⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenAubergineburgers met basilicum
Delhaize logo
  • Aubergineburgers met basilicum
    A

Aubergineburgers met basilicum

door Line Couvreur
Aubergineburgers met basilicumA
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 heel ei
  • 1 eidooier
  • 650 g aubergines
  • 50 g basilicum
  • 65 g ricotta
  • 65 g geraspte parmezaan
  • 65 g paneermeel
  • 5 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 heel ei
  • 1 eidooier
  • 650 g aubergines
  • 50 g basilicum
  • 65 g ricotta
  • 65 g geraspte parmezaan
  • 65 g paneermeel
  • 5 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 15 min. + 30 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Snijd de aubergines in blokjes (± 2 cm), bestrijk ze langs alle kanten met 3 el olijfolie en verdeel ze over de ovenplaat. Bak ze 20 min. en doe ze meteen in een grote schaal, zodat ze snel afkoelen.
2
Houd 4 basilicumtakjes apart en pluk de blaadjes van de rest. Hak de basilicumblaadjes en doe ze in een slakom met de ricotta, de parmigiano, het paneermeel, de aubergines, peper en zout. Meng met de handen, roer er het hele ei en de eidooier onder en breng verder op smaak.
3
Verdeel de bereiding in 4 porties en vorm er burgers mee. Bak ze minstens 5 min. per kant op een zacht vuurtje goudbruin, in een grote antiaanbakpan met 2 el olijfolie.
4
Serveer, net als vleesburgers, in broodjes met garnituur naar keuze en werk af met de basilicumblaadjes. Ook lekker op het bord geserveerd, met een tomatensaus en volkorenpasta.
1
Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Snijd de aubergines in blokjes (± 2 cm), bestrijk ze langs alle kanten met 3 el olijfolie en verdeel ze over de ovenplaat. Bak ze 20 min. en doe ze meteen in een grote schaal, zodat ze snel afkoelen.
2
Houd 4 basilicumtakjes apart en pluk de blaadjes van de rest. Hak de basilicumblaadjes en doe ze in een slakom met de ricotta, de parmigiano, het paneermeel, de aubergines, peper en zout. Meng met de handen, roer er het hele ei en de eidooier onder en breng verder op smaak.
3
Verdeel de bereiding in 4 porties en vorm er burgers mee. Bak ze minstens 5 min. per kant op een zacht vuurtje goudbruin, in een grote antiaanbakpan met 2 el olijfolie.
4
Serveer, net als vleesburgers, in broodjes met garnituur naar keuze en werk af met de basilicumblaadjes. Ook lekker op het bord geserveerd, met een tomatensaus en volkorenpasta.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 145 kcal - Vetten: 10,3 g - Koolhydraten: 6,6 g - Vezels: 2 g - Eiwitten: 5,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 145 kcal - Vetten: 10,3 g - Koolhydraten: 6,6 g - Vezels: 2 g - Eiwitten: 5,2 g
Vegetarisch
Veggie - minder dan 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Aubergine
Delhaize Aubergine
1 st
1
25
Kruiden | Basilicum
Santa Maria Kruiden | Basilicum
10 gr
3
35
Ricotta | 2 x 100g
Galbani Ricotta | 2 x 100g
200 gr
2
39
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49

Reeds in je keuken

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Paneermeel
Anco Paneermeel
200 gr
0
67
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
€9,48