1
Houd een paar jonge takjes (met blaadjes) bleekselderij apart voor de afwerking. Maak de rest schoon en snijd in vieren. Houd ongeveer vier mooie, grote stengels apart.
2
Stoof de uien en de knoflook in de boter. Snijd de rest van de bleekselderij en de soepselderij in stukken. Stoof ze met de uien. Doe er de tijm, de laurier, de jeneverbessen en de steranijs bij. Kruid met peper en zout. Giet er de groentebouillon bij en laat 30 minuten op een zacht vuur garen.
3
Verwarm de oven voor op 175 °C.
4
Halveer de apart gehouden stengels bleekselderij. Leg ze in een ovenschaal met de tijm, de laurier, de jeneverbessen en de kruidnagels. Rasp de schil van de citroen en houd de zeste apart. Snijd het vruchtvlees in stukken en leg het bij de selderij. Druppel er de hazelnootboter over. Dek af met een deksel of aluminiumfolie en laat 30 minuten poffen in de voorverwarmde oven. Haal de laatste 5 minuten het deksel weg.
5
Haal de tijm, laurier, jeneverbessen en steranijs uit de soep. Mix de soep met de jonge spinazie en de zure room.
6
Serveer de soep met de frisse takjes selderij, de gepofte stukken selderij, citroenzeste en bieslook.
7
Werk af met enkele druppels hazelnootboter uit de ovenschaal.
1
Houd een paar jonge takjes (met blaadjes) bleekselderij apart voor de afwerking. Maak de rest schoon en snijd in vieren. Houd ongeveer vier mooie, grote stengels apart.
2
Stoof de uien en de knoflook in de boter. Snijd de rest van de bleekselderij en de soepselderij in stukken. Stoof ze met de uien. Doe er de tijm, de laurier, de jeneverbessen en de steranijs bij. Kruid met peper en zout. Giet er de groentebouillon bij en laat 30 minuten op een zacht vuur garen.
3
Verwarm de oven voor op 175 °C.
4
Halveer de apart gehouden stengels bleekselderij. Leg ze in een ovenschaal met de tijm, de laurier, de jeneverbessen en de kruidnagels. Rasp de schil van de citroen en houd de zeste apart. Snijd het vruchtvlees in stukken en leg het bij de selderij. Druppel er de hazelnootboter over. Dek af met een deksel of aluminiumfolie en laat 30 minuten poffen in de voorverwarmde oven. Haal de laatste 5 minuten het deksel weg.
5
Haal de tijm, laurier, jeneverbessen en steranijs uit de soep. Mix de soep met de jonge spinazie en de zure room.
6
Serveer de soep met de frisse takjes selderij, de gepofte stukken selderij, citroenzeste en bieslook.
7
Werk af met enkele druppels hazelnootboter uit de ovenschaal.