⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenKip met appelmoes
Delhaize logo
  • Kip met appelmoes
    B

Kip met appelmoes

door Seppe Nobels
Kip met appelmoesB
> 60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 grote hoevekip
  • 2 biocitroenen, in kwarten
  • 2 tenen knoflook, gekneusd
  • 4 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1/2 dl arachideolie
  • peper
  • zout
  • 1 sinaasappel, in kwarten
  • 1 el boter
  • 5 appelen, bijvoorbeeld Belgica, Cox of Jonagold (voor de appelmoes)
  • 2 el boter (voor de appelmoes)
  • 5 cl vermout (voor de appelmoes)
  • 1 stokje kaneel (voor de appelmoes)
  • 1 steranijs (voor de appelmoes)
  • 1 el ruwe rietsuiker (voor de appelmoes)
  • 1 andijvie (voor de andijvie)
  • 2 el boter (voor de andijvie)
  • peper (voor de andijvie)
  • zout (voor de andijvie)
  • 1 sjalot in ringen (voor de andijvie)
  • de geraspte schil van 1 citroen (voor de andijvie)
  • 1 grote hoevekip
  • 2 biocitroenen, in kwarten
  • 2 tenen knoflook, gekneusd
  • 4 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1/2 dl arachideolie
  • peper
  • zout
  • 1 sinaasappel, in kwarten
  • 1 el boter
  • 5 appelen, bijvoorbeeld Belgica, Cox of Jonagold (voor de appelmoes)
  • 2 el boter (voor de appelmoes)
  • 5 cl vermout (voor de appelmoes)
  • 1 stokje kaneel (voor de appelmoes)

Begin met koken

: 1 u. 25 min.
1
Verwarm de oven voor op 175 °C.
2
Vul de buikholte van de kip met de helft van de citroenen, de knoflook, de tijm, de laurier en de rozemarijn. Wrijf de kip royaal in met de arachideolie. Kruid met peper en zout.
3
Leg de kip in een ovenschaal met de sinaasappel en de rest van de citroenen. Leg de boter op de kip. Zet ze minstens 1 uur en 15 minuten in de oven. Lepel in de laatste 10 minuten twee tot drie keer vetstof over de kip. Controleer de gaarheid door in de gewrichten te prikken. De kip is gaar als het vocht helder is.
4
Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Snijd ze in 8 stukken. Bak de stukken van 1 appel in de boter. Haal ze uit de pan en houd apart. Doe de stukken van de 4 resterende appelen in dezelfde pan en giet er de vermout bij. Flambeer de stukken van de 4 resterende appelen en voeg er de kaneel en de steranijs aan toe. Laat de stukken van de 4 appelen tot moes koken. Doe er de rietsuiker bij. Schep de gebakken stukken van de eerste appel door de appelmoes.
5
Maak de andijvie schoon. Stoof de helft in de boter. Kruid met peper en zout. Haal de pan van het vuur en schep de rauwe andijvie en de sjalot door de gestoofde andijvie. Kruid met peper en zout.
6
Werk de appelmoes en de andijvie af met citroenzeste.
7
Serveer de kip met appelmoes en andijvie.
8
Servez le poulet avec la compote de pommes et la scarole.
1
Verwarm de oven voor op 175 °C.
2
Vul de buikholte van de kip met de helft van de citroenen, de knoflook, de tijm, de laurier en de rozemarijn. Wrijf de kip royaal in met de arachideolie. Kruid met peper en zout.
3
Leg de kip in een ovenschaal met de sinaasappel en de rest van de citroenen. Leg de boter op de kip. Zet ze minstens 1 uur en 15 minuten in de oven. Lepel in de laatste 10 minuten twee tot drie keer vetstof over de kip. Controleer de gaarheid door in de gewrichten te prikken. De kip is gaar als het vocht helder is.
4
Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Snijd ze in 8 stukken. Bak de stukken van 1 appel in de boter. Haal ze uit de pan en houd apart. Doe de stukken van de 4 resterende appelen in dezelfde pan en giet er de vermout bij. Flambeer de stukken van de 4 resterende appelen en voeg er de kaneel en de steranijs aan toe. Laat de stukken van de 4 appelen tot moes koken. Doe er de rietsuiker bij. Schep de gebakken stukken van de eerste appel door de appelmoes.
5
Maak de andijvie schoon. Stoof de helft in de boter. Kruid met peper en zout. Haal de pan van het vuur en schep de rauwe andijvie en de sjalot door de gestoofde andijvie. Kruid met peper en zout.
6
Werk de appelmoes en de andijvie af met citroenzeste.
7
Serveer de kip met appelmoes en andijvie.
8
Servez le poulet avec la compote de pommes et la scarole.
Nutritionele informatie
B
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Gluten vrij
Kids
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Scarole
1

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Braadkip | Halal
Delhaize Braadkip | Halal
+/- 1,15 kg
+/-€
5
85
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Fijngesneden look
Delhaize Fijngesneden look
200 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
2
75
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
2
75
Kruiden | Laurier | Poeder
Santa Maria Kruiden | Laurier | Poeder
18 gr
3
89
Rozemarijn | Verpakt
Delhaize Rozemarijn | Verpakt
20 gr
1
55
Olie | Arachide
Delhaize Olie | Arachide
1 l
  • little-lione.external.82792960.svg
3
19
Eetsinaas | 4ST
Delhaize Eetsinaas | 4ST
1 kg
3
09
Appelen | Pink Lady | Verpakt | 6st
Pink Lady Appelen | Pink Lady | Verpakt | 6st
900 gr
2de tegen -50%
3
99
Vermouth | Rosso | 15% alc
Martini Vermouth | Rosso | 15% alc
75 cl
2de tegen -40%
7
79
Kruiden | Kaneel | Gemalen | Bio
Delhaize Kruiden | Kaneel | Gemalen | Bio
42 gr
Bio
    1
    89
    Kruiden | Steranijs
    Santa Maria Kruiden | Steranijs
    15 gr
    2
    85
    Suiker | Bruin | Kandijsmaak
    Delhaize Suiker | Bruin | Kandijsmaak
    500 gr
    1
    59
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Citroen | 1 st
    Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
    0
    69

    Reeds in je keuken

    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Melkerijboter
    Delhaize Melkerijboter
    250 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    25
    Totaal:
    +/-€44,94