Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenVarkensgebraad met rode vruchten
Delhaize logo
  • Varkensgebraad met rode vruchten

Varkensgebraad met rode vruchten

Varkensgebraad met rode vruchten
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 Savourette varkensgebraad van 800 g
  • 125 g frambozen
  • 125 g blauwe bessen
  • 50 g rode bessengelei
  • 3 takjes tijm
  • 1 dl rode wijn
  • 250 g bessengelei van Materne
  • 20 g boter
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 Savourette varkensgebraad van 800 g
  • 125 g frambozen
  • 125 g blauwe bessen
  • 50 g rode bessengelei
  • 3 takjes tijm
  • 1 dl rode wijn
  • 250 g bessengelei van Materne
  • 20 g boter
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 15 min. + 35 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schroei het gebraad aan alle kanten dicht op een hoog vuur, in een koekenpan met hete boter en olie. Leg het daarna in een ovenschaal, voeg peper en zout toe en bestrooi met ⅔ van de tijm. Bak het gebraad gedurende 35 min. (reken op 45 min./kg). Haal het nadien uit de oven, dek het af met aluminiumfolie en laat het 5 minuten rusten.
2
Doe de rode bessengelei, de rest van de tijm en de rode wijn in een pannetje. Breng aan de kook, meng met een garde en laat 5 minuten op een zeer laag vuur sudderen. Doe de rode vruchten in een andere pan, voeg ¼ van de saus toe en fruit dit mengsel gedurende 2 minuten. Voeg de rest van de saus toe, haal van het vuur en breng op smaak.
3
Snijd het gebraad in dunne plakjes en serveer met de rode vruchtensaus. Vervolledig dit gerecht met knolselderijpuree of kroketten.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schroei het gebraad aan alle kanten dicht op een hoog vuur, in een koekenpan met hete boter en olie. Leg het daarna in een ovenschaal, voeg peper en zout toe en bestrooi met ⅔ van de tijm. Bak het gebraad gedurende 35 min. (reken op 45 min./kg). Haal het nadien uit de oven, dek het af met aluminiumfolie en laat het 5 minuten rusten.
2
Doe de rode bessengelei, de rest van de tijm en de rode wijn in een pannetje. Breng aan de kook, meng met een garde en laat 5 minuten op een zeer laag vuur sudderen. Doe de rode vruchten in een andere pan, voeg ¼ van de saus toe en fruit dit mengsel gedurende 2 minuten. Voeg de rest van de saus toe, haal van het vuur en breng op smaak.
3
Snijd het gebraad in dunne plakjes en serveer met de rode vruchtensaus. Vervolledig dit gerecht met knolselderijpuree of kroketten.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Romantisch diner
Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Ardens gebraad | Gekruid | Varken
Delhaize Ardens gebraad | Gekruid | Varken
+/- 850 gr
+/-€
11
89
Frambozen
Delhaize Frambozen
125 gr
2 voor €5
2
99
Blauwe bessen | Schaal
Delhaize Blauwe bessen | Schaal
150 gr
3
59
Confituur | Bosbes-Rode bes | Maltilol
Céréal Confituur | Bosbes-Rode bes | Maltilol
2 × 270 gr
3
89
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75
Montinho Sao Miguel Rood
Montinho Sao Miguel Montinho Sao Miguel Rood
75 cl
4
99
Zachte boter
Aubel Zachte boter
500 gr
8
79

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Totaal:
+/-€42,78