1
Schil de wortelen en snijd ze in schijfjes. Snijd de preiwitten in halve schijfjes en de selder in kleine stukken. Snijd de champignons in 2. Doe alles in een kookpot met de kalkoenhaasjes in grote stukken, 1,5 l water, de verkruimelde bouillonblokjes en het kruidentuiltje. Breng aan de kook en laat 30 min. pruttelen.
2
Giet de bereiding af en bewaar de bouillon. Smelt de boter in de kookpot, bestuif ze met bloem en meng 1 min. op een matig vuurtje. Giet er beetje bij beetje en al kloppend 1 l bouillon bij. Laat een beetje indikken op een zacht vuurtje. Voeg de groenten en de kalkoen toe en breng verder op smaak. Verdeel over 4 individuele ovenschaaltjes en laat afkoelen.
3
Maak de puree: schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze 20 min. in kokend gezouten water.
4
Verwarm intussen de oven voor op 180°C. Snijd het bladerdeeg in 4, bevochtig de randen van het deeg lichtjes en bedek de kleine schaaltjes. Druk het deeg op de kanten van de schaaltjes vast. Klop de eidooier met 1⁄2 el melk en bestrijk er het deeg mee. Bak 25 min. goudbruin in de oven.
5
Giet de aardappelen af en plet ze met de boter, de melk, peper, zout en geraspte nootmuskaat. Verdeel de puree over vuurvaste potjes, bestrooi met gehakte bieslook en serveer met de pies.
1
Schil de wortelen en snijd ze in schijfjes. Snijd de preiwitten in halve schijfjes en de selder in kleine stukken. Snijd de champignons in 2. Doe alles in een kookpot met de kalkoenhaasjes in grote stukken, 1,5 l water, de verkruimelde bouillonblokjes en het kruidentuiltje. Breng aan de kook en laat 30 min. pruttelen.
2
Giet de bereiding af en bewaar de bouillon. Smelt de boter in de kookpot, bestuif ze met bloem en meng 1 min. op een matig vuurtje. Giet er beetje bij beetje en al kloppend 1 l bouillon bij. Laat een beetje indikken op een zacht vuurtje. Voeg de groenten en de kalkoen toe en breng verder op smaak. Verdeel over 4 individuele ovenschaaltjes en laat afkoelen.
3
Maak de puree: schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze 20 min. in kokend gezouten water.
4
Verwarm intussen de oven voor op 180°C. Snijd het bladerdeeg in 4, bevochtig de randen van het deeg lichtjes en bedek de kleine schaaltjes. Druk het deeg op de kanten van de schaaltjes vast. Klop de eidooier met 1⁄2 el melk en bestrijk er het deeg mee. Bak 25 min. goudbruin in de oven.
5
Giet de aardappelen af en plet ze met de boter, de melk, peper, zout en geraspte nootmuskaat. Verdeel de puree over vuurvaste potjes, bestrooi met gehakte bieslook en serveer met de pies.