1
Schil de aardperen en snijd ze in stukken. Doe ze in een kookpot met de gehakte uien, de hele takjes tijm, de bouillon en 1 l water. Breng aan de kook en laat 30 min. op een zacht vuurtje sudderen, zonder deksel.
2
Haal de tijm uit de kookpot, voeg de olijfolie toe en mix fijn. Voeg een beetje water toe om de textuur eventueel vloeibaarder te maken en breng verder op smaak.
3
Laat de truffels uitlekken en giet hun olie in een steelpan, met de room. Verwarm zachtjes, tot net onder het kookpunt, en breng verder op smaak.
4
Serveer de hete velouté in borden, werk af met de truffelschilfers en waterkersblaadjes. Dompel de mixer in de hete crème om ze te emulgeren en te doen schuimen. Werk de borden af met een beetje emulsie en serveer meteen.
1
Schil de aardperen en snijd ze in stukken. Doe ze in een kookpot met de gehakte uien, de hele takjes tijm, de bouillon en 1 l water. Breng aan de kook en laat 30 min. op een zacht vuurtje sudderen, zonder deksel.
2
Haal de tijm uit de kookpot, voeg de olijfolie toe en mix fijn. Voeg een beetje water toe om de textuur eventueel vloeibaarder te maken en breng verder op smaak.
3
Laat de truffels uitlekken en giet hun olie in een steelpan, met de room. Verwarm zachtjes, tot net onder het kookpunt, en breng verder op smaak.
4
Serveer de hete velouté in borden, werk af met de truffelschilfers en waterkersblaadjes. Dompel de mixer in de hete crème om ze te emulgeren en te doen schuimen. Werk de borden af met een beetje emulsie en serveer meteen.