1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de butternut overlangs in 2, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees hier en daar kruisgewijs in. Bedek een ovenplaat met bakpapier en leg er de 2 helften op, met de gesneden kant naar boven. Smeer ze lichtjes in met olie, kruid met peper, met zout en bestrooi met de helft van de tijm. Schuif de butternut in de oven (voorzie in totaal 1 u baktijd).
2
Schil de pastinaken, snijd ze overlangs in 4 en meng ze met 2 el olijfolie, peper en zout. Houd apart.
3
Pers het sap van 6 sinaasappelen en giet het in een steelpan. Schil de gember en snijd hem in plakjes. Snijd de citroengrasstengels door en plet ze lichtjes. Breng het sinaasappelsap aan de kook met de gember, de citroengrasstengels en de honing. Snijd 2 sinaasappelen in dikke schijfjes en steek er telkens 1 in elke patrijs. Doe de patrijzen met de rest van de sinaasappelschijfjes in een beboterde ovenschaal, overgiet met het warme sap, bestrooi met ras el hanout en kruid met zout.
4
Verdeel de pastinaken rond de butternut (die intussen al 30 min. aan het bakken is) en bestrooi ze met de rest van de tijm. Schuif in het onderste deel van de oven en schuif de patrijzen in het bovenste deel. Bak alles 30 min. en besprenkel de patrijzen intussen af en toe.
5
Haal het vruchtvlees met een lepel uit de butternut, mix het met 50 g boter en kruid met peper en zout.
6
Giet het braadvocht van de patrijzen in een braadpan (dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en houd warm) en laat het op een hoog vuur tot een stroperige textuur inkoken. Smeer er de patrijzen mee in.
7
Dresseer de butternutpuree op de borden, voeg de patrijzen en de pastinaken toe. Overgiet met lak en werk af met de gegrilde sinaasappelschijfjes, de citroengrasstengels en grofgehakte pinda’s.
8
Tip: Maak dit recept het hele jaar door met kwartels of piepkuikens. Voorzie er in dit laatste geval 1 voor 2 personen en bak ze 15 min. langer in de oven.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de butternut overlangs in 2, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees hier en daar kruisgewijs in. Bedek een ovenplaat met bakpapier en leg er de 2 helften op, met de gesneden kant naar boven. Smeer ze lichtjes in met olie, kruid met peper, met zout en bestrooi met de helft van de tijm. Schuif de butternut in de oven (voorzie in totaal 1 u baktijd).
2
Schil de pastinaken, snijd ze overlangs in 4 en meng ze met 2 el olijfolie, peper en zout. Houd apart.
3
Pers het sap van 6 sinaasappelen en giet het in een steelpan. Schil de gember en snijd hem in plakjes. Snijd de citroengrasstengels door en plet ze lichtjes. Breng het sinaasappelsap aan de kook met de gember, de citroengrasstengels en de honing. Snijd 2 sinaasappelen in dikke schijfjes en steek er telkens 1 in elke patrijs. Doe de patrijzen met de rest van de sinaasappelschijfjes in een beboterde ovenschaal, overgiet met het warme sap, bestrooi met ras el hanout en kruid met zout.
4
Verdeel de pastinaken rond de butternut (die intussen al 30 min. aan het bakken is) en bestrooi ze met de rest van de tijm. Schuif in het onderste deel van de oven en schuif de patrijzen in het bovenste deel. Bak alles 30 min. en besprenkel de patrijzen intussen af en toe.
5
Haal het vruchtvlees met een lepel uit de butternut, mix het met 50 g boter en kruid met peper en zout.
6
Giet het braadvocht van de patrijzen in een braadpan (dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en houd warm) en laat het op een hoog vuur tot een stroperige textuur inkoken. Smeer er de patrijzen mee in.
7
Dresseer de butternutpuree op de borden, voeg de patrijzen en de pastinaken toe. Overgiet met lak en werk af met de gegrilde sinaasappelschijfjes, de citroengrasstengels en grofgehakte pinda’s.
8
Tip: Maak dit recept het hele jaar door met kwartels of piepkuikens. Voorzie er in dit laatste geval 1 voor 2 personen en bak ze 15 min. langer in de oven.