Productterugroeping:« Geraspte worteltjes 340g van het merk Delhaize »Lees meer >

Recept zoekresultatenKrieltjesgratin met bloemkool en gehaktballetjes
Delhaize logo
  • Krieltjesgratin met bloemkool en gehaktballetjes
    C

Krieltjesgratin met bloemkool en gehaktballetjes

Krieltjesgratin met bloemkool en gehaktballetjesC
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g gekruid varkensgehakt
  • 1 bloemkool
  • 1 teentje knoflook
  • 2 dikke takjes salie
  • 450 g geschilde en gekookte krieltjes
  • 40 g parmigiano
  • 1 l volle melk
  • 40 g maïszetmeel
  • 25 g boter
  • 1 gevogeltebouillonblokje
  • peper
  • zout
  • 500 g gekruid varkensgehakt
  • 1 bloemkool
  • 1 teentje knoflook
  • 2 dikke takjes salie
  • 450 g geschilde en gekookte krieltjes
  • 40 g parmigiano
  • 1 l volle melk
  • 40 g maïszetmeel
  • 25 g boter
  • 1 gevogeltebouillonblokje
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min. + 30 min. kooktijd
1
Verdeel de bloemkool in grote roosjes en kook ze 15 min. in een grote kookpot kokend gezouten water.
2
Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd de krieltjes in 2. Snijd de parmigiano in schilfers.
3
Meng het maiszetmeel met een beetje koude melk. Breng de rest van de melk aan de kook met de boter, het verkruimelde bouillonblokje, 1 takje salie, het geperste teentje knoflook, peper en zout. Voeg het opgeloste maiszetmeel toe en laat al kloppend op een zacht vuurtje indikken.
4
Meng de saus en de uitgelekte bloemkool in een grote ovenschaal. Voeg de krieltjes toe en het vlees in kleine hapjes (of rol het tot balletjes). Bestrooi met de rest van de gehakte salie en de parmigianoschilfers. Bak 30 min. goudbruin in de oven.
5
Dien heel warm op.
6
Tip: Meng een mespunt geraspte nootmuskaat onder de saus.
1
Verdeel de bloemkool in grote roosjes en kook ze 15 min. in een grote kookpot kokend gezouten water.
2
Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd de krieltjes in 2. Snijd de parmigiano in schilfers.
3
Meng het maiszetmeel met een beetje koude melk. Breng de rest van de melk aan de kook met de boter, het verkruimelde bouillonblokje, 1 takje salie, het geperste teentje knoflook, peper en zout. Voeg het opgeloste maiszetmeel toe en laat al kloppend op een zacht vuurtje indikken.
4
Meng de saus en de uitgelekte bloemkool in een grote ovenschaal. Voeg de krieltjes toe en het vlees in kleine hapjes (of rol het tot balletjes). Bestrooi met de rest van de gehakte salie en de parmigianoschilfers. Bak 30 min. goudbruin in de oven.
5
Dien heel warm op.
6
Tip: Meng een mespunt geraspte nootmuskaat onder de saus.
Nutritionele informatie
C
Per 100g: Energie: 123 kcal - Vetten: 7,7 g - Koolhydraten: 6,6 g - Vezels: 0,7 g - Eiwitten: 6,7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 123 kcal - Vetten: 7,7 g - Koolhydraten: 6,6 g - Vezels: 0,7 g - Eiwitten: 6,7 g
Gluten vrij
Vlees - minder dan 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gehakt | 100% Varken | Gekruid
Delhaize Gehakt | 100% Varken | Gekruid
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
3
99
Aubergine | Bio
Delhaize Aubergine | Bio
1 st
Bio
    1
    99
    Kruiden | Salie
    Santa Maria Kruiden | Salie
    11 gr
    2
    95
    Krieltjes
    Delhaize Krieltjes
    450 gr
    0
    99
    Parmigiano Reggiano | gerijpt 12 maanden
    Delhaize Parmigiano Reggiano | gerijpt 12 maanden
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    4
    39
    Melk | Verse | Volle | Bio
    Delhaize Melk | Verse | Volle | Bio
    1 l
    Bio
      2
      05
      Zetmeel | Aardappelen
      Soubry Zetmeel | Aardappelen
      200 gr
      1
      65
      Bouillon | Rund | Vetarm
      365 Bouillon | Rund | Vetarm
      120 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      0
      46

      Reeds in je keuken

      Lookbol | Netje
      Delhaize Lookbol | Netje
      75 gr
      1
      79
      Boter | Gezouten
      Paysan Breton Boter | Gezouten
      125 gr
      2
      39
      Kruiden | Peper | 5 Bessen
      Delhaize Kruiden | Peper | 5 Bessen
      40 gr
      1
      99
      Zout | Keuken
      365 Zout | Keuken
      1 kg
      • little-lione.external.82792960.svg
      0
      35
      Totaal:
      €18,47