1
Pel en snijd de sjalotten fijn, stoof de helft van de sjalotten gaar in een derde van de olijfolie, voeg de tijm en laurier toe. Blus met de witte wijn, laat 2 minuten inkoken en voeg dan de visfumet toe. Laat de saus 5 minuten inkoken, voeg er dan de room aan toe en laat even verder inkoken. Giet de saus door een zeef en voeg er de gehakte dille aan toe. Kruid met peper en zout.
2
Kook de boontjes in gezouten kokend water. Stoof de rest van de sjalotten gedurende 3 minuten in 1/3 van de olijfolie. Voeg er dan de boontjes aan toe en stoof deze nog een 3-tal minuten mee. Kruid goed af met peper en zout.
3
Verwarm de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de zalmfilets 2 minuten aan de 2 kanten op een hoog vuur zodat ze mooi kleuren. Bestrooi ze met de vis kruidenmengeling. Verlaag het vuur en laat de vis zachtjes verder garen. Werk de saus af met wat dille en een beetje citroensap. Serveer bij de vis de rest van de citroen in plakjes.
1
Pel en snijd de sjalotten fijn, stoof de helft van de sjalotten gaar in een derde van de olijfolie, voeg de tijm en laurier toe. Blus met de witte wijn, laat 2 minuten inkoken en voeg dan de visfumet toe. Laat de saus 5 minuten inkoken, voeg er dan de room aan toe en laat even verder inkoken. Giet de saus door een zeef en voeg er de gehakte dille aan toe. Kruid met peper en zout.
2
Kook de boontjes in gezouten kokend water. Stoof de rest van de sjalotten gedurende 3 minuten in 1/3 van de olijfolie. Voeg er dan de boontjes aan toe en stoof deze nog een 3-tal minuten mee. Kruid goed af met peper en zout.
3
Verwarm de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de zalmfilets 2 minuten aan de 2 kanten op een hoog vuur zodat ze mooi kleuren. Bestrooi ze met de vis kruidenmengeling. Verlaag het vuur en laat de vis zachtjes verder garen. Werk de saus af met wat dille en een beetje citroensap. Serveer bij de vis de rest van de citroen in plakjes.