1
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Spoel hem onder koud water en laat uitlekken.
2
Fruit 1 geperst teentje knoflook gedurende 2 min. op een heel zacht vuurtje, in een steelpan met 1 el arachideolie. Voeg de kokosmelk toe, de pindakaas, het sap van de limoen, de sojasaus, de sambal en 1 dl water. Breng zachtjes aan de kook, meng met een klopper en laat 2 min. sudderen. Haal de pan van het vuur en laat lauw worden.
3
Fruit 2 geperste teentjes knoflook gedurende 2 min. op een heel zacht vuurtje, in een sauteerpan met 2 el arachideolie. Voeg de champignons in partjes toe en fruit ze op een matig vuurtje, tot ze bijna gaar zijn.
4
Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steeltjes en de geschilde stronk in kleine stukjes. Schep alles in de sauteerpan en fruit 5 min. Voeg vervolgens de spinazie en de rijst toe en fruit 2 min. op een vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout.
5
Bak intussen 2 spiegeleieren in een antiaanbakpan met 1 el arachideolie.
6
Dresseer de gebakken rijst met groentjes op de borden en leg er de eieren bovenop. Bestrooi met het gesnipperde lente-uitje en werk af met de grofgehakte koriander en pinda’s. Zet de pindasaus apart op tafel. Smakelijk!
1
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Spoel hem onder koud water en laat uitlekken.
2
Fruit 1 geperst teentje knoflook gedurende 2 min. op een heel zacht vuurtje, in een steelpan met 1 el arachideolie. Voeg de kokosmelk toe, de pindakaas, het sap van de limoen, de sojasaus, de sambal en 1 dl water. Breng zachtjes aan de kook, meng met een klopper en laat 2 min. sudderen. Haal de pan van het vuur en laat lauw worden.
3
Fruit 2 geperste teentjes knoflook gedurende 2 min. op een heel zacht vuurtje, in een sauteerpan met 2 el arachideolie. Voeg de champignons in partjes toe en fruit ze op een matig vuurtje, tot ze bijna gaar zijn.
4
Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steeltjes en de geschilde stronk in kleine stukjes. Schep alles in de sauteerpan en fruit 5 min. Voeg vervolgens de spinazie en de rijst toe en fruit 2 min. op een vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout.
5
Bak intussen 2 spiegeleieren in een antiaanbakpan met 1 el arachideolie.
6
Dresseer de gebakken rijst met groentjes op de borden en leg er de eieren bovenop. Bestrooi met het gesnipperde lente-uitje en werk af met de grofgehakte koriander en pinda’s. Zet de pindasaus apart op tafel. Smakelijk!