1
Verwarm de oven voor op 170°C. Pel en snijd de sjalotten fijn. Meng deze in een kom samen met het gehakt, de parmezaan, het ei, het kruidenzakje, de mosterd, de tijm, de gehakte peterselie, peper en zout.
2
Kneed alles goed door elkaar en vorm er een vleesbrood van. Schik de plakjes pancetta op het gehaktbrood zodat het volledig bedekt is, en leg het dan in een ovenschaal. Verdeel 1/3 van de boter over het vlees en bak het af in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten.
3
Schil ondertussen de aardappelen en kook ze gaar in gezouten kokend water.
4
Spoel de spinazie, giet in een vergiet en hak ze grof. Smelt 1/3 van de boter in een pan en stoof er de spinazie in gaar.
5
Giet de aardappelen af en voeg er de melk en de rest van de boter aan toe. Meng de spinazie met zijn vocht onder de aardappelen en prak alles fijn met een aardappelstamper. Kruid de spinaziepuree met peper, zout en nootmuskaat.
6
Serveer met het gesneden gehaktbrood.
1
Verwarm de oven voor op 170°C. Pel en snijd de sjalotten fijn. Meng deze in een kom samen met het gehakt, de parmezaan, het ei, het kruidenzakje, de mosterd, de tijm, de gehakte peterselie, peper en zout.
2
Kneed alles goed door elkaar en vorm er een vleesbrood van. Schik de plakjes pancetta op het gehaktbrood zodat het volledig bedekt is, en leg het dan in een ovenschaal. Verdeel 1/3 van de boter over het vlees en bak het af in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten.
3
Schil ondertussen de aardappelen en kook ze gaar in gezouten kokend water.
4
Spoel de spinazie, giet in een vergiet en hak ze grof. Smelt 1/3 van de boter in een pan en stoof er de spinazie in gaar.
5
Giet de aardappelen af en voeg er de melk en de rest van de boter aan toe. Meng de spinazie met zijn vocht onder de aardappelen en prak alles fijn met een aardappelstamper. Kruid de spinaziepuree met peper, zout en nootmuskaat.
6
Serveer met het gesneden gehaktbrood.