1
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de aubergines en de courgette in dikke schijfjes. Ontpit de paprika en snijd hem in dikke reepjes. Bedek een ovenplaat met bakpapier en leg er de groenten op. Bestrijk ze langs alle kanten met 3 el olijfolie en verdeel ze over 1 enkele laag. Schuif 20 min. in de oven en kruid dan met peper en zout. Haal de aubergines en de courgettes uit de oven en laat de paprika nog 10 min. bakken.
2
Snipper intussen de uien en fruit ze 2 min., in een stoofpan met 2 el olijfolie, de tijm en de rozemarijn. Voeg de tomaten toe en laat 20 min. op een zacht vuurtje pruttelen.</li><p>STOP HIER ALS JE DIT RECEPT OP VOORHAND MAAKT. BEWAAR DE SAUS EN DE GROENTEN IN DE KOELKAST – MAX. 3 DAGEN – OF IN DE DIEPVRIEZER. </p><li>Strooi de havervlokken in een slakom. Voeg de curry toe, de kurkuma, de gerookte paprika, chilipoeder naar eigen smaak en zout. Besprenkel met 4,5 dl kokend water en laat 10 min. wellen. Rol tot balletjes en bak ze op een matig vuurtje rondom goudbruin, in een antiaanbakpan met 2 el olijfolie.