Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenVarkensworst met pompoenstoemp
Delhaize logo
  • Varkensworst met pompoenstoemp
    B

Varkensworst met pompoenstoemp

door Seppe Nobels
Varkensworst met pompoenstoempB
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 100 g linzen
  • 1,2 l groentebouillon
  • 1 kleine muskaatpompoen
  • 2 el knoflookolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • 8 takjes tijm
  • 500 g aardappelen
  • 1 pastinaak
  • 2 blaadjes laurier
  • 4 el boter
  • 2 el Belgische mosterd
  • peper
  • zout
  • 1 mespunt komijn
  • 4 varkensworsten
  • 2 dl demi-glace
  • 100 g linzen
  • 1,2 l groentebouillon
  • 1 kleine muskaatpompoen
  • 2 el knoflookolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • 8 takjes tijm
  • 500 g aardappelen
  • 1 pastinaak
  • 2 blaadjes laurier
  • 4 el boter
  • 2 el Belgische mosterd
  • peper
  • zout
  • 1 mespunt komijn
  • 4 varkensworsten

Begin met koken

: 55 min.
1
Week de linzen in water. Giet af en kook de linzen gaar in 2 deciliter groentebouillon.
2
Schil de pompoen en verwijder de zaden en draden. Snijd de helft van de pompoen in fijne julienne op de mandoline. Meng de pompoen met de knoflookolie en de wittewijnazijn. Rits de blaadjes van 2 takken tijm en doe ze bij de pompoen. Schep er de gare linzen door.
3
Snijd de andere helft van de pompoen in grote stukken. Schil de aardappelen en de pastinaak. Kook de pompoen, de aardappelen en de pastinaak met de tijm en de laurier gaar in 1 liter groentebouillon met het deksel schuin op de kookpot.
4
Giet de groenten af, maar houd het kookvocht bij. Plet de pompoen, de aardappelen en de pastinaak grof met een pureestamper. Doe er 2 eetlepels boter en eventueel wat van het kookvocht bij.
5
Breng op smaak met de mosterd, peper, zout en komijn.
6
Bak de varkensworsten in 2 eetlepels boter.
7
Serveer de worsten met de stoemp en de salade van pompoen. Lepel er wat demi-glace over.
1
Week de linzen in water. Giet af en kook de linzen gaar in 2 deciliter groentebouillon.
2
Schil de pompoen en verwijder de zaden en draden. Snijd de helft van de pompoen in fijne julienne op de mandoline. Meng de pompoen met de knoflookolie en de wittewijnazijn. Rits de blaadjes van 2 takken tijm en doe ze bij de pompoen. Schep er de gare linzen door.
3
Snijd de andere helft van de pompoen in grote stukken. Schil de aardappelen en de pastinaak. Kook de pompoen, de aardappelen en de pastinaak met de tijm en de laurier gaar in 1 liter groentebouillon met het deksel schuin op de kookpot.
4
Giet de groenten af, maar houd het kookvocht bij. Plet de pompoen, de aardappelen en de pastinaak grof met een pureestamper. Doe er 2 eetlepels boter en eventueel wat van het kookvocht bij.
5
Breng op smaak met de mosterd, peper, zout en komijn.
6
Bak de varkensworsten in 2 eetlepels boter.
7
Serveer de worsten met de stoemp en de salade van pompoen. Lepel er wat demi-glace over.
Nutritionele informatie
B
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Belgisch
Gluten vrij
Kids
Herfst,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Butternut
1

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Bloemige Aardappelen | Primeur
2 kg

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Pastinaak | Geschoond
300 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Halve ijssaus
2 dl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Linzen
Bonduelle Linzen
130 gr
1
85
Bouillon Original | Groenten | 12 Bouillonblokjes
Knorr Bouillon Original | Groenten | 12 Bouillonblokjes
120 gr
3+1 gratis
2
25
Olijfolie | Pepers
Taste of Inspirations Olijfolie | Pepers
20 cl
4
65
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75
Kruiden | Laurier | Poeder
Santa Maria Kruiden | Laurier | Poeder
18 gr
-10% voor 3
3
89
Mosterd | Zacht | Squeeze
Delhaize Mosterd | Zacht | Squeeze
300 gr
1
35
Kruiden | Komijn
Santa Maria Kruiden | Komijn
33 gr
-10% voor 3
3
49
Grillworst
Delhaize Grillworst
5 × 140 gr
2
29

Reeds in je keuken

Natuurazijn
Delhaize Natuurazijn
1,5 l
  • little-lione.external.82792960.svg
0
52
Melkerijboter
Delhaize Melkerijboter
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Totaal:
€31,68