Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenVarkenshaasje black pepper met vleesjus, gestoofd witloof en zoeteaardappelgratins
Delhaize logo
  • Varkenshaasje black pepper met vleesjus, gestoofd witloof en zoeteaardappelgratins
    A

Varkenshaasje black pepper met vleesjus, gestoofd witloof en zoeteaardappelgratins

door Jeroen De Pauw
Varkenshaasje black pepper met vleesjus, gestoofd witloof en zoeteaardappelgratinsA
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 750 g varkenshaasje Black Pepper
  • 525 g gourmet witloof
  • 4 zoeteaardappelgratins
  • 4 takjes tijm
  • 2 kl kalfsfond (poeder)
  • 75 g boter
  • gemalen nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • 750 g varkenshaasje Black Pepper
  • 525 g gourmet witloof
  • 4 zoeteaardappelgratins
  • 4 takjes tijm
  • 2 kl kalfsfond (poeder)
  • 75 g boter
  • gemalen nootmuskaat
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 30 min.
1
Verwarm de oven voor op 220°C en bak de zoeteaardappelgratins volgens de instructies op de verpakking.
2
Bak de witloofstronkjes goudbruin, in een sauteerpan met 25 g gesmolten boter. Kruid ze met peper, met zout en voeg naar eigen smaak nootmuskaat toe. Zet het deksel op de pan en laat ze 15 min. op een heel zacht vuurtje slinken (draai ze halverwege de kooktijd om).
3
Bak de varkenshaasjes op een vrij hoog vuur rondom goudbruin, in een braadpan met 25 g boter. Haal ze uit de pan, leg ze in een ovenschaal, verlaag de temperatuur van de oven tot 200°C en schuif ze 8 min. in de oven.
4
Giet 2 dl water in de braadpan en roer alle aanbaksels van het vlees goed los. Voeg de kalfsfond in poeder toe, klop en laat op een vrij hoog vuur met 1/3 inkoken. Voeg 25 g koude boter toe, klop opnieuw en breng verder op smaak.
5
Snijd het vlees in heel dikke sneetjes en dresseer ze op de borden met de zoeteaardappelgratins en het witloof. Besprenkel met een beetje saus, werk af met tijm en serveer.
6
Tip: Haal het vlees minstens 30 min. op voorhand uit de koelkast voor een perfecte garing.
1
Verwarm de oven voor op 220°C en bak de zoeteaardappelgratins volgens de instructies op de verpakking.
2
Bak de witloofstronkjes goudbruin, in een sauteerpan met 25 g gesmolten boter. Kruid ze met peper, met zout en voeg naar eigen smaak nootmuskaat toe. Zet het deksel op de pan en laat ze 15 min. op een heel zacht vuurtje slinken (draai ze halverwege de kooktijd om).
3
Bak de varkenshaasjes op een vrij hoog vuur rondom goudbruin, in een braadpan met 25 g boter. Haal ze uit de pan, leg ze in een ovenschaal, verlaag de temperatuur van de oven tot 200°C en schuif ze 8 min. in de oven.
4
Giet 2 dl water in de braadpan en roer alle aanbaksels van het vlees goed los. Voeg de kalfsfond in poeder toe, klop en laat op een vrij hoog vuur met 1/3 inkoken. Voeg 25 g koude boter toe, klop opnieuw en breng verder op smaak.
5
Snijd het vlees in heel dikke sneetjes en dresseer ze op de borden met de zoeteaardappelgratins en het witloof. Besprenkel met een beetje saus, werk af met tijm en serveer.
6
Tip: Haal het vlees minstens 30 min. op voorhand uit de koelkast voor een perfecte garing.
Nutritionele informatie
A
Per 100g: Energie: 108 kcal - Vetten: 5,2 g - Koolhydraten: 5,3 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 9,7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 108 kcal - Vetten: 5,2 g - Koolhydraten: 5,3 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 9,7 g
Gluten vrij
Hoofdgerecht