Productterugroeping:« Geraspte worteltjes 340g van het merk Delhaize »Lees meer >

Tot en met 09 oktober, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLWF!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenIndische groentecurry met kruidenroom
Delhaize logo
A

Indische groentecurry met kruidenroom

Indische groentecurry met kruidenroomA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 200 g kerstomaten
  • 2 e.l. olijfolie
  • 2 el ruwe rietsuiker
  • 3 el kurkuma
  • 1 el mosterdzaadjes
  • 2 el komijnpoeder
  • 4 el korianderpoeder
  • 4 el 'Indische kruiden' Santa Maria
  • 10 g verse munt
  • 20 g verse koriander
  • 6 cm gember
  • 3 dl kokosmelk
  • 2 dl sojaroom
  • 200 g blonde biolinzen
  • 1 zakje mango en kokos Superfood
  • 80 g geroosterde cashewnoten
  • 400 g tomatenblokjes (uit blik)
  • 300 g wortelen
  • 200 g jonge spinazieblaadjes
  • peper
  • 1 limoen (het sap)
  • 1 rode peper
  • 1 mango
  • 1 ui
  • 1/2 bloemkool
  • 200 g kerstomaten
  • 2 e.l. olijfolie
  • 2 el ruwe rietsuiker
  • 3 el kurkuma
  • 1 el mosterdzaadjes
  • 2 el komijnpoeder
  • 4 el korianderpoeder
  • 4 el 'Indische kruiden' Santa Maria
  • 10 g verse munt
  • 20 g verse koriander
  • 6 cm gember
  • 3 dl kokosmelk
  • 2 dl sojaroom
  • 200 g blonde biolinzen
  • 1 zakje mango en kokos Superfood

Begin met koken

: 30 min + 30 min kooktijd
1
Kook de linzen gaar volgens de instructies op de verpakking.
2
Houd de kerstomaatjes en de spinazieblaadjes opzij en maak de rest van de groenten schoon, snijd in stukken en kook ze apart beetgaar in kokend gezouten water. Giet ze af en laat schrikken onder ijskoud water zodat het gaarproces meteen stopt.
3
Zet een wok op het vuur met de Indische kruiden, de mosterdzaadjes, de komijn en het korianderpoeder.
4
Pel de ui, snijd in fijne plakjes en rasp de gember. Voeg de ui bij de kruiden, samen met 2 el olijfolie, de tomatenblokjes, de kokosmelk, het citroensap, de geraspte gember en de suiker. Laat ± 10 min sudderen.
5
Giet de linzen af en meng samen met de kurkuma onder de curry. Breng verder op smaak met peper en zout.
6
Pluk de blaadjes van de munt en de koriander, hak de helft ervan fijn en meng onder de sojaroom. Kruid met peper en zout.
7
Voeg de geblancheerde groenten en 50 g gegrilde cashewnoten bij de curry zodat ze opwarmen. Schil de verse mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Werk de curry af met de blokjes mango, de gehalveerde kerstomaatjes, de spinazieblaadjes, de rest van de groene kruiden en de fijngesnipperde rode peper.
8
Serveer er de kruiden-sojaroom, de gedroogde mango en kokos en de rest van de cashewnoten bij.
1
Kook de linzen gaar volgens de instructies op de verpakking.
2
Houd de kerstomaatjes en de spinazieblaadjes opzij en maak de rest van de groenten schoon, snijd in stukken en kook ze apart beetgaar in kokend gezouten water. Giet ze af en laat schrikken onder ijskoud water zodat het gaarproces meteen stopt.
3
Zet een wok op het vuur met de Indische kruiden, de mosterdzaadjes, de komijn en het korianderpoeder.
4
Pel de ui, snijd in fijne plakjes en rasp de gember. Voeg de ui bij de kruiden, samen met 2 el olijfolie, de tomatenblokjes, de kokosmelk, het citroensap, de geraspte gember en de suiker. Laat ± 10 min sudderen.
5
Giet de linzen af en meng samen met de kurkuma onder de curry. Breng verder op smaak met peper en zout.
6
Pluk de blaadjes van de munt en de koriander, hak de helft ervan fijn en meng onder de sojaroom. Kruid met peper en zout.
7
Voeg de geblancheerde groenten en 50 g gegrilde cashewnoten bij de curry zodat ze opwarmen. Schil de verse mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Werk de curry af met de blokjes mango, de gehalveerde kerstomaatjes, de spinazieblaadjes, de rest van de groene kruiden en de fijngesnipperde rode peper.
8
Serveer er de kruiden-sojaroom, de gedroogde mango en kokos en de rest van de cashewnoten bij.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 509; energie (kCal): 122; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 12,6; suikers (g): 4,3; vezels (g): 3,5; eiwitten (g): 4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 627,32
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 509; energie (kCal): 122; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 12,6; suikers (g): 4,3; vezels (g): 3,5; eiwitten (g): 4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 627,32
Indiaas
Vegan
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Mosterdzaden
1 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

koriander graan
4 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kerstomaten | Rood
Delhaize Kerstomaten | Rood
250 gr
3 voor €5
1
99
Cassonade
Tienen-Tirlemont Cassonade
500 gr
1
59
Kruiden | Kurkuma | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Kurkuma | Gemalen
35 gr
3
55
Kruiden | Komijn | Gemalen
Delhaize Kruiden | Komijn | Gemalen
38 gr
1
95
Mais | Notenmix
Delhaize Mais | Notenmix
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
29
Munt | Verpakt
Delhaize Munt | Verpakt
20 gr
1
49
Kruiden | Koriander | Zaad
Santa Maria Kruiden | Koriander | Zaad
18 gr
3
29
Gember | Bio
Delhaize Gember | Bio
150 gr
Bio
    1
    89
    Kokosnotenmelk
    So Thai Kokosnotenmelk
    40 cl
    2de tegen -50%
    3
    15
    Soja topping
    Delhaize Soja topping
    250 gr
    1
    99
    Groene linzen | Bio | Eco
    Delhaize Groene linzen | Bio | Eco
    210 gr
    Bio
      2
      09
      Mango
      Delhaize Mango
      3 × 350 gr
      2de tegen -40%
      4
      50
      Cashewnoten | Gezouten
      Delhaize Cashewnoten | Gezouten
      175 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      1
      99
      Fijne Tomatenpulp
      Mutti Fijne Tomatenpulp
      400 gr
      -20% voor 3
      1
      59
      Wortelen | Fijn
      Delhaize Wortelen | Fijn
      500 gr
      2de tegen -50%
      1
      99
      Spinazie
      Delhaize Spinazie
      450 gr
      2
      19
      Limoen | 1 st
      Delhaize Limoen | 1 st
      1 st
      0
      59
      Rode pepers | Verpakt
      Delhaize Rode pepers | Verpakt
      50 gr
      1
      35
      Witte uien | Netje
      Delhaize Witte uien | Netje
      400 gr
      1
      69
      Aubergine | Bio
      Delhaize Aubergine | Bio
      1 st
      Bio
        1
        99

        Reeds in je keuken

        Olijfolie | Culinaire
        Delhaize Olijfolie | Culinaire
        50 cl
        • little-lione.external.82792960.svg
        5
        25
        Kruiden | Peper | Wit | Gemalen | Bio
        Delhaize Kruiden | Peper | Wit | Gemalen | Bio
        45 gr
        Bio
          2
          89
          Totaal:
          €52,15