Recept zoekresultatenPulled chicken met butternutsaus, citroen en gerookt spek
Delhaize logo
  • Pulled chicken met butternutsaus, citroen en gerookt spek
    A

Pulled chicken met butternutsaus, citroen en gerookt spek

door Line Couvreur
Pulled chicken met butternutsaus, citroen en gerookt spekA
Makkelijk
> 60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 1 poularde
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 kruidentuiltje
  • 1/2 el zwarte peperbollen
  • 1 butternut (pompoen)
  • 2 el olijfolie
  • 100 g ontbijtspek
  • 6 blaadjes salie
  • 2 witte uien
  • 2 dl zure room
  • 1/2 citroen
  • peper
  • zout
  • 1 poularde
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 kruidentuiltje
  • 1/2 el zwarte peperbollen
  • 1 butternut (pompoen)
  • 2 el olijfolie
  • 100 g ontbijtspek
  • 6 blaadjes salie
  • 2 witte uien
  • 2 dl zure room
  • 1/2 citroen
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 45 min. + 1 u kooktijd
1
Leg de poularde in een stoofpan, voeg de wortel in dikke schijfjes toe, de ui in plakjes, het kruidentuiltje, zout en de zwarte peperbollen. Overgiet volledig met warm water (minimum 2 l), breng aan de kook en laat gedurende 1 u zachtjes pruttelen met halfopen deksel.
2
Haal de poularde uit de stoofpan, filter de bouillon en laat hem 5 min. rusten. Leg een vel keukenpapier op de oppervlakte om de bouillon te ontvetten en herhaal indien nodig. Giet 1,5 l bouillon opnieuw in de stoofpan. Laat op een vrij hoog vuur met ⅔ inkoken (tot er dus nog 5 dl overblijft).
3
Snijd de helft van de ongeschilde butternut in stukken, doe ze in een steelpan, overgiet ze met water en breng aan de kook. Laat 15 min. pruttelen. Schil de rest van de butternut, snijd hem in kleine blokjes en bak ze op een zacht vuurtje goudbruin, in een braadpan met de olijfolie.
4
Verwijder het vel van de poularde en scheur het vlees met de vingers.
5
Bak het spek in stukken, samen met de salieblaadjes en de gesnipperde witte uien op een zacht vuurtje, in een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof. Voeg het vlees van de poularde toe, zodra alles mooi goudbruin is, fruit 2 min. en breng verder op smaak.
6
Doe de gekookte butternutstukken in de ingekookte bouillon en mix fijn. Voeg de zure room toe en citroensap naar eigen smaak. Schep er de bereiding uit de braadpan bij (zonder de salieblaadjes) en breng verder op smaak.
7
Verdeel over 8 kommen en werk af met de butternutblokjes. Bestrooi met kleine salieblaadjes en/of tijm.
1
Leg de poularde in een stoofpan, voeg de wortel in dikke schijfjes toe, de ui in plakjes, het kruidentuiltje, zout en de zwarte peperbollen. Overgiet volledig met warm water (minimum 2 l), breng aan de kook en laat gedurende 1 u zachtjes pruttelen met halfopen deksel.
2
Haal de poularde uit de stoofpan, filter de bouillon en laat hem 5 min. rusten. Leg een vel keukenpapier op de oppervlakte om de bouillon te ontvetten en herhaal indien nodig. Giet 1,5 l bouillon opnieuw in de stoofpan. Laat op een vrij hoog vuur met ⅔ inkoken (tot er dus nog 5 dl overblijft).
3
Snijd de helft van de ongeschilde butternut in stukken, doe ze in een steelpan, overgiet ze met water en breng aan de kook. Laat 15 min. pruttelen. Schil de rest van de butternut, snijd hem in kleine blokjes en bak ze op een zacht vuurtje goudbruin, in een braadpan met de olijfolie.
4
Verwijder het vel van de poularde en scheur het vlees met de vingers.
5
Bak het spek in stukken, samen met de salieblaadjes en de gesnipperde witte uien op een zacht vuurtje, in een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof. Voeg het vlees van de poularde toe, zodra alles mooi goudbruin is, fruit 2 min. en breng verder op smaak.
6
Doe de gekookte butternutstukken in de ingekookte bouillon en mix fijn. Voeg de zure room toe en citroensap naar eigen smaak. Schep er de bereiding uit de braadpan bij (zonder de salieblaadjes) en breng verder op smaak.
7
Verdeel over 8 kommen en werk af met de butternutblokjes. Bestrooi met kleine salieblaadjes en/of tijm.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 128 kcal - Vetten: 8 g - Koolhydraten: 2,3 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 9,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 128 kcal - Vetten: 8 g - Koolhydraten: 2,3 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 9,3 g
Frans
Gluten vrij
Eindejaar
Winter
Hapjes

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Octopus

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Wortelen | Bos | Verpakt
Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
1 st
2
19
Delhaize Kruidentuiltje | Verpakt
20 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kruiden | Roze peperbollen
Santa Maria Kruiden | Roze peperbollen
21 gr
4
65
ButternutBlokjes| Bio
Delhaize ButternutBlokjes| Bio
5 × 450 gr
Bio
  • frozen.external.af58c8a6.svg
2
25
Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden
Herta Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden
100 gr
2
25
Kruiden | Salie
Santa Maria Kruiden | Salie
3 × 11 gr
2
95
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Citroenen
Delhaize Citroenen
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
29

Reeds in je keuken

Gesneden ajuinen
Delhaize Gesneden ajuinen
600 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
45
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
5
25
Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
Oxfam Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
85 gr
Bio
    4
    25
    Zout | Tafel | Naturel
    Jozo Zout | Tafel | Naturel
    1 kg
    1
    09
    Totaal:
    €31,63