1
Snijd en spoel de groenten uit het ‘My menu’ pakket.
2
Leg de kip in een kom, schik er de groenten en kruiden rond en vul de kom met water tot de kip ruim onder water staat. Breng dit aan de kook en laat 1,5 uur zacht koken. Haal met een schuimspaan regelmatig het schuim en de onzuiverheden weg.
3
Haal de kip uit de bouillon en giet deze door een zeef. Vang het vocht op in een mengkom. Laat deze een half uurtje staan om wat af te koelen en er zal zich bovenop een vetlaagje vormen.
4
Leg voorzichtig een keukenpapier op de bouillon en absorbeer zo het vet. Herhaal dit indien nodig nog 1 of 2 keer. Houd 1 liter bouillon apart voor de saus, de rest kan je invriezen.
5
Kruid het gehakt met de helft van de fijngehakte peterselie, tijm, peper en zout. Draai er balletjes van en bak ze aan in een pan met de helft van de olijfolie.
6
Pluk de nog warme kip van het karkas en houd het vlees apart.
7
Maak de champignons schoon en snijd ze in 2. Bak ze kort aan in olijfolie en kruid ze goed af met peper.
8
Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Laat de massa al roerend doorwarmen tot wanneer je een koekjesgeur ruikt. Voeg nu geleidelijk aan de kippenbouillon toe. Kruid de saus met peper en nootmuskaat. Voeg de room toe, daarna de kip, de balletjes en de gebakken champignons.
9
Verfris het geheel met het sap van een halve citroen en de rest van de gehakte peterselie.
10
Verwarm het koninginnenhapje en schep er de vol-au-vent in, serveer met frietjes en een frisse salade.
1
Snijd en spoel de groenten uit het ‘My menu’ pakket.
2
Leg de kip in een kom, schik er de groenten en kruiden rond en vul de kom met water tot de kip ruim onder water staat. Breng dit aan de kook en laat 1,5 uur zacht koken. Haal met een schuimspaan regelmatig het schuim en de onzuiverheden weg.
3
Haal de kip uit de bouillon en giet deze door een zeef. Vang het vocht op in een mengkom. Laat deze een half uurtje staan om wat af te koelen en er zal zich bovenop een vetlaagje vormen.
4
Leg voorzichtig een keukenpapier op de bouillon en absorbeer zo het vet. Herhaal dit indien nodig nog 1 of 2 keer. Houd 1 liter bouillon apart voor de saus, de rest kan je invriezen.
5
Kruid het gehakt met de helft van de fijngehakte peterselie, tijm, peper en zout. Draai er balletjes van en bak ze aan in een pan met de helft van de olijfolie.
6
Pluk de nog warme kip van het karkas en houd het vlees apart.
7
Maak de champignons schoon en snijd ze in 2. Bak ze kort aan in olijfolie en kruid ze goed af met peper.
8
Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Laat de massa al roerend doorwarmen tot wanneer je een koekjesgeur ruikt. Voeg nu geleidelijk aan de kippenbouillon toe. Kruid de saus met peper en nootmuskaat. Voeg de room toe, daarna de kip, de balletjes en de gebakken champignons.
9
Verfris het geheel met het sap van een halve citroen en de rest van de gehakte peterselie.
10
Verwarm het koninginnenhapje en schep er de vol-au-vent in, serveer met frietjes en een frisse salade.