1
Snijd de uien in 4 zonder ze volledig te pellen: verwijder enkel de 1ste droge laag (zo krijgt de bouillon een mooi kleurtje). Doe ze in een stoofpan met 1,5 l warm water, de verkruimelde bouillonblokjes, de ongeschilde gember in lange plakjes, 1 klein snufje 5 Chinese kruiden en de fish sauce. Breng aan de kook en laat 30 min. op een heel zacht vuurtje sudderen.
2
Snipper intussen de champignons fijn en bak ze kort goudbruin in een braadpan met de zonnebloemolie en een scheutje citroensap.
3
Snipper het vlees in heel fijne reepjes (zoals een carpaccio) en verdeel ze over 4 grote kommen.
4
Filter de bouillon en giet hem opnieuw in de stoofpan. Voeg de champignons toe en een beetje citroensap, naar eigen smaak. Breng aan de kook. Breek de noedels lichtjes, voeg ze toe en haal meteen van het vuur. Zet het deksel op de pan en laat 4 min. rusten. Breng verder op smaak.
5
Zet de kommen met het vlees op tafel en giet er de hete bouillon in. Laat 1 min. rusten en tast toe. Zet enkele citroenpartjes apart op tafel.
1
Snijd de uien in 4 zonder ze volledig te pellen: verwijder enkel de 1ste droge laag (zo krijgt de bouillon een mooi kleurtje). Doe ze in een stoofpan met 1,5 l warm water, de verkruimelde bouillonblokjes, de ongeschilde gember in lange plakjes, 1 klein snufje 5 Chinese kruiden en de fish sauce. Breng aan de kook en laat 30 min. op een heel zacht vuurtje sudderen.
2
Snipper intussen de champignons fijn en bak ze kort goudbruin in een braadpan met de zonnebloemolie en een scheutje citroensap.
3
Snipper het vlees in heel fijne reepjes (zoals een carpaccio) en verdeel ze over 4 grote kommen.
4
Filter de bouillon en giet hem opnieuw in de stoofpan. Voeg de champignons toe en een beetje citroensap, naar eigen smaak. Breng aan de kook. Breek de noedels lichtjes, voeg ze toe en haal meteen van het vuur. Zet het deksel op de pan en laat 4 min. rusten. Breng verder op smaak.
5
Zet de kommen met het vlees op tafel en giet er de hete bouillon in. Laat 1 min. rusten en tast toe. Zet enkele citroenpartjes apart op tafel.