1
Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Snijd de aubergines in blokjes (± 2 cm), bestrijk ze langs alle kanten met 3 el olijfolie en verdeel ze over de ovenplaat. Bak ze 20 min. en doe ze meteen in een grote schaal, zodat ze snel afkoelen.
2
Houd 4 basilicumtakjes apart en pluk de blaadjes van de rest. Hak de basilicumblaadjes en doe ze in een slakom met de ricotta, de parmigiano, het paneermeel, de aubergines, peper en zout. Meng met de handen, roer er het hele ei en de eidooier onder en breng verder op smaak.
3
Verdeel de bereiding in 4 porties en vorm er burgers mee. Bak ze minstens 5 min. per kant op een zacht vuurtje goudbruin, in een grote antiaanbakpan met 2 el olijfolie.
4
Serveer, net als vleesburgers, in broodjes met garnituur naar keuze en werk af met de basilicumblaadjes. Ook lekker op het bord geserveerd, met een tomatensaus en volkorenpasta.
1
Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Snijd de aubergines in blokjes (± 2 cm), bestrijk ze langs alle kanten met 3 el olijfolie en verdeel ze over de ovenplaat. Bak ze 20 min. en doe ze meteen in een grote schaal, zodat ze snel afkoelen.
2
Houd 4 basilicumtakjes apart en pluk de blaadjes van de rest. Hak de basilicumblaadjes en doe ze in een slakom met de ricotta, de parmigiano, het paneermeel, de aubergines, peper en zout. Meng met de handen, roer er het hele ei en de eidooier onder en breng verder op smaak.
3
Verdeel de bereiding in 4 porties en vorm er burgers mee. Bak ze minstens 5 min. per kant op een zacht vuurtje goudbruin, in een grote antiaanbakpan met 2 el olijfolie.
4
Serveer, net als vleesburgers, in broodjes met garnituur naar keuze en werk af met de basilicumblaadjes. Ook lekker op het bord geserveerd, met een tomatensaus en volkorenpasta.