1
Verdeel de bloemkool in grote roosjes en kook ze 15 min. in een grote kookpot kokend gezouten water.
2
Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd de krieltjes in 2. Snijd de parmigiano in schilfers.
3
Meng het maiszetmeel met een beetje koude melk. Breng de rest van de melk aan de kook met de boter, het verkruimelde bouillonblokje, 1 takje salie, het geperste teentje knoflook, peper en zout. Voeg het opgeloste maiszetmeel toe en laat al kloppend op een zacht vuurtje indikken.
4
Meng de saus en de uitgelekte bloemkool in een grote ovenschaal. Voeg de krieltjes toe en het vlees in kleine hapjes (of rol het tot balletjes). Bestrooi met de rest van de gehakte salie en de parmigianoschilfers. Bak 30 min. goudbruin in de oven.
6
Tip: Meng een mespunt geraspte nootmuskaat onder de saus.
1
Verdeel de bloemkool in grote roosjes en kook ze 15 min. in een grote kookpot kokend gezouten water.
2
Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd de krieltjes in 2. Snijd de parmigiano in schilfers.
3
Meng het maiszetmeel met een beetje koude melk. Breng de rest van de melk aan de kook met de boter, het verkruimelde bouillonblokje, 1 takje salie, het geperste teentje knoflook, peper en zout. Voeg het opgeloste maiszetmeel toe en laat al kloppend op een zacht vuurtje indikken.
4
Meng de saus en de uitgelekte bloemkool in een grote ovenschaal. Voeg de krieltjes toe en het vlees in kleine hapjes (of rol het tot balletjes). Bestrooi met de rest van de gehakte salie en de parmigianoschilfers. Bak 30 min. goudbruin in de oven.
6
Tip: Meng een mespunt geraspte nootmuskaat onder de saus.