1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Besprenkel een ovenschaal met 1/2 van de olijfolie en laat de portobello’s 15 min. in de oven garen.
3
Maak de tandoori-yoghurt: meng de yoghurt met de tandoorikruiden en de olijfolie. Kruid bij met peper en zout.
4
Hak voor de hamburgers de koriander, de lente-uitjes en de bladpeterselie fijn.
5
Mix de linzen en kikkererwten in de blender tot een niet te fijne en niet te homogene massa. Er mogen nog stukjes in zitten. Voeg de eieren toe, net als de fijngehakte bladpeterselie, lente-uitjes en koriander. Verdeel in 4 en maak ronde vormen ter grootte van een hamburger.
6
Verhit 1/2 van de olijfolie in een pan en bak deze hamburgers 12 min. langs elke kant op een middelhoog vuur tot de burgers vast genoeg geworden zijn zodat je ze kan draaien zonder dat ze breken.
7
Snijd de radijzen en de appel in fijne plakjes.
8
Leg de hamburgers tussen twee portobello’s en beleg met schijfjes appel, radijs, radijsscheuten, kale en korianderblaadjes. Dien op met de tandoori-yoghurt.<br />
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Besprenkel een ovenschaal met 1/2 van de olijfolie en laat de portobello’s 15 min. in de oven garen.
3
Maak de tandoori-yoghurt: meng de yoghurt met de tandoorikruiden en de olijfolie. Kruid bij met peper en zout.
4
Hak voor de hamburgers de koriander, de lente-uitjes en de bladpeterselie fijn.
5
Mix de linzen en kikkererwten in de blender tot een niet te fijne en niet te homogene massa. Er mogen nog stukjes in zitten. Voeg de eieren toe, net als de fijngehakte bladpeterselie, lente-uitjes en koriander. Verdeel in 4 en maak ronde vormen ter grootte van een hamburger.
6
Verhit 1/2 van de olijfolie in een pan en bak deze hamburgers 12 min. langs elke kant op een middelhoog vuur tot de burgers vast genoeg geworden zijn zodat je ze kan draaien zonder dat ze breken.
7
Snijd de radijzen en de appel in fijne plakjes.
8
Leg de hamburgers tussen twee portobello’s en beleg met schijfjes appel, radijs, radijsscheuten, kale en korianderblaadjes. Dien op met de tandoori-yoghurt.<br />