1
Snijd het vlees in blokjes. Bak ze in meerdere keren op een hoog vuur, in een grote braadpan met 30 g warme boter. Voeg na elke bakbeurt telkens een beetje boter toe.
2
Snijd intussen 2 wortelen in dikke schijfjes en hak de sjalotten. Fruit ze in een grote stoofpan met 30 g boter, de tijm, de rozemarijn, het laurierblaadje en de horizontaal gehalveerde knoflookbol, tot alles lichtjes goudbruin is. Bestuif met bloem en meng 2 min. Voeg de kalfsfond toe, 4 dl water en het vlees.
3
Giet de wijn in de pan, roer alle aanbaksels goed los en laat 1 min. op een hoog vuur inkoken. Giet alles in de stoofpan en laat 2 u op een heel zacht vuurtje sudderen: 1 u met het deksel op de pan en 1 u zonder deksel.
4
Breng een heel grote kookpot gezouten water aan de kook. Verdeel de bloemkool en de broccoli in roosjes. Snijd de sperziebonen en de peultjes in 2. Schil de rapen en snijd ze in kleine partjes. Snijd de wortelen in stukken. Dompel alles in het kokende water en reken 3 à 4 min. kooktijd zodra het water opnieuw kookt. Giet de groenten af en dompel ze in ijskoud water.
5
Voeg de groenten in de stoofpan toe, breng opnieuw aan de kook en laat nog 5 min. pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Dien heet op, met gebraden of gestoomde krieltjes.
1
Snijd het vlees in blokjes. Bak ze in meerdere keren op een hoog vuur, in een grote braadpan met 30 g warme boter. Voeg na elke bakbeurt telkens een beetje boter toe.
2
Snijd intussen 2 wortelen in dikke schijfjes en hak de sjalotten. Fruit ze in een grote stoofpan met 30 g boter, de tijm, de rozemarijn, het laurierblaadje en de horizontaal gehalveerde knoflookbol, tot alles lichtjes goudbruin is. Bestuif met bloem en meng 2 min. Voeg de kalfsfond toe, 4 dl water en het vlees.
3
Giet de wijn in de pan, roer alle aanbaksels goed los en laat 1 min. op een hoog vuur inkoken. Giet alles in de stoofpan en laat 2 u op een heel zacht vuurtje sudderen: 1 u met het deksel op de pan en 1 u zonder deksel.
4
Breng een heel grote kookpot gezouten water aan de kook. Verdeel de bloemkool en de broccoli in roosjes. Snijd de sperziebonen en de peultjes in 2. Schil de rapen en snijd ze in kleine partjes. Snijd de wortelen in stukken. Dompel alles in het kokende water en reken 3 à 4 min. kooktijd zodra het water opnieuw kookt. Giet de groenten af en dompel ze in ijskoud water.
5
Voeg de groenten in de stoofpan toe, breng opnieuw aan de kook en laat nog 5 min. pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Dien heet op, met gebraden of gestoomde krieltjes.