1
Week de linzen in water. Giet af en kook de linzen gaar in 2 deciliter groentebouillon.
2
Schil de pompoen en verwijder de zaden en draden. Snijd de helft van de pompoen in fijne julienne op de mandoline. Meng de pompoen met de knoflookolie en de wittewijnazijn. Rits de blaadjes van 2 takken tijm en doe ze bij de pompoen. Schep er de gare linzen door.
3
Snijd de andere helft van de pompoen in grote stukken. Schil de aardappelen en de pastinaak. Kook de pompoen, de aardappelen en de pastinaak met de tijm en de laurier gaar in 1 liter groentebouillon met het deksel schuin op de kookpot.
4
Giet de groenten af, maar houd het kookvocht bij. Plet de pompoen, de aardappelen en de pastinaak grof met een pureestamper. Doe er 2 eetlepels boter en eventueel wat van het kookvocht bij.
5
Breng op smaak met de mosterd, peper, zout en komijn.
6
Bak de varkensworsten in 2 eetlepels boter.
7
Serveer de worsten met de stoemp en de salade van pompoen. Lepel er wat demi-glace over.
1
Week de linzen in water. Giet af en kook de linzen gaar in 2 deciliter groentebouillon.
2
Schil de pompoen en verwijder de zaden en draden. Snijd de helft van de pompoen in fijne julienne op de mandoline. Meng de pompoen met de knoflookolie en de wittewijnazijn. Rits de blaadjes van 2 takken tijm en doe ze bij de pompoen. Schep er de gare linzen door.
3
Snijd de andere helft van de pompoen in grote stukken. Schil de aardappelen en de pastinaak. Kook de pompoen, de aardappelen en de pastinaak met de tijm en de laurier gaar in 1 liter groentebouillon met het deksel schuin op de kookpot.
4
Giet de groenten af, maar houd het kookvocht bij. Plet de pompoen, de aardappelen en de pastinaak grof met een pureestamper. Doe er 2 eetlepels boter en eventueel wat van het kookvocht bij.
5
Breng op smaak met de mosterd, peper, zout en komijn.
6
Bak de varkensworsten in 2 eetlepels boter.
7
Serveer de worsten met de stoemp en de salade van pompoen. Lepel er wat demi-glace over.