Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenKip met curry en krokante groenten
Delhaize logo
  • Kip met curry en krokante groenten
    A

Kip met curry en krokante groenten

door Gema Gomez
Kip met curry en krokante groentenA
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g kippenborstfilets
  • 400 g wortelen
  • 1 broccoli
  • 1 ui
  • 20 g geroosterde cashewnoten
  • 250 g Thai Jasminrijst
  • 5 dl kokosmelk
  • 3 el culinaire olijfolie
  • 1 el Madras curry
  • peper
  • zout
  • 600 g kippenborstfilets
  • 400 g wortelen
  • 1 broccoli
  • 1 ui
  • 20 g geroosterde cashewnoten
  • 250 g Thai Jasminrijst
  • 5 dl kokosmelk
  • 3 el culinaire olijfolie
  • 1 el Madras curry
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min.
1
Schil de wortelen, snijd ze in 2 en vervolgens in staafjes. Verdeel de broccoli in roosjes. Snijd de steeltjes en de geschilde stronk in blokjes. Dompel alles in een grote kookpot kokend gezouten water en reken 3 à 4 min. kooktijd zodra het water opnieuw kookt (de groenten moeten ‘al dente’ blijven). Giet af en laat de groenten in ijskoud water schikken.
2
Kook de rijst 10 min., volgens de instructies op de verpakking.
3
Snijd de kipfilets intussen in blokjes en fruit ze op een hoog vuur, in een braadpan met 2 el olijfolie. Kruid met peper en zout. Haal de kipfilets uit de pan zodra ze mooi rondom kleuren. Voeg 1 el olijfolie toe in de braadpan en fruit de gesnipperde ui op een zacht vuurtje. Bestrooi hem na 5 min. met de curry en meng. Voeg de kippenblokjes en de kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat 5 min. pruttelen.
4
Laat de groenten goed uitlekken, meng ze met de kip en laat nog 1 min. sudderen. Breng verder op smaak, bestrooi met cashewnoten en dien heel warm op, met de rijst.
1
Schil de wortelen, snijd ze in 2 en vervolgens in staafjes. Verdeel de broccoli in roosjes. Snijd de steeltjes en de geschilde stronk in blokjes. Dompel alles in een grote kookpot kokend gezouten water en reken 3 à 4 min. kooktijd zodra het water opnieuw kookt (de groenten moeten ‘al dente’ blijven). Giet af en laat de groenten in ijskoud water schikken.
2
Kook de rijst 10 min., volgens de instructies op de verpakking.
3
Snijd de kipfilets intussen in blokjes en fruit ze op een hoog vuur, in een braadpan met 2 el olijfolie. Kruid met peper en zout. Haal de kipfilets uit de pan zodra ze mooi rondom kleuren. Voeg 1 el olijfolie toe in de braadpan en fruit de gesnipperde ui op een zacht vuurtje. Bestrooi hem na 5 min. met de curry en meng. Voeg de kippenblokjes en de kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat 5 min. pruttelen.
4
Laat de groenten goed uitlekken, meng ze met de kip en laat nog 1 min. sudderen. Breng verder op smaak, bestrooi met cashewnoten en dien heel warm op, met de rijst.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 136 kcal - Vetten: 6,5 g - Koolhydraten: 11 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 7,8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 136 kcal - Vetten: 6,5 g - Koolhydraten: 11 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 7,8 g
Vlees - minder dan 3€
Hoofdgerecht