1
Snipper de ui, de prei, de venkel, de wortel en de selder.
2
Pel de ontdooide garnaalstaarten, snijd het vlees in dikke stukken en bewaar in de koelkast.
3
Doe de garnaalpantsers in een grote kookpot met 2 el olijfolie. Fruit ze op een hoog vuur kort met het tomatenconcentraat, tot ze mooi kleuren. Voeg de groenten toe, 5 geperste teentjes knoflook en de laurierblaadjes. Fruit 2 min., giet er 1,5 dl water bij, breng aan de kook en laat 30 min. op een zacht vuurtje pruttelen. Filter de bouillon.
4
Fruit 5 fijngehakte teentjes knoflook op een zacht vuurtje, in een sauteerpan met 3 el olijfolie en enkele draaien van de kruidenmolen Chili Explosion. Voeg de kerstomaten toe en fruit ze 2 min. Voeg 6 pollepels garnalenbouillon toe, de witte wijn, het vlees van de garnalen, peper, zout, de boter en het sap van ½ citroen. Laat zachtjes sudderen, tot het mengsel indikt.
5
Kook intussen de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
6
Breng de saus verder op smaak en serveer ze op de uitgelekte spaghetti, in diepe borden. Bestrooi met gehakte peterselie en, naar eigen smaak, met geraspte citroenzeste en/of een beetje extra chili.
1
Snipper de ui, de prei, de venkel, de wortel en de selder.
2
Pel de ontdooide garnaalstaarten, snijd het vlees in dikke stukken en bewaar in de koelkast.
3
Doe de garnaalpantsers in een grote kookpot met 2 el olijfolie. Fruit ze op een hoog vuur kort met het tomatenconcentraat, tot ze mooi kleuren. Voeg de groenten toe, 5 geperste teentjes knoflook en de laurierblaadjes. Fruit 2 min., giet er 1,5 dl water bij, breng aan de kook en laat 30 min. op een zacht vuurtje pruttelen. Filter de bouillon.
4
Fruit 5 fijngehakte teentjes knoflook op een zacht vuurtje, in een sauteerpan met 3 el olijfolie en enkele draaien van de kruidenmolen Chili Explosion. Voeg de kerstomaten toe en fruit ze 2 min. Voeg 6 pollepels garnalenbouillon toe, de witte wijn, het vlees van de garnalen, peper, zout, de boter en het sap van ½ citroen. Laat zachtjes sudderen, tot het mengsel indikt.
5
Kook intussen de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
6
Breng de saus verder op smaak en serveer ze op de uitgelekte spaghetti, in diepe borden. Bestrooi met gehakte peterselie en, naar eigen smaak, met geraspte citroenzeste en/of een beetje extra chili.