1
Verwarm de oven voor op 220°C. Verdeel de bloemkool en de broccoli in kleine roosjes. Snijd het preiwit overlangs in 2 en dan nog eens in 2 (houd het groen apart voor een soep). Snijd de wortel in dikke staafjes. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er alle groenten over, voeg enkele zachte bloemkoolblaadjes toe en de kerstomaten (prik ze met een mes in zodat ze niet barsten). Besprenkel met 3 el olijfolie en kruid met zout. Schuif 20 min. in de oven.
2
Fruit de gehakte sjalotjes intussen op een heel zacht vuurtje, in een grote braadpan met 2 el olijfolie.
3
Plet de tofu met een vork tot dikke kruimels. Meng er de sojaroom onder, het sap van de halve citroen, de kurkuma, peper en zout. Schep in de braadpan en warm enkele minuten al mengend goed op. Voeg de gehakte koriander en peterselie toe.
4
Serveer de geroerbakte tofu met de gegrilde groenten en een beetje brood.
5
Tip: Gebruik naargelang het seizoen en naar eigen smaak andere groenten: butternut, knolselder en pastinaak in de winter, courgette, aubergine en paprika in de zomer.
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Verdeel de bloemkool en de broccoli in kleine roosjes. Snijd het preiwit overlangs in 2 en dan nog eens in 2 (houd het groen apart voor een soep). Snijd de wortel in dikke staafjes. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er alle groenten over, voeg enkele zachte bloemkoolblaadjes toe en de kerstomaten (prik ze met een mes in zodat ze niet barsten). Besprenkel met 3 el olijfolie en kruid met zout. Schuif 20 min. in de oven.
2
Fruit de gehakte sjalotjes intussen op een heel zacht vuurtje, in een grote braadpan met 2 el olijfolie.
3
Plet de tofu met een vork tot dikke kruimels. Meng er de sojaroom onder, het sap van de halve citroen, de kurkuma, peper en zout. Schep in de braadpan en warm enkele minuten al mengend goed op. Voeg de gehakte koriander en peterselie toe.
4
Serveer de geroerbakte tofu met de gegrilde groenten en een beetje brood.
5
Tip: Gebruik naargelang het seizoen en naar eigen smaak andere groenten: butternut, knolselder en pastinaak in de winter, courgette, aubergine en paprika in de zomer.