Productterugroeping:« Geraspte worteltjes 340g van het merk Delhaize »Lees meer >

Tot en met 09 oktober, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLWF!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGarnaalbrochettes met spek, witloofsalade met appelen
Delhaize logo
  • Garnaalbrochettes met spek, witloofsalade met appelen
    B

Garnaalbrochettes met spek, witloofsalade met appelen

Garnaalbrochettes met spek, witloofsalade met appelenB
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 zakje garnaalstaarten
  • 8 sneetjes ontbijtspek
  • 4 stronken witloof
  • 2 Jonagold appels
  • 1 citroen
  • 2 takjes tijm
  • 1 Parijs stokbrood
  • 125 g volle natuuryoghurt
  • 1 el honing
  • 1 el mosterd
  • 5 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 zakje garnaalstaarten
  • 8 sneetjes ontbijtspek
  • 4 stronken witloof
  • 2 Jonagold appels
  • 1 citroen
  • 2 takjes tijm
  • 1 Parijs stokbrood
  • 125 g volle natuuryoghurt
  • 1 el honing
  • 1 el mosterd
  • 5 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min.
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het stokbrood in dikke sneetjes, smeer ze met behulp van een penseel lichtjes in met olie en verdeel ze over het rooster van de oven. Bak ze ± 5 min. goudbruin (houd in het oog).
2
Meng de yoghurt met de honing, de mosterd, peper, zout en een beetje citroensap, naar eigen smaak.
3
Snipper het witloof en laat het in koud water weken. Snijd de ongeschilde appelen in blokjes en meng ze met een beetje citroensap.
4
Pel de ontdooide garnalen. Rijg ze per 5 op satéstokken en laat er 1 sneetje spek tussen slingeren. Bak de brochettes in een grote braadpan met 1 el olijfolie goudbruin. Bestrooi met tijm en kruid met peper.
5
Laat het witloof uitlekken en meng het met de appelen. Voeg de vinaigrette toe (of zet ze apart op tafel). Serveer met de brochettes en het gegrilde brood.
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het stokbrood in dikke sneetjes, smeer ze met behulp van een penseel lichtjes in met olie en verdeel ze over het rooster van de oven. Bak ze ± 5 min. goudbruin (houd in het oog).
2
Meng de yoghurt met de honing, de mosterd, peper, zout en een beetje citroensap, naar eigen smaak.
3
Snipper het witloof en laat het in koud water weken. Snijd de ongeschilde appelen in blokjes en meng ze met een beetje citroensap.
4
Pel de ontdooide garnalen. Rijg ze per 5 op satéstokken en laat er 1 sneetje spek tussen slingeren. Bak de brochettes in een grote braadpan met 1 el olijfolie goudbruin. Bestrooi met tijm en kruid met peper.
5
Laat het witloof uitlekken en meng het met de appelen. Voeg de vinaigrette toe (of zet ze apart op tafel). Serveer met de brochettes en het gegrilde brood.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 114 kcal - Vetten: 6,1 g - Koolhydraten: 7,3 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 6,7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 114 kcal - Vetten: 6,1 g - Koolhydraten: 7,3 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 6,7 g
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

365 Garnaalstaarten | 31/40
425 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden
Herta Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden
2 × 100 gr
1+1 gratis
2
25
Witloof | Hydrocultuur | Bio
Delhaize Witloof | Hydrocultuur | Bio
500 gr
Bio
    3
    49
    Gekke appelen | Verpakt
    Delhaize Gekke appelen | Verpakt
    1,5 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    99
    Citroenen
    Delhaize Citroenen
    500 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    29
    Kruiden | Tijm
    Santa Maria Kruiden | Tijm
    15 gr
    2
    75
    Witte stokbroden
    Delhaize Witte stokbroden
    300 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    65
    Yoghurt | Vol | Natuur
    Delhaize Yoghurt | Vol | Natuur
    500 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    35
    Honing | Bloemen | Squeeze
    Delhaize Honing | Bloemen | Squeeze
    350 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    19

    Reeds in je keuken

    Mosterd | Dijon
    Delhaize Mosterd | Dijon
    195 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    65
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    • little-lione.external.82792960.svg
    5
    25
    Kruiden | Peper | Wit | Gemalen | Bio
    Delhaize Kruiden | Peper | Wit | Gemalen | Bio
    45 gr
    Bio
      2
      89
      Zeezout | Fijn | Jodium
      Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
      125 gr
      0
      69
      Totaal:
      €18,21