Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Delhaize logo
  • Vol-au-vent
    B

Vol-au-vent

door Seppe Nobels
Vol-au-ventB
Gemiddeld
> 60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 hoevekip
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 preistok
  • 2 wortelen
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook, gekneusd
  • 2 blaadjes laurier
  • 4 takjes tijm
  • 3 jeneverbessen
  • 1 kl peperbollen
  • 3 kruidnagels
  • 400 g kalfsgehakt
  • 2 eieren
  • 2 el paneermeel
  • nootmuskaat
  • peper
  • 250 g gemengde paddenstoelen (Parijse champignons, kastanjechampignons, shiitake…)
  • 40 g boter
  • 60 g bloem
  • 1 mespunt Espelettepeper
  • 2 vierkante velletjes bladerdeeg
  • 1 eierdooier
  • 2 dl mousselinesaus
  • 1 bussel veldsla
  • bottarga van ei (optioneel)
  • aardappelpuree
  • 1 hoevekip
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 preistok
  • 2 wortelen
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook, gekneusd
  • 2 blaadjes laurier
  • 4 takjes tijm
  • 3 jeneverbessen
  • 1 kl peperbollen
  • 3 kruidnagels
  • 400 g kalfsgehakt
  • 2 eieren
  • 2 el paneermeel
  • nootmuskaat

Begin met koken

: 1 u. 25 min. + 1 u. kooktijd
1
Breng gezouten water aan de kook. Leg er de kip in. Haal ze eruit zodra het water opnieuw kookt.
2
Maak de selderij, de prei, de wortelen en de uien schoon en snijd ze in grote stukken.
3
Doe de kip in een kookpot met de selderij, de prei, de wortelen, de uien, de knoflook, de laurier, de tijm, de jeneverbessen, de peperbollen, de kruidnagels en een flinke snuif zout. Breng aan de kook.
4
Laat de kip 1 uur garen onder deksel op een zacht vuur.
5
Haal de kip uit het kookvocht. Laat ze uitlekken. Zeef de bouillon en houd apart.
6
Meng het kalfsgehakt met de eieren en het paneermeel. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Rol balletjes van het gehakt en kook ze gaar in de bouillon.
7
Borstel de champignons schoon. Halveer de grootste exemplaren. Pocheer ze met de gehaktballetjes in de bouillon.
8
Haal de balletjes en de champignons uit de bouillon. Haal het vlees van de kip.
9
Smelt de boter en roer er de bloem door. Giet er bouillon bij en laat indikken tot saus. Kruid met peper, zout en een mespunt piment d’Espelette.
10
Verwarm de oven voor op 185 °C.
11
Snijd het bladerdeeg in tweeën. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop de eierdooier los met wat water. Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat en bestrijk ze met de eierdooier. Bak het bladerdeeg 18 minuten in de voorverwarmde oven.
12
Schep de vol-au-vent over het bladerdeeg. Doe er wat mousselinesaus over. Werk af met veldsla en bottarga van ei.
13
Geef er aardappelpuree bij.
1
Breng gezouten water aan de kook. Leg er de kip in. Haal ze eruit zodra het water opnieuw kookt.
2
Maak de selderij, de prei, de wortelen en de uien schoon en snijd ze in grote stukken.
3
Doe de kip in een kookpot met de selderij, de prei, de wortelen, de uien, de knoflook, de laurier, de tijm, de jeneverbessen, de peperbollen, de kruidnagels en een flinke snuif zout. Breng aan de kook.
4
Laat de kip 1 uur garen onder deksel op een zacht vuur.
5
Haal de kip uit het kookvocht. Laat ze uitlekken. Zeef de bouillon en houd apart.
6
Meng het kalfsgehakt met de eieren en het paneermeel. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Rol balletjes van het gehakt en kook ze gaar in de bouillon.
7
Borstel de champignons schoon. Halveer de grootste exemplaren. Pocheer ze met de gehaktballetjes in de bouillon.
8
Haal de balletjes en de champignons uit de bouillon. Haal het vlees van de kip.
9
Smelt de boter en roer er de bloem door. Giet er bouillon bij en laat indikken tot saus. Kruid met peper, zout en een mespunt piment d’Espelette.
10
Verwarm de oven voor op 185 °C.
11
Snijd het bladerdeeg in tweeën. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop de eierdooier los met wat water. Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat en bestrijk ze met de eierdooier. Bak het bladerdeeg 18 minuten in de voorverwarmde oven.
12
Schep de vol-au-vent over het bladerdeeg. Doe er wat mousselinesaus over. Werk af met veldsla en bottarga van ei.
13
Geef er aardappelpuree bij.
Nutritionele informatie
B
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Gehakt | Kalfs
+/- 279 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Portobello | Belgisch
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Piment d'espelette
1 mespunt

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Knoflook

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Mechelse koekoek
Delhaize Mechelse koekoek
+/- 1,3 kg
-20%
+/-€
10
35
€12,94
Knolselder | Cat1
Delhaize Knolselder | Cat1
1 st
1
99
Prei | Fijngesneden
Delhaize Prei | Fijngesneden
300 gr
1
69
Wortelen | Extra fijn
Hak Wortelen | Extra fijn
2 × 215 gr
2de tegen -50%
1
85
Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Kruiden | Laurier | Poeder
Santa Maria Kruiden | Laurier | Poeder
18 gr
-10% voor 3
3
89
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75
Kruiden | Jeneverbessen
Santa Maria Kruiden | Jeneverbessen
21 gr
-10% voor 3
4
59
Kruiden | Roze peperbollen
Santa Maria Kruiden | Roze peperbollen
21 gr
-10% voor 3
4
65
Kruiden | Kruidnagel
Santa Maria Kruiden | Kruidnagel
24 gr
-10% voor 3
5
89
Scharreleieren | 5+1
Columbus Scharreleieren | 5+1
6 st
Promo
3
20
Paneermeel | Glutenvrij
Schär Paneermeel | Glutenvrij
300 gr
2de tegen -50%
3
85
Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
35 gr
-10% voor 3
4
99
Boter | Zacht
Paysan Breton Boter | Zacht
125 gr
2
39
Bladerdeeg | Vierkanten | Gevuld
Delhaize Bladerdeeg | Vierkanten | Gevuld
2 × 300 gr
2
49
Mayonaise | Eieren | Squeeze
Devos & Lemmens Mayonaise | Eieren | Squeeze
20 cl
2
39
Veldsla
Delhaize Veldsla
45 gr
0
99
Aardappelpuree
Delhaize Aardappelpuree
400 gr
2de tegen -50%
3
39

Reeds in je keuken

Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Totaal:
+/-€70,06