Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenLamsstoofpotje met groenten en rode wijn
Delhaize logo
  • Lamsstoofpotje met groenten en rode wijn
    C

Lamsstoofpotje met groenten en rode wijn

door Jeroen De Pauw
Lamsstoofpotje met groenten en rode wijnC
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 1,6 kg lamsboutsneetjes
  • 1 broccoli
  • 1/2 bussel wortelen
  • 1/2 bloemkool
  • 200 g sluimererwten
  • 200 g extra fijne prinsessenboontjes
  • 1 bussel rapen
  • 2 sjalotten
  • 1 volledige knoflookbol
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 takjes tijm
  • 1/2 fles rode wijn (37,5 cl)
  • 2 bokalen kalfsfond (2x 1,9 dl)
  • 2 el bloem
  • 90 g boter
  • 1 blaadje laurier
  • zout
  • peper
  • 1,6 kg lamsboutsneetjes
  • 1 broccoli
  • 1/2 bussel wortelen
  • 1/2 bloemkool
  • 200 g sluimererwten
  • 200 g extra fijne prinsessenboontjes
  • 1 bussel rapen
  • 2 sjalotten
  • 1 volledige knoflookbol
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 takjes tijm
  • 1/2 fles rode wijn (37,5 cl)
  • 2 bokalen kalfsfond (2x 1,9 dl)
  • 2 el bloem
  • 90 g boter

Begin met koken

: 40 min. + 2 u kooktijd
1
Snijd het vlees in blokjes. Bak ze in meerdere keren op een hoog vuur, in een grote braadpan met 30 g warme boter. Voeg na elke bakbeurt telkens een beetje boter toe.
2
Snijd intussen 2 wortelen in dikke schijfjes en hak de sjalotten. Fruit ze in een grote stoofpan met 30 g boter, de tijm, de rozemarijn, het laurierblaadje en de horizontaal gehalveerde knoflookbol, tot alles lichtjes goudbruin is. Bestuif met bloem en meng 2 min. Voeg de kalfsfond toe, 4 dl water en het vlees.
3
Giet de wijn in de pan, roer alle aanbaksels goed los en laat 1 min. op een hoog vuur inkoken. Giet alles in de stoofpan en laat 2 u op een heel zacht vuurtje sudderen: 1 u met het deksel op de pan en 1 u zonder deksel.
4
Breng een heel grote kookpot gezouten water aan de kook. Verdeel de bloemkool en de broccoli in roosjes. Snijd de sperziebonen en de peultjes in 2. Schil de rapen en snijd ze in kleine partjes. Snijd de wortelen in stukken. Dompel alles in het kokende water en reken 3 à 4 min. kooktijd zodra het water opnieuw kookt. Giet de groenten af en dompel ze in ijskoud water.
5
Voeg de groenten in de stoofpan toe, breng opnieuw aan de kook en laat nog 5 min. pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Dien heet op, met gebraden of gestoomde krieltjes.
1
Snijd het vlees in blokjes. Bak ze in meerdere keren op een hoog vuur, in een grote braadpan met 30 g warme boter. Voeg na elke bakbeurt telkens een beetje boter toe.
2
Snijd intussen 2 wortelen in dikke schijfjes en hak de sjalotten. Fruit ze in een grote stoofpan met 30 g boter, de tijm, de rozemarijn, het laurierblaadje en de horizontaal gehalveerde knoflookbol, tot alles lichtjes goudbruin is. Bestuif met bloem en meng 2 min. Voeg de kalfsfond toe, 4 dl water en het vlees.
3
Giet de wijn in de pan, roer alle aanbaksels goed los en laat 1 min. op een hoog vuur inkoken. Giet alles in de stoofpan en laat 2 u op een heel zacht vuurtje sudderen: 1 u met het deksel op de pan en 1 u zonder deksel.
4
Breng een heel grote kookpot gezouten water aan de kook. Verdeel de bloemkool en de broccoli in roosjes. Snijd de sperziebonen en de peultjes in 2. Schil de rapen en snijd ze in kleine partjes. Snijd de wortelen in stukken. Dompel alles in het kokende water en reken 3 à 4 min. kooktijd zodra het water opnieuw kookt. Giet de groenten af en dompel ze in ijskoud water.
5
Voeg de groenten in de stoofpan toe, breng opnieuw aan de kook en laat nog 5 min. pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Dien heet op, met gebraden of gestoomde krieltjes.
Nutritionele informatie
C
Per 100g: Energie: 115 kcal - Vetten: 3,2 g - Koolhydraten: 8,9 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 10,6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 115 kcal - Vetten: 3,2 g - Koolhydraten: 8,9 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 10,6 g
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bout | Lam | Been | Snede | Celtic
Delhaize Bout | Lam | Been | Snede | Celtic
7 × +/- 250 gr
+/-€
5
87
Broccoli | Bio
Delhaize Broccoli | Bio
1 st
Bio
    2
    59
    Gestoomde worteltjes
    * Gestoomde worteltjes
    250 gr
    2
    99
    Bloemkool | Bio
    Delhaize Bloemkool | Bio
    1 st
    Bio
      4
      39
      Peulen
      Delhaize Peulen
      200 gr
      2
      09
      Prinsessenbonen
      Delhaize Prinsessenbonen
      500 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      2
      19
      Rapen | Bot | Verpakt
      Delhaize Rapen | Bot | Verpakt
      1 st
      2
      29
      Lookbol | Netje
      Delhaize Lookbol | Netje
      75 gr
      1
      79
      Kruiden | Rozemarijn
      Santa Maria Kruiden | Rozemarijn
      21 gr
      -10% voor 3
      2
      95
      Kruiden | Tijm
      Santa Maria Kruiden | Tijm
      15 gr
      -10% voor 3
      2
      75
      Rosso | Umbria
      Vipra Rosso | Umbria
      75 cl
      5
      99
      Fond | Kalf | Bruin
      Delhaize Fond | Kalf | Bruin
      22 cl
      3
      99
      Boter | Gezouten
      Paysan Breton Boter | Gezouten
      125 gr
      2
      39
      Kruiden | Laurierblaadjes
      Santa Maria Kruiden | Laurierblaadjes
      2 × 4 gr
      -10% voor 3
      2
      15

      Reeds in je keuken

      Tarwebloem
      Delhaize Tarwebloem
      1 kg
      • little-lione.external.82792960.svg
      0
      35
      Kruiden | Zout | Berg | Molen
      Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
      140 gr
      -10% voor 3
      6
      35
      Kruiden | Peper | Mix
      Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
      41 gr
      -10% voor 3
      4
      29
      Totaal:
      +/-€81,79

      Mis geen enkel voordeel

      Ontdek exclusieve voordelen. Log in.