⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenKroketjes van duif met truffel en koolsla
Delhaize logo
  • Kroketjes van duif met truffel en koolsla

Kroketjes van duif met truffel en koolsla

Kroketjes van duif met truffel en koolsla
Gemiddeld
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 dl wildfond
  • peper
  • 1 el mayonaise
  • 2 el witte wijnazijn
  • 50 g gedroogde veenbessen
  • 1 lente-ui
  • 1/4 witte kool
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1 klein teentje knoflook
  • 2 dl vleesgelei
  • 4 duivenborsten
  • 3 jeneverbessen
  • 1 blaadje laurier
  • wintertruffel
  • 50 g paneermeel
  • 1 ei
  • 50 g bloem
  • 1 sjalot
  • 2 el rozijnen
  • 4 dl wildfond
  • peper
  • 1 el mayonaise
  • 2 el witte wijnazijn
  • 50 g gedroogde veenbessen
  • 1 lente-ui
  • 1/4 witte kool
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1 klein teentje knoflook
  • 2 dl vleesgelei
  • 4 duivenborsten
  • 3 jeneverbessen
  • 1 blaadje laurier
  • wintertruffel
  • 50 g paneermeel

Begin met koken

: 50 min + 30 min afkoeltijd + 1 u vriestijd
1
Fruit de gesnipperde sjalot en knoflook in de olijfolie en bak de duivenborsten enkele minuten tot ze bruin zijn. Voeg de rozijnen, de jeneverbessen, het laurierblaadje en de wildfond toe. Laat 30 min sudderen zonder deksel. Haal er de duivenborsten uit en snijd het vel eraf.
2
Laat het braadvocht nog enkele min inkoken. Haal het laurierblad eruit en mix dit vocht.
3
Cutter de duivenborsten en de wintertruffel fijn in een hakmolentje of blender.
4
Zeef het braadvocht en meng het onder het fijngehakte vlees.
5
Laat de vleesgelei smelten door het even op te warmen en voeg toe aan het vlees.
6
Laat dit mengsel 30 min opstijven in de koelkast.
7
Maak er balletjes van met behulp van een ijsschep en laat ze 1 u in de diepvriezer opstijven.
8
Maak de koolsla: hak de kool fijn met behulp van een mandoline en voeg er de witte wijnazijn, de mayonaise, de veenbessen en het fijngesnipperd lente-uitje aan toe. Breng op smaak met zout en peper.
9
Paneer de balletjes dubbel: haal ze door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en dan door het paneermeel. Herhaal dit.
10
Frituur de kroketten op 190°C tot ze mooi goudbruin zijn. Dien op met de koolsla.
1
Fruit de gesnipperde sjalot en knoflook in de olijfolie en bak de duivenborsten enkele minuten tot ze bruin zijn. Voeg de rozijnen, de jeneverbessen, het laurierblaadje en de wildfond toe. Laat 30 min sudderen zonder deksel. Haal er de duivenborsten uit en snijd het vel eraf.
2
Laat het braadvocht nog enkele min inkoken. Haal het laurierblad eruit en mix dit vocht.
3
Cutter de duivenborsten en de wintertruffel fijn in een hakmolentje of blender.
4
Zeef het braadvocht en meng het onder het fijngehakte vlees.
5
Laat de vleesgelei smelten door het even op te warmen en voeg toe aan het vlees.
6
Laat dit mengsel 30 min opstijven in de koelkast.
7
Maak er balletjes van met behulp van een ijsschep en laat ze 1 u in de diepvriezer opstijven.
8
Maak de koolsla: hak de kool fijn met behulp van een mandoline en voeg er de witte wijnazijn, de mayonaise, de veenbessen en het fijngesnipperd lente-uitje aan toe. Breng op smaak met zout en peper.
9
Paneer de balletjes dubbel: haal ze door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en dan door het paneermeel. Herhaal dit.
10
Frituur de kroketten op 190°C tot ze mooi goudbruin zijn. Dien op met de koolsla.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 709; energie (kCal): 170; vetten (g): 11,2; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 7,6; suikers (g): 2; vezels (g): ; eiwitten (g): 9,9; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 942,48

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 709; energie (kCal): 170; vetten (g): 11,2; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 7,6; suikers (g): 2; vezels (g): ; eiwitten (g): 9,9; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 942,48
Lactose vrij
Eindejaar
Diner
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gedroogde veenbessen
50 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Jelly
2 dl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Duif
4

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Truffelolie

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bouillon| Kip
Fundo Bouillon| Kip
46,5 cl
2de tegen -50%
4
69
Natuurazijn
Delhaize Natuurazijn
1,5 l
  • little-lione.external.82792960.svg
0
52
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Witte kool | Bio
Delhaize Witte kool | Bio
1 st
Bio
    1
    99
    Lookbol | Netje
    Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
    1
    79
    Kruiden | Jeneverbessen
    Santa Maria Kruiden | Jeneverbessen
    21 gr
    4
    59
    Kruiden | Laurier | Poeder
    Santa Maria Kruiden | Laurier | Poeder
    18 gr
    3
    89
    Eieren | Bruine | Medium
    Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    69
    Sjalotten | Verpakt | Bio
    Delhaize Sjalotten | Verpakt | Bio
    500 gr
    Bio
      4
      79
      Rozijnen | Sultana
      Delhaize Rozijnen | Sultana
      250 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      1
      85

      Reeds in je keuken

      Peper | Groen | Gepekeld
      Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
      60 gr
      1
      69
      Mayonaise | Eieren
      Delhaize Mayonaise | Eieren
      465 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      1
      15
      Olijfolie | Culinaire
      Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      25
      Paneermeel
      Anco Paneermeel
      200 gr
      0
      67
      Tarwebloem
      Delhaize Tarwebloem
      1 kg
      • little-lione.external.82792960.svg
      0
      35
      Totaal:
      €27,49