. in kokend gezouten water. Giet ze af en plet ze met de room, peper, zout en nootmuskaat, naar eigen smaak.
4
Snipper de champignons en fruit ze op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met 2 el olijfolie. Verdeel ze rond en op het vleesbrood. Schuif de ovenschaal nog 5 min. in de oven.
5
Dien heel warm op, werk af met gehakte peterselie en geef er de puree bij.
Nutritionele informatie
C
Per 100g: Energie: 137 kcal - Vetten: 7,7 g - Koolhydraten: 7,7 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 137 kcal - Vetten: 7,7 g - Koolhydraten: 7,7 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 8 g
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Kalfsgehakt
800 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Witte champignons | Belgisch
Delhaize Witte champignons | Belgisch
2 × 250 gr
1
49
Bruine linzen | Bio
Kazidomi Bruine linzen | Bio
240 gr
Bio
    1
    49
    Bladpeterselie | Verpakt
    Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
    100 gr
    1
    49
    Aardappelen | Nicola
    Delhaize Aardappelen | Nicola
    1 kg
    2
    69
    Brie
    Delhaize Brie
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    49
    Room | Zuur | 15 % V.G.
    Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    15
    Delhaize Sauce | Soja | Sweet
    20 cl
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    29
    Kruiden | Provencaalse kruiden | Bio
    Delhaize Kruiden | Provencaalse kruiden | Bio
    15 gr
    Bio
      1
      35
      Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
      Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
      35 gr
      4
      99

      Reeds in je keuken

      Gele uien | Netje
      Delhaize Gele uien | Netje
      2 kg
      • little-lione.external.82792960.svg
      2
      19
      Paneermeel
      Delhaize Paneermeel
      400 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      0
      61
      Olijfolie | Culinaire
      Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      25
      Peper | Groen | Gepekeld
      Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
      60 gr
      1
      69
      Zeezout | Fijn | Jodium
      Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
      125 gr
      0
      69
      Totaal:
      €18,92