1
Houd 1 wortel apart en snijd de rest (+- 300 g) in schijfjes (je hoeft de wortelen niet te schillen als ze bio zijn). Kook de wortelen 10 min. in kokend gezouten water of stoom ze. Giet ze af.
2
Mix de gekookte wortelen met de eieren. Voeg de bloem toe, samen met de gruyère, de geriste tijm, het komijnpoeder, peper en zout. Meng de geschilde en geraspte rauwe wortel goed onder het deeg.
3
Bak je wafels zoals gewoonlijk. Smeer het wafelijzer voor elke bakbeurt lichtjes in met gesmolten boter.
4
Wortelwafels zijn ideaal voor een brunch: geef er gerookte zalm bij, gepocheerde eieren, avocado, granaatappel, een slaatje ... Of serveer de wafels als verrassend bijgerecht bij gegrild vlees!
1
Houd 1 wortel apart en snijd de rest (+- 300 g) in schijfjes (je hoeft de wortelen niet te schillen als ze bio zijn). Kook de wortelen 10 min. in kokend gezouten water of stoom ze. Giet ze af.
2
Mix de gekookte wortelen met de eieren. Voeg de bloem toe, samen met de gruyère, de geriste tijm, het komijnpoeder, peper en zout. Meng de geschilde en geraspte rauwe wortel goed onder het deeg.
3
Bak je wafels zoals gewoonlijk. Smeer het wafelijzer voor elke bakbeurt lichtjes in met gesmolten boter.
4
Wortelwafels zijn ideaal voor een brunch: geef er gerookte zalm bij, gepocheerde eieren, avocado, granaatappel, een slaatje ... Of serveer de wafels als verrassend bijgerecht bij gegrild vlees!