1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een kookpot. Overgiet ze volledig met koud water, kruid met zout en breng aan de kook. Reken ± 20 min. kooktijd.
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Giet de aardappelen af, doe ze terug in de kookpot, voeg de boter in stukken toe en plet tot puree. Fruit kort op een matig vuurtje om de puree goed te drogen. Haal de pan van het vuur, voeg de tartufata en de eidooiers toe, meng krachtig en kruid met peper en zout.
3
Doe de puree in een spuitzak met grote tuit. Bedek 2 grote ovenplaten met bakpapier en dresseer er pureerozetjes op. Schuif de 2 platen in de oven en bak de pommes duchesse 25 min. goudbruin. Verwissel de platen af en toe van plaats voor een regelmatig resultaat. Dien heel warm op.
4
Tip: Vervang de tartufata eventueel door pesto of door tapenade. No waste: klop de eiwitten tot stevig schuim, meng ze met hetzelfde gewicht aan gesmolten chocolade, laat in de koelkast opstijven en smul van een lekkere mousse boordevol chocolade!
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een kookpot. Overgiet ze volledig met koud water, kruid met zout en breng aan de kook. Reken ± 20 min. kooktijd.
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Giet de aardappelen af, doe ze terug in de kookpot, voeg de boter in stukken toe en plet tot puree. Fruit kort op een matig vuurtje om de puree goed te drogen. Haal de pan van het vuur, voeg de tartufata en de eidooiers toe, meng krachtig en kruid met peper en zout.
3
Doe de puree in een spuitzak met grote tuit. Bedek 2 grote ovenplaten met bakpapier en dresseer er pureerozetjes op. Schuif de 2 platen in de oven en bak de pommes duchesse 25 min. goudbruin. Verwissel de platen af en toe van plaats voor een regelmatig resultaat. Dien heel warm op.
4
Tip: Vervang de tartufata eventueel door pesto of door tapenade. No waste: klop de eiwitten tot stevig schuim, meng ze met hetzelfde gewicht aan gesmolten chocolade, laat in de koelkast opstijven en smul van een lekkere mousse boordevol chocolade!