⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenVeggie linguine met kikkererwten, spinazie en citroencrumble
Delhaize logo
  • Veggie linguine met kikkererwten, spinazie en citroencrumble
    A

Veggie linguine met kikkererwten, spinazie en citroencrumble

Veggie linguine met kikkererwten, spinazie en citroencrumbleA
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g diepgevroren bladspinazie
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik (400 g) kikkererwten
  • 1 citroen
  • 300 g linguine
  • 1/4 (oudbakken) parisienne stokbrood
  • 5 el olijfolie
  • Kruidenmolen ‘Chili Explosion’ (Santa Maria)
  • peper
  • zout
  • 600 g diepgevroren bladspinazie
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik (400 g) kikkererwten
  • 1 citroen
  • 300 g linguine
  • 1/4 (oudbakken) parisienne stokbrood
  • 5 el olijfolie
  • Kruidenmolen ‘Chili Explosion’ (Santa Maria)
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 20 min.
1
Is je stokbrood vers? Snijd het in sneetjes en laat het in de broodrooster of in de oven drogen.
2
Kook de linguine volgens de instructies op de verpakking.
3
Snipper de uien en fruit ze 10 min. op een matig vuurtje, in een grote braadpan met 3 el olijfolie. Voeg de gespoelde en goed uitgelekte kikkererwten toe en fruit 2 min. op een vrij hoog vuur. Pers zoveel mogelijk vocht uit de spinazie, trek ze met de vingers in stukjes en voeg ze toe in de braadpan. Voeg ook 1 geperst teentje knoflook toe en fruit alles nog 5 min. Breng verder op smaak.
4
Hak intussen het droge brood tot grote kruimels en fruit ze in een grote braadpan met 2 el olijfolie, tot ze goudbruin zijn. Voeg 1 geperst teentje knoflook toe en geraspte citroenzeste, naar eigen smaak.
5
Meng de uitgelekte pasta met de spinaziebereiding. Serveer en bestrooi met de citroencrumble. Breng op smaak met enkele draaien van de kruidenmolen en tast toe!
1
Is je stokbrood vers? Snijd het in sneetjes en laat het in de broodrooster of in de oven drogen.
2
Kook de linguine volgens de instructies op de verpakking.
3
Snipper de uien en fruit ze 10 min. op een matig vuurtje, in een grote braadpan met 3 el olijfolie. Voeg de gespoelde en goed uitgelekte kikkererwten toe en fruit 2 min. op een vrij hoog vuur. Pers zoveel mogelijk vocht uit de spinazie, trek ze met de vingers in stukjes en voeg ze toe in de braadpan. Voeg ook 1 geperst teentje knoflook toe en fruit alles nog 5 min. Breng verder op smaak.
4
Hak intussen het droge brood tot grote kruimels en fruit ze in een grote braadpan met 2 el olijfolie, tot ze goudbruin zijn. Voeg 1 geperst teentje knoflook toe en geraspte citroenzeste, naar eigen smaak.
5
Meng de uitgelekte pasta met de spinaziebereiding. Serveer en bestrooi met de citroencrumble. Breng op smaak met enkele draaien van de kruidenmolen en tast toe!
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 121 kcal - Vetten: 4 g - Koolhydraten: 15,4 g - Vezels: 2,3 g - Eiwitten: 4,6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 121 kcal - Vetten: 4 g - Koolhydraten: 15,4 g - Vezels: 2,3 g - Eiwitten: 4,6 g
Vegetarisch
Veggie - minder dan 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Gele uien | Netje
2 kg

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Knoflook | Netje
250 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Spinazie | Bio
Delhaize Spinazie | Bio
2 × 300 gr
Bio
    3
    19
    Kikkererwten
    Delhaize Kikkererwten
    240 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    77
    Citroenen
    Delhaize Citroenen
    500 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    09
    Pasta | Linguine
    Delhaize Pasta | Linguine
    500 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    09
    Baguette | Zonder gluten | Bio
    Delhaize Baguette | Zonder gluten | Bio
    180 gr
    Bio
      3
      29
      Kruiden | Chili explosion mix
      Santa Maria Kruiden | Chili explosion mix
      70 gr
      5
      55

      Reeds in je keuken

      Olijfolie | Culinaire
      Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      25
      Peper | Groen | Gepekeld
      Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
      60 gr
      1
      69
      Zeezout | Fijn | Jodium
      Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
      125 gr
      0
      69
      Totaal:
      €18,17