: 20 min. + 25 min. kooktijd (+ 20 min afkoeltijd)
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de spekblokjes in een braadpan, zonder toevoeging van vetstof. Begin op een zacht vuurtje en verhoog het vuur zodra het vet begint te smelten.
2
Meng de bloem eerst met de melk, vervolgens met de eieren, de gesmolten boter, de helft van de geriste tijm, peper en zout. Laat de spekblokjes op keukenpapier uitlekken en roer ze onder het deeg. Bekleed een grote muffinbakvorm met papieren vormpjes (baking cups) en verdeel er het deeg over. Schuif 25 min. in de oven. Laat lauw worden.
3
Plet de geitenkaas met een vork tot een soepele massa. Leg een kaasquenelle op elke muffin, werk af met tijm en serveer.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de spekblokjes in een braadpan, zonder toevoeging van vetstof. Begin op een zacht vuurtje en verhoog het vuur zodra het vet begint te smelten.
2
Meng de bloem eerst met de melk, vervolgens met de eieren, de gesmolten boter, de helft van de geriste tijm, peper en zout. Laat de spekblokjes op keukenpapier uitlekken en roer ze onder het deeg. Bekleed een grote muffinbakvorm met papieren vormpjes (baking cups) en verdeel er het deeg over. Schuif 25 min. in de oven. Laat lauw worden.
3
Plet de geitenkaas met een vork tot een soepele massa. Leg een kaasquenelle op elke muffin, werk af met tijm en serveer.
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.