1
Ontpit de paprika’s. Snijd de courgette overlangs in 4 en verwijder de kern met de pitjes. Snijd alle groenten in grote stukken, doe ze in een grote stoofpan en giet er 2 l water bij. Voeg ook het gesnipperde teentje knoflook, de koriandersteeltjes, de Marokkaanse kruidenmix, de verkruimelde bouillonblokjes, de abrikozen, de vijgen en de rozijnen toe. Zet het deksel op de pan, breng aan de kook en laat 35 min. zonder deksel sudderen.
2
Spoel de kikkererwten onder koud water, voeg ze toe in de stoofpan, breng verder op smaak en laat nog 5 min. sudderen. Meng de couscous en de ‘Aromat’ in een slakom. Overgiet met kokend water tot alles net bedekt is en laat 5 min. rusten.
3
Gril intussen de lamskoteletjes in een grote braadpan, met de olijfolie. Kruid met peper en zout.
4
Dresseer het griesmeel in een grote warme schaal en roer de korrels los met een vork. Giet de groenten af en bewaar de bouillon. Verdeel de uitgelekte groenten en het vlees over de schaal. Besprenkel met een beetje bouillon, werk af met de olijven en de rest van de koriander. Serveer en zet de rest van de bouillon apart op tafel.
1
Ontpit de paprika’s. Snijd de courgette overlangs in 4 en verwijder de kern met de pitjes. Snijd alle groenten in grote stukken, doe ze in een grote stoofpan en giet er 2 l water bij. Voeg ook het gesnipperde teentje knoflook, de koriandersteeltjes, de Marokkaanse kruidenmix, de verkruimelde bouillonblokjes, de abrikozen, de vijgen en de rozijnen toe. Zet het deksel op de pan, breng aan de kook en laat 35 min. zonder deksel sudderen.
2
Spoel de kikkererwten onder koud water, voeg ze toe in de stoofpan, breng verder op smaak en laat nog 5 min. sudderen. Meng de couscous en de ‘Aromat’ in een slakom. Overgiet met kokend water tot alles net bedekt is en laat 5 min. rusten.
3
Gril intussen de lamskoteletjes in een grote braadpan, met de olijfolie. Kruid met peper en zout.
4
Dresseer het griesmeel in een grote warme schaal en roer de korrels los met een vork. Giet de groenten af en bewaar de bouillon. Verdeel de uitgelekte groenten en het vlees over de schaal. Besprenkel met een beetje bouillon, werk af met de olijven en de rest van de koriander. Serveer en zet de rest van de bouillon apart op tafel.