⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenPommes duchesse met tartufata
Delhaize logo
  • Pommes duchesse met tartufata
    C

Pommes duchesse met tartufata

Pommes duchesse met tartufataC
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 4 eieren
  • 1,2 kg bloemige aardappelen
  • 80 g salsa tartufata
  • 80 g boter
  • peper
  • zout
  • 4 eieren
  • 1,2 kg bloemige aardappelen
  • 80 g salsa tartufata
  • 80 g boter
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min. (+ 45 min. kooktijd)
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een kookpot. Overgiet ze volledig met koud water, kruid met zout en breng aan de kook. Reken ± 20 min. kooktijd.
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Giet de aardappelen af, doe ze terug in de kookpot, voeg de boter in stukken toe en plet tot puree. Fruit kort op een matig vuurtje om de puree goed te drogen. Haal de pan van het vuur, voeg de tartufata en de eidooiers toe, meng krachtig en kruid met peper en zout.
3
Doe de puree in een spuitzak met grote tuit. Bedek 2 grote ovenplaten met bakpapier en dresseer er pureerozetjes op. Schuif de 2 platen in de oven en bak de pommes duchesse 25 min. goudbruin. Verwissel de platen af en toe van plaats voor een regelmatig resultaat. Dien heel warm op.
4
Tip: Vervang de tartufata eventueel door pesto of door tapenade. No waste: klop de eiwitten tot stevig schuim, meng ze met hetzelfde gewicht aan gesmolten chocolade, laat in de koelkast opstijven en smul van een lekkere mousse boordevol chocolade!
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een kookpot. Overgiet ze volledig met koud water, kruid met zout en breng aan de kook. Reken ± 20 min. kooktijd.
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Giet de aardappelen af, doe ze terug in de kookpot, voeg de boter in stukken toe en plet tot puree. Fruit kort op een matig vuurtje om de puree goed te drogen. Haal de pan van het vuur, voeg de tartufata en de eidooiers toe, meng krachtig en kruid met peper en zout.
3
Doe de puree in een spuitzak met grote tuit. Bedek 2 grote ovenplaten met bakpapier en dresseer er pureerozetjes op. Schuif de 2 platen in de oven en bak de pommes duchesse 25 min. goudbruin. Verwissel de platen af en toe van plaats voor een regelmatig resultaat. Dien heel warm op.
4
Tip: Vervang de tartufata eventueel door pesto of door tapenade. No waste: klop de eiwitten tot stevig schuim, meng ze met hetzelfde gewicht aan gesmolten chocolade, laat in de koelkast opstijven en smul van een lekkere mousse boordevol chocolade!
Nutritionele informatie
C
Per 100g: Energie: 149 kcal - Vetten: 8,9 g - Koolhydraten: 12,6 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 3,5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 149 kcal - Vetten: 8,9 g - Koolhydraten: 12,6 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 3,5 g
Vegetarisch
Bijgerechten