1
Schil de wortelen, snijd ze in 2 en vervolgens in staafjes. Verdeel de broccoli in roosjes. Snijd de steeltjes en de geschilde stronk in blokjes. Dompel alles in een grote kookpot kokend gezouten water en reken 3 à 4 min. kooktijd zodra het water opnieuw kookt (de groenten moeten ‘al dente’ blijven). Giet af en laat de groenten in ijskoud water schikken.
2
Kook de rijst 10 min., volgens de instructies op de verpakking.
3
Snijd de kipfilets intussen in blokjes en fruit ze op een hoog vuur, in een braadpan met 2 el olijfolie. Kruid met peper en zout. Haal de kipfilets uit de pan zodra ze mooi rondom kleuren. Voeg 1 el olijfolie toe in de braadpan en fruit de gesnipperde ui op een zacht vuurtje. Bestrooi hem na 5 min. met de curry en meng. Voeg de kippenblokjes en de kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat 5 min. pruttelen.
4
Laat de groenten goed uitlekken, meng ze met de kip en laat nog 1 min. sudderen. Breng verder op smaak, bestrooi met cashewnoten en dien heel warm op, met de rijst.
1
Schil de wortelen, snijd ze in 2 en vervolgens in staafjes. Verdeel de broccoli in roosjes. Snijd de steeltjes en de geschilde stronk in blokjes. Dompel alles in een grote kookpot kokend gezouten water en reken 3 à 4 min. kooktijd zodra het water opnieuw kookt (de groenten moeten ‘al dente’ blijven). Giet af en laat de groenten in ijskoud water schikken.
2
Kook de rijst 10 min., volgens de instructies op de verpakking.
3
Snijd de kipfilets intussen in blokjes en fruit ze op een hoog vuur, in een braadpan met 2 el olijfolie. Kruid met peper en zout. Haal de kipfilets uit de pan zodra ze mooi rondom kleuren. Voeg 1 el olijfolie toe in de braadpan en fruit de gesnipperde ui op een zacht vuurtje. Bestrooi hem na 5 min. met de curry en meng. Voeg de kippenblokjes en de kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat 5 min. pruttelen.
4
Laat de groenten goed uitlekken, meng ze met de kip en laat nog 1 min. sudderen. Breng verder op smaak, bestrooi met cashewnoten en dien heel warm op, met de rijst.