Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGelakte patrijzen met sinaasappel, pastinaak uit de oven en butternutpuree
Delhaize logo
  • Gelakte patrijzen met sinaasappel, pastinaak uit de oven en butternutpuree
    A

Gelakte patrijzen met sinaasappel, pastinaak uit de oven en butternutpuree

Gelakte patrijzen met sinaasappel, pastinaak uit de oven en butternutpureeA
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 patrijzen
  • 1 butternut (pompoen)
  • 4 pastinaken
  • 80 g gember
  • 2 stengels citroengras
  • 8 sinaasappels voor sap
  • 6 takjes tijm
  • 30 g gezouten geroosterde pindanoten
  • 100 g honing
  • 2 el olijfolie
  • 20 g boter
  • 1 el ras el hanout
  • peper
  • zout
  • 4 patrijzen
  • 1 butternut (pompoen)
  • 4 pastinaken
  • 80 g gember
  • 2 stengels citroengras
  • 8 sinaasappels voor sap
  • 6 takjes tijm
  • 30 g gezouten geroosterde pindanoten
  • 100 g honing
  • 2 el olijfolie
  • 20 g boter
  • 1 el ras el hanout
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 1u + 30 min. baktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de butternut overlangs in 2, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees hier en daar kruisgewijs in. Bedek een ovenplaat met bakpapier en leg er de 2 helften op, met de gesneden kant naar boven. Smeer ze lichtjes in met olie, kruid met peper, met zout en bestrooi met de helft van de tijm. Schuif de butternut in de oven (voorzie in totaal 1 u baktijd).
2
Schil de pastinaken, snijd ze overlangs in 4 en meng ze met 2 el olijfolie, peper en zout. Houd apart.
3
Pers het sap van 6 sinaasappelen en giet het in een steelpan. Schil de gember en snijd hem in plakjes. Snijd de citroengrasstengels door en plet ze lichtjes. Breng het sinaasappelsap aan de kook met de gember, de citroengrasstengels en de honing. Snijd 2 sinaasappelen in dikke schijfjes en steek er telkens 1 in elke patrijs. Doe de patrijzen met de rest van de sinaasappelschijfjes in een beboterde ovenschaal, overgiet met het warme sap, bestrooi met ras el hanout en kruid met zout.
4
Verdeel de pastinaken rond de butternut (die intussen al 30 min. aan het bakken is) en bestrooi ze met de rest van de tijm. Schuif in het onderste deel van de oven en schuif de patrijzen in het bovenste deel. Bak alles 30 min. en besprenkel de patrijzen intussen af en toe.
5
Haal het vruchtvlees met een lepel uit de butternut, mix het met 50 g boter en kruid met peper en zout.
6
Giet het braadvocht van de patrijzen in een braadpan (dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en houd warm) en laat het op een hoog vuur tot een stroperige textuur inkoken. Smeer er de patrijzen mee in.
7
Dresseer de butternutpuree op de borden, voeg de patrijzen en de pastinaken toe. Overgiet met lak en werk af met de gegrilde sinaasappelschijfjes, de citroengrasstengels en grofgehakte pinda’s.
8
Tip: Maak dit recept het hele jaar door met kwartels of piepkuikens. Voorzie er in dit laatste geval 1 voor 2 personen en bak ze 15 min. langer in de oven.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de butternut overlangs in 2, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees hier en daar kruisgewijs in. Bedek een ovenplaat met bakpapier en leg er de 2 helften op, met de gesneden kant naar boven. Smeer ze lichtjes in met olie, kruid met peper, met zout en bestrooi met de helft van de tijm. Schuif de butternut in de oven (voorzie in totaal 1 u baktijd).
2
Schil de pastinaken, snijd ze overlangs in 4 en meng ze met 2 el olijfolie, peper en zout. Houd apart.
3
Pers het sap van 6 sinaasappelen en giet het in een steelpan. Schil de gember en snijd hem in plakjes. Snijd de citroengrasstengels door en plet ze lichtjes. Breng het sinaasappelsap aan de kook met de gember, de citroengrasstengels en de honing. Snijd 2 sinaasappelen in dikke schijfjes en steek er telkens 1 in elke patrijs. Doe de patrijzen met de rest van de sinaasappelschijfjes in een beboterde ovenschaal, overgiet met het warme sap, bestrooi met ras el hanout en kruid met zout.
4
Verdeel de pastinaken rond de butternut (die intussen al 30 min. aan het bakken is) en bestrooi ze met de rest van de tijm. Schuif in het onderste deel van de oven en schuif de patrijzen in het bovenste deel. Bak alles 30 min. en besprenkel de patrijzen intussen af en toe.
5
Haal het vruchtvlees met een lepel uit de butternut, mix het met 50 g boter en kruid met peper en zout.
6
Giet het braadvocht van de patrijzen in een braadpan (dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en houd warm) en laat het op een hoog vuur tot een stroperige textuur inkoken. Smeer er de patrijzen mee in.
7
Dresseer de butternutpuree op de borden, voeg de patrijzen en de pastinaken toe. Overgiet met lak en werk af met de gegrilde sinaasappelschijfjes, de citroengrasstengels en grofgehakte pinda’s.
8
Tip: Maak dit recept het hele jaar door met kwartels of piepkuikens. Voorzie er in dit laatste geval 1 voor 2 personen en bak ze 15 min. langer in de oven.
Nutritionele informatie
A
Per 100g: Energie: 91 kcal - Vetten: 2,8 g - Koolhydraten: 9,3 g - Vezels: 2 g - Eiwitten: 4,7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 91 kcal - Vetten: 2,8 g - Koolhydraten: 9,3 g - Vezels: 2 g - Eiwitten: 4,7 g
Gluten vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Butternut
1

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Rode patrijs | Filet
Delhaize Rode patrijs | Filet
+/- 215 gr
+/-€
9
67
Pastinaak | Geschoond
Delhaize Pastinaak | Geschoond
2 × 300 gr
2
19
Kruiden | Gember | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen
3 × 28 gr
-10% voor 3
3
35
Citroengras | Verpakt
Delhaize Citroengras | Verpakt
75 gr
2
29
Eetsinaasappels
Delhaize Eetsinaasappels
2 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
3
49
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75
Pindanootjes | Grill-Zout
Delhaize Pindanootjes | Grill-Zout
100 gr
0
78
Honing | Acacia | Frankrijk
Miel l'Apiculteur Honing | Acacia | Frankrijk
250 gr
2de tegen -30%
6
55
Santa Maria | Ras El Hanout
Santa Maria Santa Maria | Ras El Hanout
35 gr
-10% voor 3
4
29

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Zachte boter
Aubel Zachte boter
500 gr
-20%
7
03
€8,79
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Totaal:
+/-€44,25