1
Verwarm de oven voor op 220°C en bak de zoeteaardappelgratins volgens de instructies op de verpakking.
2
Bak de witloofstronkjes goudbruin, in een sauteerpan met 25 g gesmolten boter. Kruid ze met peper, met zout en voeg naar eigen smaak nootmuskaat toe. Zet het deksel op de pan en laat ze 15 min. op een heel zacht vuurtje slinken (draai ze halverwege de kooktijd om).
3
Bak de varkenshaasjes op een vrij hoog vuur rondom goudbruin, in een braadpan met 25 g boter. Haal ze uit de pan, leg ze in een ovenschaal, verlaag de temperatuur van de oven tot 200°C en schuif ze 8 min. in de oven.
4
Giet 2 dl water in de braadpan en roer alle aanbaksels van het vlees goed los. Voeg de kalfsfond in poeder toe, klop en laat op een vrij hoog vuur met 1/3 inkoken. Voeg 25 g koude boter toe, klop opnieuw en breng verder op smaak.
5
Snijd het vlees in heel dikke sneetjes en dresseer ze op de borden met de zoeteaardappelgratins en het witloof. Besprenkel met een beetje saus, werk af met tijm en serveer.
6
Tip: Haal het vlees minstens 30 min. op voorhand uit de koelkast voor een perfecte garing.
1
Verwarm de oven voor op 220°C en bak de zoeteaardappelgratins volgens de instructies op de verpakking.
2
Bak de witloofstronkjes goudbruin, in een sauteerpan met 25 g gesmolten boter. Kruid ze met peper, met zout en voeg naar eigen smaak nootmuskaat toe. Zet het deksel op de pan en laat ze 15 min. op een heel zacht vuurtje slinken (draai ze halverwege de kooktijd om).
3
Bak de varkenshaasjes op een vrij hoog vuur rondom goudbruin, in een braadpan met 25 g boter. Haal ze uit de pan, leg ze in een ovenschaal, verlaag de temperatuur van de oven tot 200°C en schuif ze 8 min. in de oven.
4
Giet 2 dl water in de braadpan en roer alle aanbaksels van het vlees goed los. Voeg de kalfsfond in poeder toe, klop en laat op een vrij hoog vuur met 1/3 inkoken. Voeg 25 g koude boter toe, klop opnieuw en breng verder op smaak.
5
Snijd het vlees in heel dikke sneetjes en dresseer ze op de borden met de zoeteaardappelgratins en het witloof. Besprenkel met een beetje saus, werk af met tijm en serveer.
6
Tip: Haal het vlees minstens 30 min. op voorhand uit de koelkast voor een perfecte garing.