1
Pel de ontdooide garnalen en schroei ze op een vrij hoog vuur kort dicht, in een sauteerpan met 3 el olijfolie. Haal ze uit de pan zodra ze mooi gekleurd zijn.
2
Fruit de gehakte ui gedurende 3 min. op een zacht vuurtje in dezelfde pan. Voeg het geperste teentje knoflook toe, de harissa en de ras el hanout. Meng 1 min., voeg de tomaten toe, spoel het blik met 2,5 dl water en giet in de sauteerpan. Kruid met peper, met zout en laat 10 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
3
Kook de couscous intussen volgens de instructies op de verpakking, met 4 dl kokend water en 3 el olijfolie.
4
Gril de amandelen op een zacht vuurtje, in een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof, en hak ze grof. Hak de bladpeterselie.
5
Snijd de pangasius in stukken en voeg ze toe in de sauteerpan, samen met de helft van de gehakte peterselie. Laat 4 min. sudderen, voeg de garnalen toe en laat nog 1 à 2 min. sudderen. Breng verder op smaak.
6
Meng de grofgehakte amandelen en de rest van de peterselie onder de couscous. Serveer bij de tajine.
1
Pel de ontdooide garnalen en schroei ze op een vrij hoog vuur kort dicht, in een sauteerpan met 3 el olijfolie. Haal ze uit de pan zodra ze mooi gekleurd zijn.
2
Fruit de gehakte ui gedurende 3 min. op een zacht vuurtje in dezelfde pan. Voeg het geperste teentje knoflook toe, de harissa en de ras el hanout. Meng 1 min., voeg de tomaten toe, spoel het blik met 2,5 dl water en giet in de sauteerpan. Kruid met peper, met zout en laat 10 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
3
Kook de couscous intussen volgens de instructies op de verpakking, met 4 dl kokend water en 3 el olijfolie.
4
Gril de amandelen op een zacht vuurtje, in een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof, en hak ze grof. Hak de bladpeterselie.
5
Snijd de pangasius in stukken en voeg ze toe in de sauteerpan, samen met de helft van de gehakte peterselie. Laat 4 min. sudderen, voeg de garnalen toe en laat nog 1 à 2 min. sudderen. Breng verder op smaak.
6
Meng de grofgehakte amandelen en de rest van de peterselie onder de couscous. Serveer bij de tajine.