Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenVleesbrood en wortelen met hazelnoten
Delhaize logo
  • Vleesbrood en wortelen met hazelnoten
    A

Vleesbrood en wortelen met hazelnoten

Vleesbrood en wortelen met hazelnotenA
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 800 g varkens- en kalfsgehakt zonder
  • 2 eieren
  • 2 sjalotten
  • 50 g paneermeel
  • 1/2 el mosterd
  • 20 g boter
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 1/2 kl nootmuskaat
  • 1 bussel wortelen (voor de wortelen)
  • 2 sjalotten (voor de wortelen)
  • 25 g hazelnoten (voor de wortelen)
  • 3 el water (voor de wortelen)
  • 10 g boter (voor de wortelen)
  • 2 takjes tijm (voor de wortelen)
  • peper en zout (voor de wortelen)
  • peper en zout
  • 800 g varkens- en kalfsgehakt zonder
  • 2 eieren
  • 2 sjalotten
  • 50 g paneermeel
  • 1/2 el mosterd
  • 20 g boter
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 1/2 kl nootmuskaat
  • 1 bussel wortelen (voor de wortelen)
  • 2 sjalotten (voor de wortelen)
  • 25 g hazelnoten (voor de wortelen)
  • 3 el water (voor de wortelen)
  • 10 g boter (voor de wortelen)
  • 2 takjes tijm (voor de wortelen)

Begin met koken

: 25 min. + 45 min. baktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de sjalotten fijn en fruit ze 5 min. op een heel zacht vuurtje, in een braadpan met de helft van de boter.
2
Hak de rozemarijn en de tijm heel fijn. Meng het gehakt in een grote slakom met de eieren, de sjalotten, de mosterd, de rozemarijn, de tijm, de nootmuskaat en peper en zout. Voeg het paneermeel toe en kneed tot een homogene massa.
3
Vorm een lang vleesbrood en bak het aan de 2 kanten goudbruin op een zacht vuurtje, in een grote braadpan met de rest van de boter. Leg het vleesbrood in een ovenschaal en schuif 45 min. in de oven.
4
Bereid de wortelen: snipper de sjalotten fijn, schil de wortelen en snijd ze overlangs in 2. Fruit de sjalotten 2 min. op een zacht vuurtje, in een sauteerpan met de gesmolten boter. Voeg de wortelen, het water, de tijm en peper en zout toe. Zet het deksel op de pan en laat 15 min. op een zacht vuurtje stoven.
5
Snijd het vleesbrood in sneetjes en bestrooi de wortelen met grofgehakte hazelnoten. Serveer ze met puree.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de sjalotten fijn en fruit ze 5 min. op een heel zacht vuurtje, in een braadpan met de helft van de boter.
2
Hak de rozemarijn en de tijm heel fijn. Meng het gehakt in een grote slakom met de eieren, de sjalotten, de mosterd, de rozemarijn, de tijm, de nootmuskaat en peper en zout. Voeg het paneermeel toe en kneed tot een homogene massa.
3
Vorm een lang vleesbrood en bak het aan de 2 kanten goudbruin op een zacht vuurtje, in een grote braadpan met de rest van de boter. Leg het vleesbrood in een ovenschaal en schuif 45 min. in de oven.
4
Bereid de wortelen: snipper de sjalotten fijn, schil de wortelen en snijd ze overlangs in 2. Fruit de sjalotten 2 min. op een zacht vuurtje, in een sauteerpan met de gesmolten boter. Voeg de wortelen, het water, de tijm en peper en zout toe. Zet het deksel op de pan en laat 15 min. op een zacht vuurtje stoven.
5
Snijd het vleesbrood in sneetjes en bestrooi de wortelen met grofgehakte hazelnoten. Serveer ze met puree.
Nutritionele informatie
A
Energie: 738 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Gehakt | Kalfs
+/- 279 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Volvic Mineraal water | Niet bruisend | 4+2
6 x 1,5 l

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Scharreleieren | 5+1
Columbus Scharreleieren | 5+1
6 st
Promo
3
20
Sjalotten | Verpakt | Bio
Delhaize Sjalotten | Verpakt | Bio
500 gr
Bio
    4
    79
    Paneermeel | Glutenvrij
    Schär Paneermeel | Glutenvrij
    300 gr
    2de tegen -50%
    3
    85
    Mosterd | Zacht | Squeeze
    Delhaize Mosterd | Zacht | Squeeze
    300 gr
    1
    35
    Boter | Zacht
    Paysan Breton Boter | Zacht
    125 gr
    2
    39
    Kruiden | Rozemarijn
    Santa Maria Kruiden | Rozemarijn
    21 gr
    -10% voor 3
    2
    95
    Kruiden | Tijm
    Santa Maria Kruiden | Tijm
    15 gr
    -10% voor 3
    2
    75
    Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    35 gr
    -10% voor 3
    4
    99
    Wortelen | Extra fijn
    Hak Wortelen | Extra fijn
    215 gr
    2de tegen -50%
    1
    85
    Hazelnoten | geroosterd
    Delhaize Hazelnoten | geroosterd
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    3
    39
    Kruiden | Tijm
    Santa Maria Kruiden | Tijm
    15 gr
    -10% voor 3
    2
    75
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29

    Reeds in je keuken

    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Totaal:
    €38,55