Snipper de preistengels. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Doe alles in een kookpot, overgiet met 1,2 l water en voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat 20 min. pruttelen.
2
Laat 5 min. rusten, voeg de olijfolie toe en mix goed tot een mooi gladde velouté. Breng verder op smaak en kruid met een snufje Espelettepeper. Dien de velouté heet op, met brood.
1
Snipper de preistengels. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Doe alles in een kookpot, overgiet met 1,2 l water en voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat 20 min. pruttelen.
2
Laat 5 min. rusten, voeg de olijfolie toe en mix goed tot een mooi gladde velouté. Breng verder op smaak en kruid met een snufje Espelettepeper. Dien de velouté heet op, met brood.