Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenVistajine met garnalen en kikkererwten
Delhaize logo
  • Vistajine met garnalen en kikkererwten
    A

Vistajine met garnalen en kikkererwten

Vistajine met garnalen en kikkererwtenA
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g pangasiusfilets
  • 200 g bevroren garnaalstaarten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik (400 g) kikkererwten
  • 1 blik (van 400 g) tomatenblokjes
  • 10 g bladpeterselie
  • 50 g amandelen met vel
  • 300 g couscous
  • 1 kl harissa
  • 6 el olijfolie
  • 1 kl ras-el-hanout
  • peper
  • zout
  • 500 g pangasiusfilets
  • 200 g bevroren garnaalstaarten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik (400 g) kikkererwten
  • 1 blik (van 400 g) tomatenblokjes
  • 10 g bladpeterselie
  • 50 g amandelen met vel
  • 300 g couscous
  • 1 kl harissa
  • 6 el olijfolie
  • 1 kl ras-el-hanout
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min.
1
Pel de ontdooide garnalen en schroei ze op een vrij hoog vuur kort dicht, in een sauteerpan met 3 el olijfolie. Haal ze uit de pan zodra ze mooi gekleurd zijn.
2
Fruit de gehakte ui gedurende 3 min. op een zacht vuurtje in dezelfde pan. Voeg het geperste teentje knoflook toe, de harissa en de ras el hanout. Meng 1 min., voeg de tomaten toe, spoel het blik met 2,5 dl water en giet in de sauteerpan. Kruid met peper, met zout en laat 10 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
3
Kook de couscous intussen volgens de instructies op de verpakking, met 4 dl kokend water en 3 el olijfolie.
4
Gril de amandelen op een zacht vuurtje, in een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof, en hak ze grof. Hak de bladpeterselie.
5
Snijd de pangasius in stukken en voeg ze toe in de sauteerpan, samen met de helft van de gehakte peterselie. Laat 4 min. sudderen, voeg de garnalen toe en laat nog 1 à 2 min. sudderen. Breng verder op smaak.
6
Meng de grofgehakte amandelen en de rest van de peterselie onder de couscous. Serveer bij de tajine.
1
Pel de ontdooide garnalen en schroei ze op een vrij hoog vuur kort dicht, in een sauteerpan met 3 el olijfolie. Haal ze uit de pan zodra ze mooi gekleurd zijn.
2
Fruit de gehakte ui gedurende 3 min. op een zacht vuurtje in dezelfde pan. Voeg het geperste teentje knoflook toe, de harissa en de ras el hanout. Meng 1 min., voeg de tomaten toe, spoel het blik met 2,5 dl water en giet in de sauteerpan. Kruid met peper, met zout en laat 10 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
3
Kook de couscous intussen volgens de instructies op de verpakking, met 4 dl kokend water en 3 el olijfolie.
4
Gril de amandelen op een zacht vuurtje, in een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof, en hak ze grof. Hak de bladpeterselie.
5
Snijd de pangasius in stukken en voeg ze toe in de sauteerpan, samen met de helft van de gehakte peterselie. Laat 4 min. sudderen, voeg de garnalen toe en laat nog 1 à 2 min. sudderen. Breng verder op smaak.
6
Meng de grofgehakte amandelen en de rest van de peterselie onder de couscous. Serveer bij de tajine.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 161 kcal - Vetten: 6,3 g - Koolhydraten: 15,8 g - Vezels: 2,1 g - Eiwitten: 9,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 161 kcal - Vetten: 6,3 g - Koolhydraten: 15,8 g - Vezels: 2,1 g - Eiwitten: 9,2 g
Lactose vrij
Hoofdgerecht