⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGarnaalbrochettes met spek, witloofsalade met appelen
Delhaize logo
  • Garnaalbrochettes met spek, witloofsalade met appelen
    B

Garnaalbrochettes met spek, witloofsalade met appelen

Garnaalbrochettes met spek, witloofsalade met appelenB
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 zakje garnaalstaarten
  • 8 sneetjes ontbijtspek
  • 4 stronken witloof
  • 2 Jonagold appels
  • 1 citroen
  • 2 takjes tijm
  • 1 Parijs stokbrood
  • 125 g volle natuuryoghurt
  • 1 el honing
  • 1 el mosterd
  • 5 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 zakje garnaalstaarten
  • 8 sneetjes ontbijtspek
  • 4 stronken witloof
  • 2 Jonagold appels
  • 1 citroen
  • 2 takjes tijm
  • 1 Parijs stokbrood
  • 125 g volle natuuryoghurt
  • 1 el honing
  • 1 el mosterd
  • 5 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min.
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het stokbrood in dikke sneetjes, smeer ze met behulp van een penseel lichtjes in met olie en verdeel ze over het rooster van de oven. Bak ze ± 5 min. goudbruin (houd in het oog).
2
Meng de yoghurt met de honing, de mosterd, peper, zout en een beetje citroensap, naar eigen smaak.
3
Snipper het witloof en laat het in koud water weken. Snijd de ongeschilde appelen in blokjes en meng ze met een beetje citroensap.
4
Pel de ontdooide garnalen. Rijg ze per 5 op satéstokken en laat er 1 sneetje spek tussen slingeren. Bak de brochettes in een grote braadpan met 1 el olijfolie goudbruin. Bestrooi met tijm en kruid met peper.
5
Laat het witloof uitlekken en meng het met de appelen. Voeg de vinaigrette toe (of zet ze apart op tafel). Serveer met de brochettes en het gegrilde brood.
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het stokbrood in dikke sneetjes, smeer ze met behulp van een penseel lichtjes in met olie en verdeel ze over het rooster van de oven. Bak ze ± 5 min. goudbruin (houd in het oog).
2
Meng de yoghurt met de honing, de mosterd, peper, zout en een beetje citroensap, naar eigen smaak.
3
Snipper het witloof en laat het in koud water weken. Snijd de ongeschilde appelen in blokjes en meng ze met een beetje citroensap.
4
Pel de ontdooide garnalen. Rijg ze per 5 op satéstokken en laat er 1 sneetje spek tussen slingeren. Bak de brochettes in een grote braadpan met 1 el olijfolie goudbruin. Bestrooi met tijm en kruid met peper.
5
Laat het witloof uitlekken en meng het met de appelen. Voeg de vinaigrette toe (of zet ze apart op tafel). Serveer met de brochettes en het gegrilde brood.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 114 kcal - Vetten: 6,1 g - Koolhydraten: 7,3 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 6,7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 114 kcal - Vetten: 6,1 g - Koolhydraten: 7,3 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 6,7 g
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Citroenen
500 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Mosterd | Dijon
195 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Garnaalstaarten | 31/40
365 Garnaalstaarten | 31/40
425 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
  • frozen.external.af58c8a6.svg
6
99
Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden
Herta Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden
2 × 100 gr
2de tegen -50%
2
25
Witloof | Hydrocultuur
Delhaize Witloof | Hydrocultuur
650 gr
2de tegen -50%
3
49
Gekke appelen | Verpakt
Delhaize Gekke appelen | Verpakt
1,5 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
2
09
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Witte stokbroden
Delhaize Witte stokbroden
300 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
65
Yoghurt | Vol | Natuur
Delhaize Yoghurt | Vol | Natuur
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
35
Honing | Bloemen | Squeeze
Delhaize Honing | Bloemen | Squeeze
350 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
19

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
€22,75