⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenIndische groentecurry met kruidenroom
Delhaize logo
A

Indische groentecurry met kruidenroom

Indische groentecurry met kruidenroomA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 200 g kerstomaten
  • 2 e.l. olijfolie
  • 2 el ruwe rietsuiker
  • 3 el kurkuma
  • 1 el mosterdzaadjes
  • 2 el komijnpoeder
  • 4 el korianderpoeder
  • 4 el 'Indische kruiden' Santa Maria
  • 10 g verse munt
  • 20 g verse koriander
  • 6 cm gember
  • 3 dl kokosmelk
  • 2 dl sojaroom
  • 200 g blonde biolinzen
  • 1 zakje mango en kokos Superfood
  • 80 g geroosterde cashewnoten
  • 400 g tomatenblokjes (uit blik)
  • 300 g wortelen
  • 200 g jonge spinazieblaadjes
  • peper
  • 1 limoen (het sap)
  • 1 rode peper
  • 1 mango
  • 1 ui
  • 1/2 bloemkool
  • 200 g kerstomaten
  • 2 e.l. olijfolie
  • 2 el ruwe rietsuiker
  • 3 el kurkuma
  • 1 el mosterdzaadjes
  • 2 el komijnpoeder
  • 4 el korianderpoeder
  • 4 el 'Indische kruiden' Santa Maria
  • 10 g verse munt
  • 20 g verse koriander
  • 6 cm gember
  • 3 dl kokosmelk
  • 2 dl sojaroom
  • 200 g blonde biolinzen
  • 1 zakje mango en kokos Superfood

Begin met koken

: 30 min + 30 min kooktijd
1
Kook de linzen gaar volgens de instructies op de verpakking.
2
Houd de kerstomaatjes en de spinazieblaadjes opzij en maak de rest van de groenten schoon, snijd in stukken en kook ze apart beetgaar in kokend gezouten water. Giet ze af en laat schrikken onder ijskoud water zodat het gaarproces meteen stopt.
3
Zet een wok op het vuur met de Indische kruiden, de mosterdzaadjes, de komijn en het korianderpoeder.
4
Pel de ui, snijd in fijne plakjes en rasp de gember. Voeg de ui bij de kruiden, samen met 2 el olijfolie, de tomatenblokjes, de kokosmelk, het citroensap, de geraspte gember en de suiker. Laat ± 10 min sudderen.
5
Giet de linzen af en meng samen met de kurkuma onder de curry. Breng verder op smaak met peper en zout.
6
Pluk de blaadjes van de munt en de koriander, hak de helft ervan fijn en meng onder de sojaroom. Kruid met peper en zout.
7
Voeg de geblancheerde groenten en 50 g gegrilde cashewnoten bij de curry zodat ze opwarmen. Schil de verse mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Werk de curry af met de blokjes mango, de gehalveerde kerstomaatjes, de spinazieblaadjes, de rest van de groene kruiden en de fijngesnipperde rode peper.
8
Serveer er de kruiden-sojaroom, de gedroogde mango en kokos en de rest van de cashewnoten bij.
1
Kook de linzen gaar volgens de instructies op de verpakking.
2
Houd de kerstomaatjes en de spinazieblaadjes opzij en maak de rest van de groenten schoon, snijd in stukken en kook ze apart beetgaar in kokend gezouten water. Giet ze af en laat schrikken onder ijskoud water zodat het gaarproces meteen stopt.
3
Zet een wok op het vuur met de Indische kruiden, de mosterdzaadjes, de komijn en het korianderpoeder.
4
Pel de ui, snijd in fijne plakjes en rasp de gember. Voeg de ui bij de kruiden, samen met 2 el olijfolie, de tomatenblokjes, de kokosmelk, het citroensap, de geraspte gember en de suiker. Laat ± 10 min sudderen.
5
Giet de linzen af en meng samen met de kurkuma onder de curry. Breng verder op smaak met peper en zout.
6
Pluk de blaadjes van de munt en de koriander, hak de helft ervan fijn en meng onder de sojaroom. Kruid met peper en zout.
7
Voeg de geblancheerde groenten en 50 g gegrilde cashewnoten bij de curry zodat ze opwarmen. Schil de verse mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Werk de curry af met de blokjes mango, de gehalveerde kerstomaatjes, de spinazieblaadjes, de rest van de groene kruiden en de fijngesnipperde rode peper.
8
Serveer er de kruiden-sojaroom, de gedroogde mango en kokos en de rest van de cashewnoten bij.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 509; energie (kCal): 122; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 12,6; suikers (g): 4,3; vezels (g): 3,5; eiwitten (g): 4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 627,32
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 509; energie (kCal): 122; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 12,6; suikers (g): 4,3; vezels (g): 3,5; eiwitten (g): 4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 627,32
Indiaas
Vegan
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Mosterdzaden
1 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

koriander graan
4 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Rode pepers | Verpakt
50 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Tomaten | Datterino
Delhaize Tomaten | Datterino
400 gr
3
99
Cassonade
Tienen-Tirlemont Cassonade
500 gr
1
59
Kruiden | Kurkuma | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Kurkuma | Gemalen
35 gr
3
55
Kruiden | Komijn | Gemalen
Delhaize Kruiden | Komijn | Gemalen
38 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
75
Mais | Notenmix
Delhaize Mais | Notenmix
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
29
Munt | Bussel | Verpakt
Delhaize Munt | Bussel | Verpakt
150 gr
3
49
Kruiden | Koriander | Blaadjes
Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
2
95
Gember | Bio
Delhaize Gember | Bio
150 gr
Bio
    1
    89
    Kokosnotenmelk
    Suzi Wan Kokosnotenmelk
    33 cl
    4
    59
    Soja topping
    Delhaize Soja topping
    250 gr
    1
    99
    Groene linzen | Bio | Eco
    Delhaize Groene linzen | Bio | Eco
    210 gr
    Bio
      2
      09
      Mango
      Delhaize Mango
      1 st
      1
      99
      Cashewnoten | Geroosterd
      Delhaize Cashewnoten | Geroosterd
      200 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      2
      39
      Tomatenpulp | Basilicum
      Delhaize Tomatenpulp | Basilicum
      400 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      0
      79
      Gestoomde worteltjes
      * Gestoomde worteltjes
      2 × 250 gr
      2
      99
      Jonge spinazieblaadjes
      Delhaize Jonge spinazieblaadjes
      200 gr
      1
      99
      Limoen | 1 st
      Delhaize Limoen | 1 st
      1 st
      0
      59
      Gesneden ajuinen
      Delhaize Gesneden ajuinen
      600 gr
      • frozen.external.af58c8a6.svg
      1
      45
      Bloemkoolroosjes
      Delhaize Bloemkoolroosjes
      400 gr
      2de tegen -50%
      3
      29

      Reeds in je keuken

      Olijfolie | Culinaire
      Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      25
      Peper | Groen | Gepekeld
      Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
      60 gr
      1
      69
      Totaal:
      €48,64