1
Verwarm de oven voor op 175 °C.
2
Vul de buikholte van de kip met de helft van de citroenen, de knoflook, de tijm, de laurier en de rozemarijn. Wrijf de kip royaal in met de arachideolie. Kruid met peper en zout.
3
Leg de kip in een ovenschaal met de sinaasappel en de rest van de citroenen. Leg de boter op de kip. Zet ze minstens 1 uur en 15 minuten in de oven. Lepel in de laatste 10 minuten twee tot drie keer vetstof over de kip. Controleer de gaarheid door in de gewrichten te prikken. De kip is gaar als het vocht helder is.
4
Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Snijd ze in 8 stukken. Bak de stukken van 1 appel in de boter. Haal ze uit de pan en houd apart. Doe de stukken van de 4 resterende appelen in dezelfde pan en giet er de vermout bij. Flambeer de stukken van de 4 resterende appelen en voeg er de kaneel en de steranijs aan toe. Laat de stukken van de 4 appelen tot moes koken. Doe er de rietsuiker bij. Schep de gebakken stukken van de eerste appel door de appelmoes.
5
Maak de andijvie schoon. Stoof de helft in de boter. Kruid met peper en zout. Haal de pan van het vuur en schep de rauwe andijvie en de sjalot door de gestoofde andijvie. Kruid met peper en zout.
6
Werk de appelmoes en de andijvie af met citroenzeste.
7
Serveer de kip met appelmoes en andijvie.
8
Servez le poulet avec la compote de pommes et la scarole.
1
Verwarm de oven voor op 175 °C.
2
Vul de buikholte van de kip met de helft van de citroenen, de knoflook, de tijm, de laurier en de rozemarijn. Wrijf de kip royaal in met de arachideolie. Kruid met peper en zout.
3
Leg de kip in een ovenschaal met de sinaasappel en de rest van de citroenen. Leg de boter op de kip. Zet ze minstens 1 uur en 15 minuten in de oven. Lepel in de laatste 10 minuten twee tot drie keer vetstof over de kip. Controleer de gaarheid door in de gewrichten te prikken. De kip is gaar als het vocht helder is.
4
Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Snijd ze in 8 stukken. Bak de stukken van 1 appel in de boter. Haal ze uit de pan en houd apart. Doe de stukken van de 4 resterende appelen in dezelfde pan en giet er de vermout bij. Flambeer de stukken van de 4 resterende appelen en voeg er de kaneel en de steranijs aan toe. Laat de stukken van de 4 appelen tot moes koken. Doe er de rietsuiker bij. Schep de gebakken stukken van de eerste appel door de appelmoes.
5
Maak de andijvie schoon. Stoof de helft in de boter. Kruid met peper en zout. Haal de pan van het vuur en schep de rauwe andijvie en de sjalot door de gestoofde andijvie. Kruid met peper en zout.
6
Werk de appelmoes en de andijvie af met citroenzeste.
7
Serveer de kip met appelmoes en andijvie.
8
Servez le poulet avec la compote de pommes et la scarole.