Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenVietnamese Phô-soep met rundvlees en champignons
Delhaize logo
  • Vietnamese Phô-soep met rundvlees en champignons
    C

Vietnamese Phô-soep met rundvlees en champignons

Vietnamese Phô-soep met rundvlees en champignonsC
Makkelijk
< 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 250 g gepelde steak
  • 250 g witte champignons
  • 2 uien
  • 30 g gember
  • 1 citroen
  • 100 g rijstnoedels (2 mm)
  • 2 blokjes vleesbouillon
  • 3 el fish sauce
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 snufje 5 Chinese kruiden
  • peper
  • zout
  • 250 g gepelde steak
  • 250 g witte champignons
  • 2 uien
  • 30 g gember
  • 1 citroen
  • 100 g rijstnoedels (2 mm)
  • 2 blokjes vleesbouillon
  • 3 el fish sauce
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 snufje 5 Chinese kruiden
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 20 min. + 30 min. kooktijd
1
Snijd de uien in 4 zonder ze volledig te pellen: verwijder enkel de 1ste droge laag (zo krijgt de bouillon een mooi kleurtje). Doe ze in een stoofpan met 1,5 l warm water, de verkruimelde bouillonblokjes, de ongeschilde gember in lange plakjes, 1 klein snufje 5 Chinese kruiden en de fish sauce. Breng aan de kook en laat 30 min. op een heel zacht vuurtje sudderen.
2
Snipper intussen de champignons fijn en bak ze kort goudbruin in een braadpan met de zonnebloemolie en een scheutje citroensap.
3
Snipper het vlees in heel fijne reepjes (zoals een carpaccio) en verdeel ze over 4 grote kommen.
4
Filter de bouillon en giet hem opnieuw in de stoofpan. Voeg de champignons toe en een beetje citroensap, naar eigen smaak. Breng aan de kook. Breek de noedels lichtjes, voeg ze toe en haal meteen van het vuur. Zet het deksel op de pan en laat 4 min. rusten. Breng verder op smaak.
5
Zet de kommen met het vlees op tafel en giet er de hete bouillon in. Laat 1 min. rusten en tast toe. Zet enkele citroenpartjes apart op tafel.
1
Snijd de uien in 4 zonder ze volledig te pellen: verwijder enkel de 1ste droge laag (zo krijgt de bouillon een mooi kleurtje). Doe ze in een stoofpan met 1,5 l warm water, de verkruimelde bouillonblokjes, de ongeschilde gember in lange plakjes, 1 klein snufje 5 Chinese kruiden en de fish sauce. Breng aan de kook en laat 30 min. op een heel zacht vuurtje sudderen.
2
Snipper intussen de champignons fijn en bak ze kort goudbruin in een braadpan met de zonnebloemolie en een scheutje citroensap.
3
Snipper het vlees in heel fijne reepjes (zoals een carpaccio) en verdeel ze over 4 grote kommen.
4
Filter de bouillon en giet hem opnieuw in de stoofpan. Voeg de champignons toe en een beetje citroensap, naar eigen smaak. Breng aan de kook. Breek de noedels lichtjes, voeg ze toe en haal meteen van het vuur. Zet het deksel op de pan en laat 4 min. rusten. Breng verder op smaak.
5
Zet de kommen met het vlees op tafel en giet er de hete bouillon in. Laat 1 min. rusten en tast toe. Zet enkele citroenpartjes apart op tafel.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 136 kcal - Vetten: 5,2 g - Koolhydraten: 12,8 g - Vezels: 0,5 g - Eiwitten: 9,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 136 kcal - Vetten: 5,2 g - Koolhydraten: 12,8 g - Vezels: 0,5 g - Eiwitten: 9,2 g
Lactose vrij
Vlees - minder dan 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gehakte biefstuk
250 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Gele uien | Netje
2 kg

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Nuoc mam saus
3 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Witte champignons | Belgisch
Delhaize Witte champignons | Belgisch
250 gr
2+1 gratis
1
49
Gember | Bio
Delhaize Gember | Bio
150 gr
Bio
    1
    89
    Citroenen
    Delhaize Citroenen
    500 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    09
    Rijst noodles | 2MM
    Delhaize Rijst noodles | 2MM
    250 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    59
    Bouillon | Vlees | 12 Bouillonblokjes
    Knorr Bouillon | Vlees | 12 Bouillonblokjes
    12 x 11 gr
    3+1 gratis
    1
    99
    Mais | Notenmix
    Delhaize Mais | Notenmix
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    29

    Reeds in je keuken

    Zonnebloemolie | Bio
    Delhaize Zonnebloemolie | Bio
    50 cl
    Bio
      3
      39
      Kruiden | Peper | Mix
      Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
      41 gr
      -10% voor 3
      4
      29
      Kruiden | Zout | Berg | Molen
      Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
      140 gr
      -10% voor 3
      6
      35
      Totaal:
      €10,34