1
Spoel en kuis de mosselen in ruim koud water en ververs 2 maal het water tot het helder blijft.
2
Pel en snijd de ui in ringen en de selderstengels in schijfjes. Verwijder de harde kern uit de venkel, halveer en snijd hem in fijne plakken.
3
Gebruik bij voorkeur een mosselpot en stoof hierin, op een zacht vuur, de groenten in de olijfolie en pers er het teentje look bij. Voeg de mosselen, het laurierblad, de fijngehakte rode peper, de mosselkruidenmengeling en de witte wijn toe. Kruid af met peper en een mespuntje zout.
4
Zet het deksel op de kom en verhoog het vuur. Laat 4 min. koken en schud ze dan goed op zodat de onderste mosselen bovenaan komen te liggen. Kook nog eens 3 min. Schud terug op en controleer of alle schelpen open zijn. Zoniet geef je nog een minuutje extra.
5
Maak in tussentijd het mosselsausje door alle ingrediënten te mengen tot je een homogene saus bekomt.
6
Bak de verse frietjes krokant (zoals vermeld op de verpakking) en serveer ze samen met mayonaise en het mosselsausje bij de mosselen.
1
Spoel en kuis de mosselen in ruim koud water en ververs 2 maal het water tot het helder blijft.
2
Pel en snijd de ui in ringen en de selderstengels in schijfjes. Verwijder de harde kern uit de venkel, halveer en snijd hem in fijne plakken.
3
Gebruik bij voorkeur een mosselpot en stoof hierin, op een zacht vuur, de groenten in de olijfolie en pers er het teentje look bij. Voeg de mosselen, het laurierblad, de fijngehakte rode peper, de mosselkruidenmengeling en de witte wijn toe. Kruid af met peper en een mespuntje zout.
4
Zet het deksel op de kom en verhoog het vuur. Laat 4 min. koken en schud ze dan goed op zodat de onderste mosselen bovenaan komen te liggen. Kook nog eens 3 min. Schud terug op en controleer of alle schelpen open zijn. Zoniet geef je nog een minuutje extra.
5
Maak in tussentijd het mosselsausje door alle ingrediënten te mengen tot je een homogene saus bekomt.
6
Bak de verse frietjes krokant (zoals vermeld op de verpakking) en serveer ze samen met mayonaise en het mosselsausje bij de mosselen.