Recept zoekresultatenUiensoep met zuurdesemtoast, abdijkaas en compote van ui
Delhaize logo
  • Uiensoep met zuurdesemtoast, abdijkaas en compote van ui
    B

Uiensoep met zuurdesemtoast, abdijkaas en compote van ui

door Seppe Nobels
Uiensoep met zuurdesemtoast, abdijkaas en compote van uiB
Makkelijk
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 grote uien, gepeld en gehalveerd
  • 2 kruidnagels
  • 2 tenen knoflook, gepeld
  • 2 takjes tijm
  • 3 blaadjes laurier
  • 20 g boter
  • 1 stengel prei, in ringen
  • 2 l groentebouillon
  • 1 el mosterd
  • peper
  • zout
  • 4 sneetjes (zuurdesem)brood (voor de afwerking)
  • boter (voor de afwerking)
  • knoflookolie (voor de afwerking)
  • compote van ui (voor de afwerking)
  • 3 harde Belgische kazen (abdijkaas van Postel, Oud Brugge en Reus van Vlaanderen) (voor de afwerking)
  • 4 grote uien, gepeld en gehalveerd
  • 2 kruidnagels
  • 2 tenen knoflook, gepeld
  • 2 takjes tijm
  • 3 blaadjes laurier
  • 20 g boter
  • 1 stengel prei, in ringen
  • 2 l groentebouillon
  • 1 el mosterd
  • peper
  • zout
  • 4 sneetjes (zuurdesem)brood (voor de afwerking)
  • boter (voor de afwerking)
  • knoflookolie (voor de afwerking)
  • compote van ui (voor de afwerking)

Begin met koken

: 25 min. + 45 min. kooktijd
1
Stop de kruidnagels in twee uienhelften. Leg alle uien met de snijkant naar beneden in een kookpan met dikke bodem. Laat ze goudbruin karamelliseren op het vuur. Doe de knoflook, tijm en laurier in de pan. Voeg er de boter en de prei aan toe. Roer om en laat even stoven.
2
Giet er de warme groentebouillon bij en laat 45 minuten sudderen op een zacht vuur. Verwijder de kruidnagel, tijm en laurier. Doe de mosterd bij de soep en mix. Breng op smaak met peper en zout.
3
Bak de sneetjes brood aan beide kanten goudbruin in boter.
4
Verdeel de soep over de borden. Leg in elk bord een toast. Druppel er wat knoflookolie over. Werk af met compote van ui en geraspte kazen.
1
Stop de kruidnagels in twee uienhelften. Leg alle uien met de snijkant naar beneden in een kookpan met dikke bodem. Laat ze goudbruin karamelliseren op het vuur. Doe de knoflook, tijm en laurier in de pan. Voeg er de boter en de prei aan toe. Roer om en laat even stoven.
2
Giet er de warme groentebouillon bij en laat 45 minuten sudderen op een zacht vuur. Verwijder de kruidnagel, tijm en laurier. Doe de mosterd bij de soep en mix. Breng op smaak met peper en zout.
3
Bak de sneetjes brood aan beide kanten goudbruin in boter.
4
Verdeel de soep over de borden. Leg in elk bord een toast. Druppel er wat knoflookolie over. Werk af met compote van ui en geraspte kazen.
Nutritionele informatie
B
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Frans
Vegetarisch
Brunch
Herfst,Winter
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

3 harde Belgische kazen (abdijkaas van Postel, Oud Brugge en Reus van Vlaanderen) (voor de afwerking)

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Gesneden ajuinen
Delhaize Gesneden ajuinen
600 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
45
Kruiden | Kruidnagel
Santa Maria Kruiden | Kruidnagel
24 gr
5
89
Verse look
Delhaize Verse look
140 gr
2
29
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kruiden | Laurier | Poeder
Santa Maria Kruiden | Laurier | Poeder
18 gr
3
89
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Prei | Fijngesneden
Delhaize Prei | Fijngesneden
300 gr
1
69
Bouillon | Groenten
Fundo Bouillon | Groenten
50 cl
-25%
4
34
€5,79
Broodjes | Mini | Voorgebakken
Delhaize Broodjes | Mini | Voorgebakken
2 × 12 x 50 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
19
Melkerijboter
Delhaize Melkerijboter
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
25
Olijfolie | Pepers
Taste of Inspirations Olijfolie | Pepers
20 cl
4
65
Konfijt | Uien
Delhaize Konfijt | Uien
180 gr
1
69

Reeds in je keuken

Mosterd | Zacht | Squeeze
Delhaize Mosterd | Zacht | Squeeze
300 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
35
Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
Oxfam Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
85 gr
Bio
    4
    25
    Zout | Tafel | Naturel
    Jozo Zout | Tafel | Naturel
    1 kg
    1
    09
    Totaal:
    €34,36