Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGehaktbrood met spinaziestoemp
Delhaize logo
  • Gehaktbrood met spinaziestoemp
    D

Gehaktbrood met spinaziestoemp

Gehaktbrood met spinaziestoempD
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 700 g ongekruid kalfs- en varkensgehakt
  • 50 g pancetta in sneetjes
  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 200 g jonge spinazie
  • 2 dl volle melk
  • 70 g geraspte parmezaan
  • 2 el mosterd
  • 90 g boter
  • 1/4 bot platte peterselie
  • 2 takjes tijm
  • 1 zakje kruidenmix Delhaize gehakte tuinkruiden (35 g)
  • 1/2 kl gemalen nootmuskaat
  • 1 ei
  • 1 sjalot
  • peper
  • zout
  • 700 g ongekruid kalfs- en varkensgehakt
  • 50 g pancetta in sneetjes
  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 200 g jonge spinazie
  • 2 dl volle melk
  • 70 g geraspte parmezaan
  • 2 el mosterd
  • 90 g boter
  • 1/4 bot platte peterselie
  • 2 takjes tijm
  • 1 zakje kruidenmix Delhaize gehakte tuinkruiden (35 g)
  • 1/2 kl gemalen nootmuskaat
  • 1 ei
  • 1 sjalot
  • peper

Begin met koken

55 min.
1
Verwarm de oven voor op 170°C. Pel en snijd de sjalotten fijn. Meng deze in een kom samen met het gehakt, de parmezaan, het ei, het kruidenzakje, de mosterd, de tijm, de gehakte peterselie, peper en zout.
2
Kneed alles goed door elkaar en vorm er een vleesbrood van. Schik de plakjes pancetta op het gehaktbrood zodat het volledig bedekt is, en leg het dan in een ovenschaal. Verdeel 1/3 van de boter over het vlees en bak het af in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten.
3
Schil ondertussen de aardappelen en kook ze gaar in gezouten kokend water.
4
Spoel de spinazie, giet in een vergiet en hak ze grof. Smelt 1/3 van de boter in een pan en stoof er de spinazie in gaar.
5
Giet de aardappelen af en voeg er de melk en de rest van de boter aan toe. Meng de spinazie met zijn vocht onder de aardappelen en prak alles fijn met een aardappelstamper. Kruid de spinaziepuree met peper, zout en nootmuskaat.
6
Serveer met het gesneden gehaktbrood.
1
Verwarm de oven voor op 170°C. Pel en snijd de sjalotten fijn. Meng deze in een kom samen met het gehakt, de parmezaan, het ei, het kruidenzakje, de mosterd, de tijm, de gehakte peterselie, peper en zout.
2
Kneed alles goed door elkaar en vorm er een vleesbrood van. Schik de plakjes pancetta op het gehaktbrood zodat het volledig bedekt is, en leg het dan in een ovenschaal. Verdeel 1/3 van de boter over het vlees en bak het af in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten.
3
Schil ondertussen de aardappelen en kook ze gaar in gezouten kokend water.
4
Spoel de spinazie, giet in een vergiet en hak ze grof. Smelt 1/3 van de boter in een pan en stoof er de spinazie in gaar.
5
Giet de aardappelen af en voeg er de melk en de rest van de boter aan toe. Meng de spinazie met zijn vocht onder de aardappelen en prak alles fijn met een aardappelstamper. Kruid de spinaziepuree met peper, zout en nootmuskaat.
6
Serveer met het gesneden gehaktbrood.
Nutritionele informatie
D
Energie: 816 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Belgisch
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gehakt | Kalfs
Delhaize Gehakt | Kalfs
3 × +/- 279 gr
+/-€
4
74
Panchetta
Taste of Inspirations Panchetta
80 gr
3
79
Bloemige Aardappelen | Primeur
Delhaize Bloemige Aardappelen | Primeur
2 kg
1+1 gratis
4
69
Bladspinazie | Gehakt
Hak Bladspinazie | Gehakt
245 gr
2de tegen -50%
2
55
Melk | Verse | Volle | Bio
Delhaize Melk | Verse | Volle | Bio
1 l
Bio
    2
    05
    Parmigiano reggiano | BOB
    Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    49
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39
    Kruiden | Peterselie
    Santa Maria Kruiden | Peterselie
    8 gr
    -10% voor 3
    2
    95
    Kruiden | Tijm
    Santa Maria Kruiden | Tijm
    15 gr
    -10% voor 3
    2
    75
    Kruiden | Fijne kruiden
    Santa Maria Kruiden | Fijne kruiden
    13 gr
    -10% voor 3
    3
    09
    Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    35 gr
    -10% voor 3
    4
    99
    Eieren | Bruine | Medium
    Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    69
    Sjalot | Ui | Netje
    Delhaize Sjalot | Ui | Netje
    500 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    99

    Reeds in je keuken

    Mosterd | Zacht | Squeeze
    Delhaize Mosterd | Zacht | Squeeze
    300 gr
    1
    35
    Kruiden | Peper | Smaakvol
    Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
    35 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35
    Totaal:
    +/-€48,64