⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenVeggie linzenburger
Delhaize logo
  • Veggie linzenburger

Veggie linzenburger

Veggie linzenburger
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 eieren
  • 8 portobello's
  • 4 lente-uitjes
  • 250 g gekookte linzen
  • 250 g gekookte kikkererwten
  • 4 e.l. olijfolie
  • 20 g bladpeterselie
  • 10 g verse koriander
  • 2 dl yoghurt
  • 1 kl tandoorikruiden
  • 1 kl olijfolie (voor de yoghurt)
  • peper
  • 1 Granny Smith appel
  • 1 zakje kalemengeling (jonge scheuten met paksoi)
  • 25 g purpere radijsscheuten
  • 4 radijzen
  • 10 g verse korianderblaadjes (voor de garnituur)
  • 2 eieren
  • 8 portobello's
  • 4 lente-uitjes
  • 250 g gekookte linzen
  • 250 g gekookte kikkererwten
  • 4 e.l. olijfolie
  • 20 g bladpeterselie
  • 10 g verse koriander
  • 2 dl yoghurt
  • 1 kl tandoorikruiden
  • 1 kl olijfolie (voor de yoghurt)
  • peper
  • 1 Granny Smith appel
  • 1 zakje kalemengeling (jonge scheuten met paksoi)
  • 25 g purpere radijsscheuten

Begin met koken

20 min. + 40 min. baktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C. 
2
Besprenkel een ovenschaal met 1/2 van de olijfolie en laat de portobello’s 15 min. in de oven garen.
3
Maak de tandoori-yoghurt: meng de yoghurt met de tandoorikruiden en de olijfolie. Kruid bij met peper en zout.
4
Hak voor de hamburgers de koriander, de lente-uitjes en de bladpeterselie fijn.
5
Mix de linzen en kikkererwten in de blender tot een niet te fijne en niet te homogene massa. Er mogen nog stukjes in zitten. Voeg de eieren toe, net als de fijngehakte bladpeterselie, lente-uitjes en koriander. Verdeel in 4 en maak ronde vormen ter grootte van een hamburger. 
6
Verhit 1/2 van de olijfolie in een pan en bak deze hamburgers 12 min. langs elke kant op een middelhoog vuur tot de burgers vast genoeg geworden zijn zodat je ze kan draaien zonder dat ze breken. 
7
Snijd de radijzen en de appel in fijne plakjes.
8
Leg de hamburgers tussen twee portobello’s en beleg met schijfjes appel, radijs, radijsscheuten, kale en korianderblaadjes. Dien op met de tandoori-yoghurt.<br />
1
Verwarm de oven voor op 180°C. 
2
Besprenkel een ovenschaal met 1/2 van de olijfolie en laat de portobello’s 15 min. in de oven garen.
3
Maak de tandoori-yoghurt: meng de yoghurt met de tandoorikruiden en de olijfolie. Kruid bij met peper en zout.
4
Hak voor de hamburgers de koriander, de lente-uitjes en de bladpeterselie fijn.
5
Mix de linzen en kikkererwten in de blender tot een niet te fijne en niet te homogene massa. Er mogen nog stukjes in zitten. Voeg de eieren toe, net als de fijngehakte bladpeterselie, lente-uitjes en koriander. Verdeel in 4 en maak ronde vormen ter grootte van een hamburger. 
6
Verhit 1/2 van de olijfolie in een pan en bak deze hamburgers 12 min. langs elke kant op een middelhoog vuur tot de burgers vast genoeg geworden zijn zodat je ze kan draaien zonder dat ze breken. 
7
Snijd de radijzen en de appel in fijne plakjes.
8
Leg de hamburgers tussen twee portobello’s en beleg met schijfjes appel, radijs, radijsscheuten, kale en korianderblaadjes. Dien op met de tandoori-yoghurt.<br />
Nutritionele informatie
Energie: 372 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Amerikaans
Vegetarisch
Hoofdgerecht